CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Ústředna > Volně visící TP kabel - ochrana proti přepětí
123456
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Volně vysící TP kabel - ochrana proti přepětí Příspěvek č. 1 

Old Post 16.01.2003 v 16:45
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
remet
Junior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 283

Re: Volně vysící TP kabel - ochrana proti přepětí Příspěvek č. 2 

__________________

-------
REMET - The Original

samostatný vyjebávač výskytu blbců

Old Post 17.01.2003 v 14:08
remet je offline   Click Here to See the Profile for remet   Find more posts by remet   Click here to Send remet a Private Message   Click Here to Email remet   Visit remet's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tetrix
Host

Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné

visici TP Příspěvek č. 3 

asi by pomohl poradne stinenej kabel - mate s tim nekdo zkusenosti?

- vi nekdo jak je to se zemenim toho stineni?
- existujou sitovy prvky, ktery by mely uz prepetovou ochranu integrovanou?

v tom navodu je to dost nejasny, jinak jsem videl prepetovy ochrany od APC, jsou kolem 700,-

kazda rada a informace ohledne volne visicich TP vitana

Old Post 21.01.2003 v 23:06
            Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
remet
Junior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 283

Re: visici TP Příspěvek č. 4 

__________________

-------
REMET - The Original

samostatný vyjebávač výskytu blbců

Old Post 22.01.2003 v 20:34
remet je offline   Click Here to See the Profile for remet   Find more posts by remet   Click here to Send remet a Private Message   Click Here to Email remet   Visit remet's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tetrix
Host

Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné

Re: Re: visici TP Příspěvek č. 5 

Old Post 22.01.2003 v 23:32
            Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
remet
Junior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 283

Re: Re: Re: visici TP Příspěvek č. 6 

__________________

-------
REMET - The Original

samostatný vyjebávač výskytu blbců

Old Post 23.01.2003 v 12:12
remet je offline   Click Here to See the Profile for remet   Find more posts by remet   Click here to Send remet a Private Message   Click Here to Email remet   Visit remet's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tetrix
Host

Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné

Re: Re: Re: Re: visici TP Příspěvek č. 7 

Old Post 23.01.2003 v 12:34
            Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Axal
Newbie

Registrován: 30.07.2002
Příspěvků: 24

BLBY dotaz Příspěvek č. 8 

co je transil ?

Old Post 23.01.2003 v 15:21
Axal je offline   Click Here to See the Profile for Axal   Find more posts by Axal   Click here to Send Axal a Private Message   Click Here to Email Axal   Visit Axal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 9 

transient voltage suppressor, zkoukni ten puvodni odkaz

__________________

Old Post 23.01.2003 v 15:28
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tetrix
Host

Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné

Thumbs down spálený switch z volně visícího kabelu Příspěvek č. 10 

Dneska při hustém sněžení a silném větru čtyřikrát zapraskalo v našem switchi Edimax ES-3108PG a odešel port, na který byl připojený páteřní kabel vedoucí vzduchem cca 30m mezi baráky ve výšce 31m nad zemí.

Dokonce se sám od sebe vypnul počítač připojený na postižený switch.

Zajímavé je, že protější switch zůstal nedotčen.

Zajímavé je také to, že ostatní porty - kabelů ve srovnatelné délce (vedoucí ale podél stěn baráků a částečně schované ve spárách mezi panely) zůstaly neporušeny.

Při následném měření voltmetrem se ukázalo, že alobalové stínění kabelu s lankem má oproti uzemění (topení) napětí občas ve až v řádech desítek voltů!!
Dokonce při odpojování kabelu jsme dostali ze stínění parádní ránu.

Po chvíli, když se sněhová smrš? uklidnila, jsme vylezli na protější stranu a měřili napětí stínění oproti zemi tam. I přesto, že foukal silný vítr (ale už nesněžilo) jsme naměřili pouhé jednotky voltů.
Jak jsem již napsal, tamní switch byl neporušen.

Mám dojem, že se napětí na stínění objevilo v důsledku vzniku náboje třením větru o volně visící kabel - proč se tam tedy neobjevilo takové, když přestalo sněžit? že by nějaká spojitost se sněhem?

Ještě je nutno dodat, že stínění kabelu nebylo nikde uzeměno.

Budu rád, když se k tomuto vyjádříte a pošlete názory na to, co se mohlo stát. Vítám také jakékoliv rady, jak těmto nepříjemnostem zabránit.

díky
-tetrix

Old Post 06.04.2003 v 12:52
            Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 11 

Nevěřil jsem tvojemu vyprávění než mi před chvílí zchaosil switch.
Blikal kontrolkama jak šílenej...
Tak když jsem odpojoval kabely tak jsem dostal ránu jako od 220V.
Po vypnutí a zapnutí switche už byl ok,.. Ale je fakt, že já jsem ten kabel přes sebe vybil..

Je možný že se kabel nabijí,...


Jediná ochrana proti tomuhle je zapojení na který jsem dal odkaz o kousek dříve,...

Old Post 06.04.2003 v 15:16
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 12 

Taky byla náhlá sněhová vánice jako u tebe,...

Taky si vzpomínám, že mi takhle jednou odešel jeden switch při vichřici,... Ale to snad nebylo timhle,..

Old Post 06.04.2003 v 15:17
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tetrix
Host

Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné

Příspěvek č. 13 

máš svůj kabel také vedený vzduchem? jak dlouhý?
zemníš jeho stínění?
používáš tu výše zmíněnou přepě?ovou ochranu?

několik jsme si jich nechali vyrobit, ale po přizemnění přestaly fungovat.
máš s nimi nějaké zkušenosti, popřípadě, mohl by ses na ty naše mrknout?

zatím jsme uzemnili vodící drátek a alobalové stínění uvnitř kabelu a zkoušíme, co to se switchem udělá
doufám, že uzemněním kabelu se přepětí na datové kabely nedostane...

-tetrix

Old Post 06.04.2003 v 15:44
            Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 14 

Je to asi 30m vzduchen tak asi 15m vysoko...
Přepě?ovku nepoužívam,.. Jsem totiž línej si jí postavit,... Ta z tý rusky psný stránky by mněla normálně fungovat,....
Možná by to chtělo dát tam jiný transily, je možný, že tyhle mají pro 100Mb velkou kapacitu,...
Mám uzemněný jen to ocelový lano na kterym ten kabel ve vzduchu vysí...

Old Post 06.04.2003 v 17:35
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 15 

Akorát asi místo těch 1N4006 který mají pro 100Mb opravdu obrovskou kapacitu by to chtělo nějaký schottky diody s malou kapacitou..
Ještě se po nějakých podívam.

Old Post 06.04.2003 v 17:42
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ota.kratky
Newbie

Registrován: 07.01.2003
Příspěvků: 34

TP kabel Příspěvek č. 16 

Vazeni,
jestli to stavite na delsi dobu, tak nevim.

Podle mne neexistuje jediny kabel UTP ani STP ve venkovnim provedeni...


Jestli nekdo vite, napiste.

Old Post 07.04.2003 v 13:26
ota.kratky je offline   Click Here to See the Profile for ota.kratky   Find more posts by ota.kratky   Click here to Send ota.kratky a Private Message   Click Here to Email ota.kratky     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:59.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz