CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Troubleshooting > Preves - odpalovani eth
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Misla
Junior Member

Registrován: 26.11.2002
Příspěvků: 250

Preves - odpalovani eth Příspěvek č. 1 

Potrebuji poradit - jestli je to to tim ? - mam dva mikrotiky na stozarech - mezi nimi je preves - u kazdeho mikrotika je sitova ochrana.
Ted moje otazka - vim ze se tam kumuluje pri prevesech nejaka staticka elektrika nebo ci co a jednou cca za 3-4 mesice se mi odpali bud na jedne nebo na druhe strane eth v mikrotiku - pri reklamaci mi bylo receno ze je to prepetim.
Muze mi kdo cca poradit co s tim - uz jsem vymenil asi 3 mikrotiky - nebo kde muze byt chyba ?
Diky za rady.

__________________

Old Post 29.04.2013 v 13:21
Misla je offline   Click Here to See the Profile for Misla   Find more posts by Misla   Click here to Send Misla a Private Message     Visit Misla's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lazna
Senior Member

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 2614

User is Mapper

Příspěvek č. 2 

Ahoj, my jsme uz asi pred tremi lety sundali posledni eth preves a od ty doby mame klid. Nevim presne cim to bylo ale odchazel nam jeden port ve switchi za druhym. Co jsme to vymenili za optiku tak mame klid.

Zajimavy je, ze pokud je to jen na jenom miste jedny strechy (typicky boardik s minipci a switch v gewissce) a jdou z toho eth kabely do svetliku, tak se nic nedeje i když je to třeba blizko u hromosvodu. Ale jakmile je to preves mezi dvěma domy, tak při sebemensim zamraceni oblohy sel na jedny strane kukat port ve switchi.

Resume: Eth prevesy nebrat.

L.

BTW: Ta eth prepetovka je zrejme na dve věci, taky nam to vůbec nepomahalo

__________________

Old Post 29.04.2013 v 20:44
lazna je offline   Click Here to See the Profile for lazna   Find more posts by lazna   Click here to Send lazna a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Misla
Junior Member

Registrován: 26.11.2002
Příspěvků: 250

Příspěvek č. 3 

Prave ze je to na panelaku mezi stozary - nemohli jsme to nechat lezet na zemi po strese - zakazali nam to

__________________

Old Post 29.04.2013 v 21:06
Misla je offline   Click Here to See the Profile for Misla   Find more posts by Misla   Click here to Send Misla a Private Message     Visit Misla's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
8an
Praha12.Net admin

Registrován: 02.09.2002
Příspěvků: 564

Příspěvek č. 4 

Máte tam stíněný kabel se zemnicím vodičem, dobře uzemněný na obou stranách? Na druhou stranu to může být ještě horší, jestli je tam zem na různém potenciálu, tak tím kabelem trvale poteče proud... Nakonec stejně skončíte u optiky

__________________

Jabber: 8an@praha12.net

Old Post 29.04.2013 v 21:11
8an je offline   Click Here to See the Profile for 8an   Find more posts by 8an   Click here to Send 8an a Private Message   Click Here to Email 8an   Visit 8an's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Somik
Moderator

Registrován: 05.11.2002
Příspěvků: 537

Team Member: MOD

Příspěvek č. 5 

ahoj,podobný problém se mi stal mezi dvěma budovama, ať to vedlo převěsem a následně zemí přes mezitím vyčištěné propojené komory tak odcházely porty evidentě z rozdílu potenciálu budov.

podobný, naštěstí ne tak destruktivní, rozdíl jsem zaznamenal i v bytě.

řešení byla optika, sežeň hotovej kabel případně i zápujčka svářecky neni nejdražší a převodník je už sranda cena (kór když měníš už třetí MK)

Old Post 06.05.2013 v 13:46
Somik je offline   Click Here to See the Profile for Somik   Find more posts by Somik   Click here to Send Somik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dingdong
Newbie

Registrován: 23.11.2013
Příspěvků: 2

Příspěvek č. 6 

Na druhou stranu to může být ještě horší, jestli je tam zem na různém potenciálu, tak tím kabelem trvale poteče proud dobře uzemněný na obou stranách?

__________________

Old Post 23.11.2013 v 06:48
dingdong je offline   Click Here to See the Profile for dingdong   Find more posts by dingdong   Click here to Send dingdong a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Misla
Junior Member

Registrován: 26.11.2002
Příspěvků: 250

Příspěvek č. 7 

Tak jsme na obe strany dali kabelove ochrany a dali jsme to do jinych portu u MK - bylo to u v routerboardech v portech s moznosti POE a zatim je klid. Dale jsme uzemnili lanko a vse co se dalo. Uvidime az prijdou zase bourky.

__________________

Old Post 23.11.2013 v 08:52
Misla je offline   Click Here to See the Profile for Misla   Find more posts by Misla   Click here to Send Misla a Private Message     Visit Misla's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
AndyW8
Newbie

Registrován: 05.12.2017
Příspěvků: 1

Příspěvek č. 8 

Old Post 05.12.2017 v 13:30
AndyW8 je offline   Click Here to See the Profile for AndyW8   Find more posts by AndyW8   Click here to Send AndyW8 a Private Message     Visit AndyW8's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:02.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz