CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Ústředna > Volně visící TP kabel - ochrana proti přepětí
123456
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
D@vid
...nikdo...

Registrován: 01.12.2002
Příspěvků: 322

Příspěvek č. 65 

__________________

Zkuste to bez drátů, milý Marconi

Old Post 11.06.2007 v 17:53
D@vid je offline   Click Here to See the Profile for D@vid   Find more posts by D@vid   Click here to Send D@vid a Private Message   Click Here to Email D@vid     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 66 

__________________

Old Post 11.06.2007 v 18:38
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wearit
Member

Registrován: 29.01.2003
Příspěvků: 305

ochrana proti prepeti Příspěvek č. 67 

Kdysi jsem do jednoho diskuzniho fora neco malo napsal o %SUBJ% tak jestli se nebudete ylobit tak to sem prekopiruju (par postu). Je to sice delsi, ale k tematu:

Vcera jsem nekolik hodin mluvil s reviznim technikem, a kdyz pominu detail ze mam skoro vsechno "nevyhovujicici" tak bych se rad podelil o par dojmu. Na trhu existuje mnoho vyrobku s ochrannou funkci ale jejich nazvoslovi a parametry jsou vyslovne matouci. Tady je treba rozlisovat pred cim je treba se chranit protoze tyhle ochrany NELZE zamenovat, tedy poporade.
Ochrana pred :
- uder blesku
- prepeti
- rozdil potencialu

__________________

Provozovatel bezdrátové sítě Tucnak.org (nejen Olomouc) http://bloguje.tucnak.org/

Old Post 11.06.2007 v 18:45
wearit je offline   Click Here to See the Profile for wearit   Find more posts by wearit   Click here to Send wearit a Private Message   Click Here to Email wearit   Visit wearit's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wearit
Member

Registrován: 29.01.2003
Příspěvků: 305

Příspěvek č. 68 

__________________

Provozovatel bezdrátové sítě Tucnak.org (nejen Olomouc) http://bloguje.tucnak.org/

Old Post 11.06.2007 v 18:46
wearit je offline   Click Here to See the Profile for wearit   Find more posts by wearit   Click here to Send wearit a Private Message   Click Here to Email wearit   Visit wearit's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wearit
Member

Registrován: 29.01.2003
Příspěvků: 305

Příspěvek č. 69 

Rozdil potencialu sam o sobe nebyva nijak zasadni rozdil. Kdyby na vedeni 220V vznikal rozdil potencialu treba 60V tak by v baraku B bylo misto 220V uz jen 160V a to by jiste poznali a volali by elektrikare ktery by prisel na to ze je uhnula zemnici svorka... ale rzdil rekneme v radech voltu (5V) se muze vyskytnout a ani ho nikdo nepozna. Sam o sobe neni nebezpecny ale jde ruku v ruce s prepetim ktre jsem vysvetlil vuyse a to uz nebezpecne je. Pokud jde o propojeni domu A a B pres switch tak je dulezite aby ani na jednom konci nebyla kostra zarizeni spojena se zemi. Resp HLAVNE ne s nulakem (v nekterych rozvodech je nulak a zem tentyz vodic!!!). Pripadne pouzit oddelovaci trafa o pevnosti alespon 4kV.

Jsem s eale rozepsal. Pokud je neco z toho nesmysl tak se omlouvam, pokusil jsem se verne zachytit zhruba obsah rozhovoru ze vcerejska s revizakem. Jeste pridam jednu perlicku. V povedomi "sitaru" je ze kdysi bylo zakazano montovat anteny na hromosvodovy jimac a ted uz se to smi... ale je to JINAK!

Antena se NESMI nainstaklovat na hromosvodovy jimac. Antena se SMI instalovat jen na stozar k tomu urceny ktery MUSI byt spojeny s hromosvodem. Chapete dusledek?

Pokud bude jimac dostatecne pevne ukotven tak jej mohu prohlasit za stozar a nainstalovat na nej antenu. Rozdil mezi jimacem a stozarem je jen ve zpusobu uchyceni resp. v jeho staticke/dynamicke zatozotelnosti. Kdyz tam na tycku zapichnutou do strechy (jinak tez jimac) antenu tak se pri nejblizsim vetru skaci.

Samozrejme plati ze bychom anteny meli schovat do onech 112stupnu pod jimac etc. viz prispevek vyse.

konec, zvonec.

__________________

Provozovatel bezdrátové sítě Tucnak.org (nejen Olomouc) http://bloguje.tucnak.org/

Old Post 11.06.2007 v 18:48
wearit je offline   Click Here to See the Profile for wearit   Find more posts by wearit   Click here to Send wearit a Private Message   Click Here to Email wearit   Visit wearit's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wearit
Member

Registrován: 29.01.2003
Příspěvků: 305

preves Příspěvek č. 70 

A jeste bych dodal jednu informaci. Onehda jsem nekde delal preves a nevedel jestli ocelove lanko drzici chranicku mam spojit se stozarem a kdyz ano tak na ktere strane nebo na obou (kazdy stozar je spojeny se svym vlastnim hromosvodem). Revizni technik me ujistil ze to MUSIM spojit na obou stranach, tak, aby dochazelo k vyrovnavani potencialu... protoze kdyby tam byl rozdil potencialu a v nem nejaka ta spicka a nahodou tam stal nejaky clovicek ktery by se lezerne opiral o stozar a drzel se pritom toho oceloveho lanka ktere by nebylo spojene vodive se stozarem, tak hadejte co by se stalo...


Omlouvam se za dlouhe prispevky...

__________________

Provozovatel bezdrátové sítě Tucnak.org (nejen Olomouc) http://bloguje.tucnak.org/

Old Post 11.06.2007 v 19:00
wearit je offline   Click Here to See the Profile for wearit   Find more posts by wearit   Click here to Send wearit a Private Message   Click Here to Email wearit   Visit wearit's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sten@stensoft
Member

Registrován: 12.09.2003
Příspěvků: 317

Příspěvek č. 71 

__________________

CZFree.Net is free as in ‘free speech’. You still have to pay for beer.

Old Post 11.06.2007 v 19:02
sten@stensoft je offline   Click Here to See the Profile for sten@stensoft   Find more posts by sten@stensoft   Click here to Send sten@stensoft a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Re: preves Příspěvek č. 72 

__________________

Old Post 11.06.2007 v 19:30
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kotol
Newbie

Registrován: 22.10.2003
Příspěvků: 42

Příspěvek č. 73 

blesk si cestu najde ) ked nie cez drat tak cz TPcka

Old Post 11.06.2007 v 23:11
kotol je offline   Click Here to See the Profile for kotol   Find more posts by kotol   Click here to Send kotol a Private Message   Click Here to Email kotol     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hwsoft
Moderator
zastupce cloudu 10.101


Registrován: 11.10.2002
Příspěvků: 2100

Příspěvek č. 74 

__________________

ITF - FreeNet Liberec
DesSto
jabber: hwsoft@linjab.org

Old Post 12.06.2007 v 07:32
hwsoft je offline   Click Here to See the Profile for hwsoft   Find more posts by hwsoft   Click here to Send hwsoft a Private Message     Visit hwsoft's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 75 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 12.06.2007 v 07:58
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vydrat
Senior Member

Registrován: 12.12.2003
Příspěvků: 736

Příspěvek č. 76 

nám teď odešel jeden port ve switchi, vnitřní vedení v paneláku, blesk uděřil cca 500m daleko. kabeláž je ukončená uprostřed paneláku (6. patro z 13ti) spojem v 5G. AP (RB532) to přežilo ale nedal to jeden port ve switchi který je u souseda na stejném patře...

__________________

Rád se hrabu v čemkoliv......
BOK.Net Vejprnice

Old Post 12.06.2007 v 15:03
vydrat je offline   Click Here to See the Profile for vydrat   Find more posts by vydrat   Click here to Send vydrat a Private Message   Click Here to Email vydrat     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 77 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 12.06.2007 v 15:25
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vydrat
Senior Member

Registrován: 12.12.2003
Příspěvků: 736

Příspěvek č. 78 

__________________

Rád se hrabu v čemkoliv......
BOK.Net Vejprnice

Old Post 12.06.2007 v 17:13
vydrat je offline   Click Here to See the Profile for vydrat   Find more posts by vydrat   Click here to Send vydrat a Private Message   Click Here to Email vydrat     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vydrat
Senior Member

Registrován: 12.12.2003
Příspěvků: 736

Příspěvek č. 79 

Jo ještě mi napadlo - někde jsem čet (nekamenujte mě) že by ETH trafo mělo vydržet cca 200V rozdíl potenciálů mezi kompama..

__________________

Rád se hrabu v čemkoliv......
BOK.Net Vejprnice

Old Post 12.06.2007 v 17:14
vydrat je offline   Click Here to See the Profile for vydrat   Find more posts by vydrat   Click here to Send vydrat a Private Message   Click Here to Email vydrat     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Delorean
Newbie

Registrován: 18.03.2008
Příspěvků: 13

Příspěvek č. 80 

Ještě k tý "ruský" přepěťovce na UTP, co byla popisovaná na začátku - stejný zapojení používá APC k ochraně UTP ve svých UPSkách, konkrétně SmartUPS. Viděl jsem to zapojení, akorát to bylo zapojené jen na dvou párech, tedy pro 100Mbit.

Old Post 18.03.2008 v 12:34
Delorean je offline   Click Here to See the Profile for Delorean   Find more posts by Delorean   Click here to Send Delorean a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:06.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz