CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Troubleshooting > Jak rozvést Wi-Fi po objektech?
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Martin182
Newbie

Registrován: 29.07.2014
Příspěvků: 3

Jak rozvést Wi-Fi po objektech? Příspěvek č. 1 

Old Post 29.07.2014 v 19:36
Martin182 je offline   Click Here to See the Profile for Martin182   Find more posts by Martin182   Click here to Send Martin182 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rsaf
Senior Member
zastupce cloudu 10.152


Registrován: 16.01.2003
Příspěvků: 865

Příspěvek č. 2 

Vše bezdrátově bez tahání kabelů to půjde těžce (a nebo to bude hodně zařízení, bude to drahé, bude to nespolehlivé).
V první fázi bych se asi snažil najít místo, odkud by se dalo pokrýt vše (např. vysílač s všesměrovou anténou někde na/ve stodole příp. na D1, tam ale zase bude stodola stínit směrem na zahradu). Obecně asi nejlepší řešení je mít více APček připojených kabelem k nějakému domácímu routeru.
Různé zázračně "silné" wifi routery s velikou anténou, wifi repeatery a podobné nesmysly většinou příliš nefungují, bývá to pomalé a nespolehlivé.

__________________

Lide v CZFree se dělí na tři skupiny: 1) deu; netdave 2) ti co znají jejich čísla 3) ti ostatní

Old Post 30.07.2014 v 05:22
rsaf je offline   Click Here to See the Profile for rsaf   Find more posts by rsaf   Click here to Send rsaf a Private Message   Click Here to Email rsaf     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Martin182
Newbie

Registrován: 29.07.2014
Příspěvků: 3

Post Příspěvek č. 3 

Děkuji za odpověď, já se asi špatně vyjádřil, ale tak jsem to myslel. Že bych měl např. 1x AP pro D2 a druhé AP pro zahradu. Jenže na jiném foru mě zdrbli, že je to "prasárna", že vytvářím zbytečně další podsítě. Tak já už fakt nevím :(

Old Post 30.07.2014 v 20:50
Martin182 je offline   Click Here to See the Profile for Martin182   Find more posts by Martin182   Click here to Send Martin182 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rsaf
Senior Member
zastupce cloudu 10.152


Registrován: 16.01.2003
Příspěvků: 865

Příspěvek č. 4 

Já jsem taky o vytváření další podsítě nic nepsal, psal jsem o více APčkách připojených za domácím routerem. Takže:
- doma budete mít nějaký wifi router, do jeho WAN portu povede kabel od poskytovatele, na jeho WIFI (kterou nazvete třeba Mdoma) budete mít mobilní zařízení připojená když budete v domě (to tak nejspíše dnes již máte).
Dále do vhodného místa umístíte AP (ne router, pokud použijete router tak ho musíte správně nastavit - IP adresu mu dáte jen kvůli správy, vypnete v něm DHCP server, připojíte ho LAN a ne WAN portem...), nazvete ho třeba Mvenku. Takto budete mít vše v jedné podsíti (na stejném rozsahu IP adres). Díky odlišným názvům sítě můžete snadno rozeznat na který vysílač se připojujete a jaký máte z kterého signál.
Já bych asi na střechu D1 zkusil dát Nanostation Loco M2 (nebo podobné zařízení určené ven a napájené po UTP) a zkoušel bych dosah - to je asi jediné celkem levné a jednoduché řešení. Pokud by takové řešení nestačilo, tak bych začal natahovat kabely (u mě nejspíše průvěs optikou mezi D1 a stodolou a potom možná i mezi stodolou a D2), nějaké vnitřní vysílače v D1 a D2 a venkovní vysílač na stodole. Mě by totiž ta optika vyšla asi levněji, než řešit rádiové přeskoky mezi budovami...

__________________

Lide v CZFree se dělí na tři skupiny: 1) deu; netdave 2) ti co znají jejich čísla 3) ti ostatní

Old Post 31.07.2014 v 06:56
rsaf je offline   Click Here to See the Profile for rsaf   Find more posts by rsaf   Click here to Send rsaf a Private Message   Click Here to Email rsaf     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Martin182
Newbie

Registrován: 29.07.2014
Příspěvků: 3

Příspěvek č. 5 

Děkuji za upřesnění.

Old Post 31.07.2014 v 12:49
Martin182 je offline   Click Here to See the Profile for Martin182   Find more posts by Martin182   Click here to Send Martin182 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dhokahai7
Newbie

Registrován: 03.03.2015
Příspěvků: 2

Příspěvek č. 6 

Naposledy upravil Dhokahai7 24.12.2015 v 07:45

Old Post 03.03.2015 v 05:05
Dhokahai7 je offline   Click Here to See the Profile for Dhokahai7   Find more posts by Dhokahai7   Click here to Send Dhokahai7 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tntnfree
Newbie

Registrován: 15.03.2015
Příspěvků: 2

Příspěvek č. 7 

wifi repeatery a podobné nesmysly většinou příliš nefungují, bývá to pomalé a nespolehlivé.

__________________

bella

Old Post 16.03.2015 v 04:57
tntnfree je offline   Click Here to See the Profile for tntnfree   Find more posts by tntnfree   Click here to Send tntnfree a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:42.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz