CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Metodika správného nastavení výkonu Wi-Fi Prism 2.5 pod Linux/HostAP.
12345678
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
wearit
Member

Registrován: 29.01.2003
Příspěvků: 305

Příspěvek č. 49 

Old Post 01.03.2003 v 16:17
wearit je offline   Click Here to See the Profile for wearit   Find more posts by wearit   Click here to Send wearit a Private Message   Click Here to Email wearit   Visit wearit's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wearit
Member

Registrován: 29.01.2003
Příspěvků: 305

Re: Re: Re: Re: A co managed mód ? Příspěvek č. 50 

Old Post 01.03.2003 v 16:22
wearit je offline   Click Here to See the Profile for wearit   Find more posts by wearit   Click here to Send wearit a Private Message   Click Here to Email wearit   Visit wearit's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Re: Re: Metodika správného nastavení výkonu Wi-Fi Prism 2.5 pod Linux/HostAP. Příspěvek č. 51 

__________________

Old Post 01.03.2003 v 16:25
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
covex
Member
zastupce cloudu 10.18


Registrován: 26.07.2002
Příspěvků: 234

Příspěvek č. 52 

Old Post 01.03.2003 v 22:59
covex je offline   Click Here to See the Profile for covex   Find more posts by covex   Click here to Send covex a Private Message     Visit covex's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nasty
Newbie

Registrován: 29.11.2002
Příspěvků: 19

wlang-regulace Příspěvek č. 53 

Old Post 01.03.2003 v 23:28
nasty je offline   Click Here to See the Profile for nasty   Find more posts by nasty   Click here to Send nasty a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cijoml
Prudič

Registrován: 20.06.2002
Příspěvků: 735

Příspěvek č. 54 

Deu das sem to zapojeni meraku a jejich typy a jejich absolutni a relativni chyby pri frekvenci 2.4 GHz? Muzes mi alespon odpovedet?

__________________

I am the Linux/UNIX user only!!! It is because of Linux/UNIX is like teepee. No Windows, no Gates, Apache inside!!!

Old Post 02.03.2003 v 10:15
cijoml je offline   Click Here to See the Profile for cijoml   Find more posts by cijoml   Click here to Send cijoml a Private Message   Click Here to Email cijoml   Visit cijoml's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cal
Newbie

Registrován: 02.03.2003
Příspěvků: 1

Příspěvek č. 55 

Old Post 02.03.2003 v 10:52
cal je offline   Click Here to See the Profile for cal   Find more posts by cal         Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ChemiK
Newbie

Registrován: 13.10.2002
Příspěvků: 47

nastaveni vykonu XI-626 Příspěvek č. 56 

Cau, pouzivam trochu jinou metodu nastaveni vykonu.

V rukou jsem mel asi desitku techto karet a zjistil jsem, ze cislo registru 62 (iwpriv wlan0 readmif 62) kolisa u ruznych karet velmi znacne. Ja zaznamenal rozah 150-210. Take se meni s ruznymi kanaly. Neni tedy IMHO mozne presne nastavit jednotlive karty bez zmereni kazdeho kusu spektralnim analyzatorem.

Postupuji takto:

Vychazim z predpokladu, ze po zapnuti pocitace je vykon XI-626 na 15dbm. Prikazem

iwpriv wlan0 readmif 62

zjistim jake cislo registru odpovida pro onech 15dbm.
Pote vypnu ACL:

iwpriv wlan0 prism2_param 5 0

a ted nastavim vykon karty, pricemz jsem zjistil, ze 5 jednotek
je snizeni asi o 1dbm. Vykon nastavuji prikazem:

iwpriv wlan0 prism2_param 6 240

Misto 240 samozrejmne uvedte vasi hodnotu.
Take je dobre kontrolovat napr. wavemonem na protistrane,
o kolik se signal snizil.

ChemiK

Old Post 07.03.2003 v 14:12
ChemiK je offline   Click Here to See the Profile for ChemiK   Find more posts by ChemiK   Click here to Send ChemiK a Private Message   Click Here to Email ChemiK     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Re: nastaveni vykonu XI-626 Příspěvek č. 57 

Old Post 07.03.2003 v 15:41
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Re: nastaveni vykonu XI-626 Příspěvek č. 58 

Old Post 07.03.2003 v 16:32
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pokluda
Member
zastupce cloudu 10.25


Registrován: 03.07.2002
Příspěvků: 131

Mam v tom zmatek Příspěvek č. 59 

Koukam se na ty cisla, co doporucuje Deu a nevidim vztah mezi db a registrem 62. Tak jsem si rekl, nic snazsiho, kouknu se do datasheetu toho chipu. Tam je sice registr 62, ale zda se ze je o necem jinem. Tak zkousim vyhledat "62" ve zdrojacich hostap. Zase jsem na spatne adrese.

Muze me nekdo z Vas nasmerovat - jak to je? kde se to doctu?
Dik za odpoved.

__________________

Správce AP zvahov, AS64525 a domény pjih.czf
Óm guru díp namahá.

Old Post 09.03.2003 v 10:08
pokluda je offline   Click Here to See the Profile for pokluda   Find more posts by pokluda   Click here to Send pokluda a Private Message   Click Here to Email pokluda   Visit pokluda's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pokluda
Member
zastupce cloudu 10.25


Registrován: 03.07.2002
Příspěvků: 131

Maximalni vykon. Příspěvek č. 60 

Souhlasim se Ctiradem, ze mereni a detailni vyhodnocovani je hezke, ale v praxi se to neda uplatnovat. Ja bych doplnil, ze je to ale dulezite pro to, aby mohla byt ta prektická doporuceni vubec sestavena.

Mam takovyhle prakticky navrh:
Vy kteri jste venovali tolik usili mereni karet, muzete zverejnit vysledky mereni pro kazdy typ karty ve forme maximalni vystupni vykon - min / max / stredni hodnota / stredni kvadraticka odchylka? Jeste lepsi by bylo, kdyby jste vsechny soubory mereni sjednotili do jednoho.
Nastaveni:
1. ten komu staci vysilat pod limitem CTU, necht tak vysila, tak budou spokojeni vsichni.
2. ten kdo "honi decibely", necht pouzije zakladni vypocet podle Deu a jako vystupni vykon sve karty predpoklada ten minimalni ze zmerenych vzorku. Nebo, chce-li byt opatrnejsi, tak ten stredni minus stredni kvadraticka odchylka.
Dusledkem bude prijatelny kompromis. Nebude skodit ostatnim v etheru (o to nam prece jde predevsim), optimalizuje svuj pomer vykon/naklady. Na namitku, ze takhle pojaty navrh je proti CTU rikam: ano, je, ale tak malo, ze to
a) CTU nezjisti
b) CTU bude tolerovat
c) zjisti a bude pozadovat napravu, ale jsem presvedcen, ze za to pokutu neda.
Pokud by doslo k bodu c) CTU vam de-fakto poskytne velmi cenny udaj o Vasem zarizeni, ktery budete jinak tezko zjistovat. (Jen malokdo ma moznost takoveho pristrojoveho vybaveni).

Napiste sve mineni o tomto navrhu.

__________________

Správce AP zvahov, AS64525 a domény pjih.czf
Óm guru díp namahá.

Old Post 09.03.2003 v 10:41
pokluda je offline   Click Here to See the Profile for pokluda   Find more posts by pokluda   Click here to Send pokluda a Private Message   Click Here to Email pokluda   Visit pokluda's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lexa
Newbie

Registrován: 18.11.2002
Příspěvků: 15

Re: Mam v tom zmatek Příspěvek č. 61 

__________________

Lexa

Old Post 09.03.2003 v 20:52
Lexa je offline   Click Here to See the Profile for Lexa   Find more posts by Lexa   Click here to Send Lexa a Private Message   Click Here to Email Lexa     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jtjt
Newbie

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 18

Skriptik na nastaveni registru (vykonu) Příspěvek č. 62 

Old Post 10.03.2003 v 18:42
jtjt je offline   Click Here to See the Profile for jtjt   Find more posts by jtjt   Click here to Send jtjt a Private Message   Click Here to Email jtjt   Visit jtjt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pokluda
Member
zastupce cloudu 10.25


Registrován: 03.07.2002
Příspěvků: 131

Re: Re: Mam v tom zmatek Příspěvek č. 63 

__________________

Správce AP zvahov, AS64525 a domény pjih.czf
Óm guru díp namahá.

Old Post 11.03.2003 v 18:08
pokluda je offline   Click Here to See the Profile for pokluda   Find more posts by pokluda   Click here to Send pokluda a Private Message   Click Here to Email pokluda   Visit pokluda's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pokluda
Member
zastupce cloudu 10.25


Registrován: 03.07.2002
Příspěvků: 131

Jak je to redistry pro nastavovani vykonu Příspěvek č. 64 

V tomto thredu jsem se pidil po tom, jak spolu souvisi ty zdanlive nesmyslna cisla pri nastavovani registru. Ponekud jsem se "procetl zivotem" a tak se mohu s temi, koho to zajima, podelit o vysvetleni.

HW: Jedna se o chip HFA3863.
VF výkon se nastavuje pomoci registru jehoz jmeno je "CR31" a jeho adresa je 62 dekadicky (3E hexa).
Register je rozdelen na 2 casti:
bit O - v soucasne versi nema vyuziti a je treba jej nastavovat na "0".
bit 1-7 - cele cislo se znamenkem (6bitu a znamenko) v dvojkovem doplnku, ktere urcuje vystupni vykon v priblizne logaritmické stupnici, tedy linearne v dbm. Hodnota -64 odpovida maximalnimu vykonu (typicky +20 dbm), hodnota 63 odpovida minimalnimu vykonu (typicky -43 dbm).

SW:
Skutecny vykon se nastavuje programem iwpriv tak, ze nastavujeme cely registr (vcetne toho nevyuziteho bitu 0) a to pomoci kladneho dekadickeho cisla. Proto pozadovanou hodnotu (z rozsahu -64 az +63) musime nejdrive prevest na cele kladne cislo, ktere ma stejny bitovy tvar. Potom jeste nasobit 2 (to je pridani toho bitu 0). Takze v celem rozsahu to vypada takto:

-64 .... -1, 0 .... 63 - CR31 bit 7-1
128 .... 254, 0 .... 126 - hodnota CR31 jako cele kladne cislo (bit 0=0)
+20dbm ............... -43dbm - typicka hodnota vykonu (ne skutecna!)
9,5dbm/1MHz ....... -22,5dbm/1MHz - hodnoty, ktere zmeril Deu pro XI-626
9,5dbm/1MHz ......... -15dbm/1MHz - hodnoty, ktere zmeril Deu pro P24-PCI

Vyhodnoceni:
To co pise Deu je spravne az na 2 nepodstatne detaily:
1. V tabulkach nejsou vsechny extremy nastaveni.
2. Registr je treba nastavovat VZDY na sude cislo. V soucasne versi HW je to jedno, v budoucnosti by to mohlo mit vyznam.

__________________

Správce AP zvahov, AS64525 a domény pjih.czf
Óm guru díp namahá.

Old Post 18.03.2003 v 20:38
pokluda je offline   Click Here to See the Profile for pokluda   Find more posts by pokluda   Click here to Send pokluda a Private Message   Click Here to Email pokluda   Visit pokluda's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:19.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz