CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > ALIX a image distribuce
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
akv7v
Newbie

Registrován: 11.12.2002
Příspěvků: 71

ALIX a image distribuce Příspěvek č. 1 

Ahoj, mam tady ALIX s CF kartou 2 GB a shanim nejkde na netu image distra kterou muzu nakopirovat na CF kartu a aby ALIX bootoval. Nasel jsem 4 GB verzi a tu jsem uspesne dostal na 8 GB kartu, ale tedka tady mam druhy ALIX a jen 2 GB kartu (muzu sehnat jeste i 4 GB ), ale na tuto kartu nelze pouzit image urceny pro 4 GB hlasi mi to ze karta je mala... A tak bych se chtel zeptat jestli nahodou nekdo nema vytvoreny image pro 2 GB kartu a jestli by mi to nekdo nekam nenahral..... .Zkousel jsem i nainstalovat primo na CF kartu pres TFTP ale nejak se mi to porad nevede a po nainstalovani neni ALIX bootovatelny...


Dekuji mockrat za pomoc

Old Post 25.10.2012 v 07:11
akv7v je offline   Click Here to See the Profile for akv7v   Find more posts by akv7v   Click here to Send akv7v a Private Message   Click Here to Email akv7v   Visit akv7v's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 2 

__________________

ja to nebyl

Old Post 25.10.2012 v 07:22
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
akv7v
Newbie

Registrován: 11.12.2002
Příspěvků: 71

Příspěvek č. 3 

no a ktery z toho mam pouzit ???? je tam toho nejak moc a nejsou to jen instalacky ????

Old Post 25.10.2012 v 07:34
akv7v je offline   Click Here to See the Profile for akv7v   Find more posts by akv7v   Click here to Send akv7v a Private Message   Click Here to Email akv7v   Visit akv7v's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
akv7v
Newbie

Registrován: 11.12.2002
Příspěvků: 71

Příspěvek č. 4 

super uz jsem to tam vsechno nasel a vse funguje.. super diky moc za radu

Old Post 25.10.2012 v 09:45
akv7v je offline   Click Here to See the Profile for akv7v   Find more posts by akv7v   Click here to Send akv7v a Private Message   Click Here to Email akv7v   Visit akv7v's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
akv7v
Newbie

Registrován: 11.12.2002
Příspěvků: 71

Příspěvek č. 5 

No takze jsem tam nahodil Debian.. .a je to nejak debilne udelany... je tam virtual ram a vzdycky kdyz potrebuju neco zmenit tak musim napsat remountrw prekopirovat do adresare a potom znovu remountro... to je napytel..... jak budou fungovat scripty, ktery porad zapisou... to nebude fungovat. tak koukam na to distro voyage... ale to je jenom iso... a neni to uz vytvoreni image na CF kartu.....

Old Post 25.10.2012 v 12:01
akv7v je offline   Click Here to See the Profile for akv7v   Find more posts by akv7v   Click here to Send akv7v a Private Message   Click Here to Email akv7v   Visit akv7v's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 6 

aha, ty si tam měl nějaký upravený debian.

V readme je pro voyage postup jak to nainstalovat na flashku.

pak si uprav startovací config tak aby neremountoval po startu pouze pro čtení.

/etc/rc2.d/S22voyage-util

tam je cca kolem řádku 90 příkaz pro remountro tak ho zakomentuj. Tím dojde k deaktivaci remountro a bude to ok.

Dál si třeba změň apt na českej server ať nečekáš půl hodiny na stahování balíčků atd..

__________________

ja to nebyl

Naposledy upravil hapi 25.10.2012 v 12:20

Old Post 25.10.2012 v 12:05
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
akv7v
Newbie

Registrován: 11.12.2002
Příspěvků: 71

Příspěvek č. 7 

no ale tam neni voyage uz udelany image ne ??? je tam jenom instalacka.... nebo jsem to nenasel ???? nasel sjem tam jenom

debian-for-alix-cf2g.img.bz2_01
debian-for-alix-cf2g.img.bz2_00

a to je ten debian

Old Post 25.10.2012 v 16:42
akv7v je offline   Click Here to See the Profile for akv7v   Find more posts by akv7v   Click here to Send akv7v a Private Message   Click Here to Email akv7v   Visit akv7v's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hapi
Junior ISP

Registrován: 25.01.2004
Příspěvků: 498

Příspěvek č. 8 

__________________

ja to nebyl

Old Post 25.10.2012 v 16:50
hapi je offline   Click Here to See the Profile for hapi   Find more posts by hapi   Click here to Send hapi a Private Message   Click Here to Email hapi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:43.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz