CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Praha / MikroTik / krátké půjčení?
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
dj-bobr
Debugger

Registrován: 24.11.2002
Příspěvků: 813

Praha / MikroTik / krátké půjčení? Příspěvek č. 1 

Ahoj,

našel by se někdo, kdo vlastní nějakého aktuálně koupitelného MikroTika s USB portem, a měl někdy po večerech chvíli času? Chtěl bych vyzkoušet, zda se dá překecat MikroTik ke spolupráci s Vodafoním USB Kombo modemem CELOT CTD-200.

Třeba nějaké to pivko jako odměna..

Děkuji předem

__________________

B!

Old Post 19.03.2012 v 11:44
dj-bobr je offline   Click Here to See the Profile for dj-bobr   Find more posts by dj-bobr   Click here to Send dj-bobr a Private Message   Click Here to Email dj-bobr   Visit dj-bobr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
brul
Newbie

Registrován: 25.03.2012
Příspěvků: 2

Mám doma oboje. Příspěvek č. 2 

Pokoušel sem se o totéž a ovladače nejsou... :-( Mikrotik to sice na USB jako složené zažízení rozpozná ale nic s tim nedělá.... Každopádně pokud bys nějak pokročil, byl bych rád kdybys dal vědět... :-) Jinak sem vyhodil 500 za modem :-D Popř ti zapnu MK s modemem na veřejce a pohraj si :-D

Old Post 25.03.2012 v 10:27
brul je offline   Click Here to See the Profile for brul   Find more posts by brul   Click here to Send brul a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dj-bobr
Debugger

Registrován: 24.11.2002
Příspěvků: 813

Příspěvek č. 3 

Díky za info, i když nemilé :( co si tak mlhavě pamatuju, tak v Linuxu se daly CDMA modemy rozchodit tak, že se vypnula AT příkazem emulace CD-ROMky, a pak se to chovalo jen jako modem zprovoznitelný přes usbserial.
Druhá varianta byla, že se nechal z té virtuální CD-ROMky přečíst soubor _eject_ nebo nějak tak se to jmenovalo, čímž se zrušila CD-ROMka a aktivoval modem.

Jestli něco z tohohle v MK jde naskriptovat, tak by to mohlo pomoct. Škoda, že tenhle modem je asi specialita pro CZ, protože jsem o něm skoro nic nevygooglil :(

Díky za ochotu, s tím MK s modemem na veřejce bych si i pohrát zkusil

__________________

B!

Old Post 25.03.2012 v 13:08
dj-bobr je offline   Click Here to See the Profile for dj-bobr   Find more posts by dj-bobr   Click here to Send dj-bobr a Private Message   Click Here to Email dj-bobr   Visit dj-bobr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
brul
Newbie

Registrován: 25.03.2012
Příspěvků: 2

Příspěvek č. 4 

Tak napis na mail brul(at)brul(dot)cz . Nejak se domluvime...

Old Post 25.03.2012 v 16:18
brul je offline   Click Here to See the Profile for brul   Find more posts by brul   Click here to Send brul a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kralj
Junior Member

Registrován: 11.01.2004
Příspěvků: 188

OpenWRT Příspěvek č. 5 

pouzivam modem K3765 s alixem i routerboardem (RB411) instalovano mam OpenWRT backfire10.3 jako mobilni AP v aute, zbavit se te CD-ROM da utilitou usb-switch a pak staci napsat do /etc/udev/ ID zarizeni pro natazeni ovladave CENERIC-USB-SERIAL a chova se to jako 3G modem....
manualy jsou popsany pro K3765... tebou uvedeny modem se jen lisi v DEV ID ale postup oziveni predpokladam stejny....

__________________

Old Post 29.03.2012 v 23:49
kralj je offline   Click Here to See the Profile for kralj   Find more posts by kralj   Click here to Send kralj a Private Message   Click Here to Email kralj     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dj-bobr
Debugger

Registrován: 24.11.2002
Příspěvků: 813

Příspěvek č. 6 

Protože se na toto vlákno docela dost odkazuje Google při dotazech na tento kombo modem, jen doplním, že počínaje verzí 6.0rc14 (mipsbe) už RouterOS rozezná Celot CTD-200 jako modem, nahodí dva usb porty po třech kanálech a jde přes ně navázat PPP spojení.

Stálo mě to jen pár mailů se supportem - good job

__________________

B!

Old Post 25.04.2013 v 14:19
dj-bobr je offline   Click Here to See the Profile for dj-bobr   Find more posts by dj-bobr   Click here to Send dj-bobr a Private Message   Click Here to Email dj-bobr   Visit dj-bobr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:25.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz