CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Ústředna > Volně visící TP kabel - ochrana proti přepětí
123456
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 17 

No já tu mam asi 5m takovýho jednoho STP kabelu. Je oranžovej a má to brutálně tlustej pláš?.

Jinak mam tady obyčejnej STP už asi půl roku jen tak pověšenej na laně mezi barákam a dostává to ve větru docela slušnej kouř... Přežilo to v poho 3 vichřice...

Old Post 07.04.2003 v 15:53
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ota.kratky
Newbie

Registrován: 07.01.2003
Příspěvků: 34

UTP STP venku Příspěvek č. 18 

A má to lanko? Třeba v plášti nebo tvůj závěs je na lanku? Přes 20-30 m bez lanka je to odvaha.

Old Post 07.04.2003 v 16:12
ota.kratky je offline   Click Here to See the Profile for ota.kratky   Find more posts by ota.kratky   Click here to Send ota.kratky a Private Message   Click Here to Email ota.kratky     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 19 

Ano samozřejmě je to na lanku. Je to taková ta ocelová šňůra na prádlo. Bužírka a v tom ocelový lano 3mm. Takže na to nemůže voda,.. A ten kabel neni namáhanej.
To lano stojí 40m asi stovku.

Old Post 07.04.2003 v 16:47
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Axal
Newbie

Registrován: 30.07.2002
Příspěvků: 24

budu mluvit za tetrixe... Příspěvek č. 20 

Old Post 07.04.2003 v 19:53
Axal je offline   Click Here to See the Profile for Axal   Find more posts by Axal   Click here to Send Axal a Private Message   Click Here to Email Axal   Visit Axal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Re: TP kabel Příspěvek č. 21 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 04.05.2003 v 06:25
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kremilek-1
Newbie

Registrován: 12.05.2004
Příspěvků: 17

UTP versus koax Příspěvek č. 22 

Proc na spoj, ktery ma jit venkem, proste nepouzijete koax? Cena je skoro polovicni, jak UTP a troufam si rict, ze je daleko odolnejsi vuci atmosferickym vlivum, jako jsou bourky a pod. Sami ho tu mame natazenej pres tri sloupy el. vedeni uz vic jak pul roku a zatim vsechno jede ok, bez sebemensi poruchy (tuk tuk, radsi to zaklepu). Sice rychlost je 10 Mbit, ale pokud nepropojujete radove nekolik desitek lidi, tak to bohate staci. Po tech sloupech to jde asi 80 metru, a dva metry pod el.kabelem. Celkem ma ten segment delku asi 130m a je to pricvakly k telefonnimu kabelu

Old Post 12.05.2004 v 23:50
Kremilek-1 je offline   Click Here to See the Profile for Kremilek-1   Find more posts by Kremilek-1   Click here to Send Kremilek-1 a Private Message   Click Here to Email Kremilek-1     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Re: UTP versus koax Příspěvek č. 23 

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 12.05.2004 v 23:56
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 24 

Koax je drahej jak prase. Je pomalej, odolnost vůči atm. vlivům je sice o něco lepší, ale výkonost koaxu je už dávno překonaná. Koax používat maximálně tam, kde je potřeba propojit počítače na víc 150m. (Koax má dosah až 360m, UTP/STP 105m, v praxi je ovšem ověřených 160m na 10Mbps). Na větší vzdálenosti potom už použít jedině vlákno, pokud chceš mít rychlou sí?.

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 13.05.2004 v 00:02
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 25 

koax je galvanicky oddělený,
ale jinak je fakt úplně k hovnu,.

Old Post 13.05.2004 v 04:48
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pekr
Newbie

Registrován: 13.05.2004
Příspěvků: 3

Thumbs up Re: TP kabel Příspěvek č. 26 

Old Post 13.05.2004 v 13:07
pekr je offline   Click Here to See the Profile for pekr   Find more posts by pekr   Click here to Send pekr a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kremilek-1
Newbie

Registrován: 12.05.2004
Příspěvků: 17

Re: Re: UTP versus koax Příspěvek č. 27 

Old Post 13.05.2004 v 14:41
Kremilek-1 je offline   Click Here to See the Profile for Kremilek-1   Find more posts by Kremilek-1   Click here to Send Kremilek-1 a Private Message   Click Here to Email Kremilek-1     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Saigon
Newbie

Registrován: 17.04.2004
Příspěvků: 6

Příspěvek č. 28 

Old Post 18.05.2004 v 10:47
Saigon je offline   Click Here to See the Profile for Saigon   Find more posts by Saigon   Click here to Send Saigon a Private Message   Click Here to Email Saigon     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dj-bobr
Debugger

Registrován: 24.11.2002
Příspěvků: 813

Příspěvek č. 29 

Co takhle zbastlit desku, na které by byla UTP zásuvka, 4 jiskřiště a na kusu kabelu UTP konektor- samec? Jiskřiště by IMHO nemělo mít nějak extra moc velkou kapacitu a tudíž by nemělo dělat vopruzy se zkreslováním tvaru impulzu. Otázka je, jak přesně by to reagovalo na přepětí. Taky by stálo za to zkusit plynové bleskojistky nebo staré zářivky - jen trubice bez startéru. To by mohlo za bouřky i blikat

UPDATE: dostal jsem od kolegy informaci, ze by sly pouzit i doutnavky. Ty stoji par korun, vyzkousi to nekdo?

__________________

B!

Naposledy upravil dj-bobr 17.02.2005 v 01:01

Old Post 24.09.2004 v 21:28
dj-bobr je offline   Click Here to See the Profile for dj-bobr   Find more posts by dj-bobr   Click here to Send dj-bobr a Private Message   Click Here to Email dj-bobr   Visit dj-bobr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 30 

Mate prosim nekdo stou "ruskou" bleskojistkou/prepetovkou uz nejake delsi zkusenosti?Diky.

Old Post 11.01.2005 v 17:52
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tonco79
Newbie

Registrován: 16.02.2005
Příspěvků: 1

prepatovka Příspěvek č. 31 

no fajn, mam kabel natiahnuty ponad cestu je to asi 40 m, tak to mama davat prepatovku iba na tento kabel,alebo mam prepatovku dat aj na ostatne vystupy k ostatny PC na sieti?

Old Post 16.02.2005 v 10:11
tonco79 je offline   Click Here to See the Profile for tonco79   Find more posts by tonco79   Click here to Send tonco79 a Private Message   Click Here to Email tonco79     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ok2zaw
Newbie

Registrován: 23.06.2003
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 32 

cus, tak sem zkousel tu prepetofku a sem zvedavej..
Mam tu 70m UTCka a obcas se sekne switch. No pri vzpomince na kus dratu, co vedl jako nosny lanko pro koax k vysilacce v delce tech 70m, ze kteryho pri snezeni a desti litaly asi cmetrovy vyboje proti zdi se ani tomu switchi nedivim.
Kazdopadne jak sem ji montoval, dostal sem peknou ranu)
Zkousel sem ji jen tak merit a ty pouzity transily zkratuji naboj o napeti kolem 16V mezi pary nebo mezi parem a uzemenim.
Vliv na prenos sem nezaznamenal, proc taky )
Uvidime, jestli to problem se switchem vyresi...
Cus vsem

Old Post 19.02.2005 v 19:34
ok2zaw je offline   Click Here to See the Profile for ok2zaw   Find more posts by ok2zaw   Click here to Send ok2zaw a Private Message   Click Here to Email ok2zaw     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:57.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz