CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Node Monitor > Mapa bodu site CZFree.Net
12345
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
minos
Newbie

Registrován: 22.04.2002
Příspěvků: 95

Příspěvek č. 49 

Navrhoval bych zacit rozlisovat, zda se jedna o NODE, tedy uzel na ktery se lze pripojit, nebo POINT - koncovy bod, ktery (zatim) neposkytuje dalsi konektivitu. V pripade NODE jeste uvest parametry pro pripojeni.

Myslim, ze by bylo vhodne jiz od zacatku uvazovat o tomto rozdeleni, aby bylo hned patrne, kde se lze pripojit a kde ne.

Z tohoto pohledu jsou v tuto chvili node pouze DEU a STB,
narozdil od pointu BAKULAK, ktery jak jsem pochopil dalsi konektivitu zatim neposkytuje. Jaky je stav u K2 ?

Old Post 02.08.2002 v 09:23
minos je offline   Click Here to See the Profile for minos   Find more posts by minos   Click here to Send minos a Private Message   Click Here to Email minos   Visit minos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simi
Junior Member

Registrován: 01.07.2002
Příspěvků: 139

Příspěvek č. 50 

minos: presne, taky me to napadlo.. navrhuju mezikuzi, ktery tam uz je, jako znacku pro normalni point (teda SA) a hvezdici nebo slunicko vetsiho rozmeru jako znaceni node (tedy AP). A kazda tato cast by mela jinej stav.. viz ty barvicky.. takze treba uz fungovani SA a testovani AP na jednom bode by se dalo oznacit.. Mozna u toho AP by se ta ruzice, hvezdice nebo co menila podle podpory toho co poskytuje.. i kdyz to je dost na 2 veci, pac clovek co si to prohlizi poprvi, nevi co co znamena a stejne si podporovane technologie bodu musi nekde precist... a kdo je znalec tak uz vi co kde je..

stb: jeste je celkem dulezity, jak se k tomu vyjadri NetDave.. Jest-li chce celou CR atd..
Jo jasne, to hodlam dodrzet a barvy ok - tedy jak jinak

Jenom bych to cele nak pocestil ne treba "link_up" ale treba "v provozu" - teda moje preklady sou vzdy dost tezkopadne, takze by bylo cool, kdyby mi nekdo pomohl

__________________

muhehe humeme

Old Post 02.08.2002 v 11:12
simi je offline   Click Here to See the Profile for simi   Find more posts by simi   Click here to Send simi a Private Message   Click Here to Email simi   Visit simi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
root
Team Leader
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 09.05.2002
Příspěvků: 312

Team Member: MOD

stav K2 Příspěvek č. 51 

K2 jede jako AP, ale nemam link na smichov (cekam na lepsi antenu a stejne ji asi ve finale namirim na TG - deu tam buduje taky spoj, takze se to pekne propoji . V nedeli by mel naskocit spoj K2 <--> C-3PO a bohuzel se rusi funkcni spoj a pripojeny bod R2-D2.
Kdo mate prava v monitoru - tak to tam namalujte

Old Post 02.08.2002 v 15:05
root je offline   Click Here to See the Profile for root   Find more posts by root   Click here to Send root a Private Message   Click Here to Email root     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Droopi
Junior Member

Registrován: 23.07.2002
Příspěvků: 235

Příspěvek č. 52 

2SIMI:
Perfektní, přesně tak nějak jsem si to představoval. Už se mooc těším. K těm návrhům na mapu od Tebe a od Stb neni co dodat.

Doufám, že se to od příštího tejdne začne v Plzni hýbat kupředu....

zdar

Old Post 03.08.2002 v 09:12
Droopi je offline   Click Here to See the Profile for Droopi   Find more posts by Droopi   Click here to Send Droopi a Private Message   Click Here to Email Droopi     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JaK
Newbie

Registrován: 17.07.2002
Příspěvků: 49

Příspěvek č. 53 

Pokud Vam jde o stari Ortofotomapy tak to bylo foceno cca prwed 5ti lety. Jeden znamy byl v tymu co to delali.

__________________

Jan Kalina, Praha 6

Old Post 03.08.2002 v 16:03
JaK je offline   Click Here to See the Profile for JaK   Find more posts by JaK   Click here to Send JaK a Private Message     Visit JaK's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simi
Junior Member

Registrován: 01.07.2002
Příspěvků: 139

verze ortofotomap Příspěvek č. 54 

JaK: Ortofotomapa se aktualizuje kazdej rok.. vzdy pul prahy.. tento rok je myslim na porade sever stari dat muzeme jen odhadovat.. ponevadz verzi je celkem dost

Jest-li muzu poprosit, vsechny podnety, typu presunu bodu, navrhu na zmenu mapy atd jenom sem do fora celkem to pak usetri praci atd..

Jinak osobne uz budu vyrizovat asi jen monitor, pac sme se s NetDavem dohodli na spolupraci - uvidime takze to s vyvojem dalsich mich map nevypada moc ok

Droopi: Z nastalych udalosti vsak newim jak to pujde dopredu, pac ted uz vse nezalezi na me... ale moje snaha bude urcite

__________________

muhehe humeme

Old Post 03.08.2002 v 20:56
simi je offline   Click Here to See the Profile for simi   Find more posts by simi   Click here to Send simi a Private Message   Click Here to Email simi   Visit simi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Thumbs up Krizecky a kolecka Příspěvek č. 55 

No ja bych mel takovou prosbu - kdokoliv delate mapu az to budete delat, tak nejak tam zadelat aby ty lidi, kteri mohou byt transportem pro optickou pater (a na to musi byt vlastniky sveho domu kvuli umisteni optickych pojitek na velke vzdalenosti na barak sroubama a taky kvuli pristupu k tomu) byli nejak zvyrazneni - toj., abych prvnim pohledem odlisil kdo chce/muze byt transport a kdo ne a navic tak, ze uvidim jako zvyraznene tyhle lidi a ne ze budou spis znevyrazneni a vyraznejsi budou SA (koncove body)... plz. To je kvuli tomu optickeho pojidlu co delame chceme si natrasovat nejakou cestu pro pater. A nechceme aby se pak tyhle pristroje dcavaly k nekomu kdo musi na cizi pozemek/barak/strechy, pac to muze vyzadovat taky docela obsluhu a pristup.....

dik jinak mapa je super.

Old Post 05.08.2002 v 05:21
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

jeste jeden napad Příspěvek č. 56 

jeste me napadlo, jestli by se casem nedalo udelat nejakej dotaz do databaze aby to vyhledalo body, ktery jsou od sebe treba od vzdalenosti 150 metru, nebo od 60 do 200 nebo tak - ja delam na optickym pojitku pro cleny ktery by melo byt velmi levny a jednoduchy tak by me zajimalo, o kolik lidi pripadne by se jednalo.....

Old Post 05.08.2002 v 05:27
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
minos
Newbie

Registrován: 22.04.2002
Příspěvků: 95

Příspěvek č. 57 

Old Post 05.08.2002 v 15:00
minos je offline   Click Here to See the Profile for minos   Find more posts by minos   Click here to Send minos a Private Message   Click Here to Email minos   Visit minos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
netdave
@Node #1

Registrován: 01.06.2002
Příspěvků: 77

re: mapa mestske casti Příspěvek č. 58 

dik minos... asi ji pouziju

D.

__________________

: d at n . cz
: PMka nectu, kontaktujte me pouze mailem...

Old Post 05.08.2002 v 15:09
netdave je offline   Click Here to See the Profile for netdave   Find more posts by netdave   Click here to Send netdave a Private Message   Click Here to Email netdave   Visit netdave's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 59 

Uz to tu mozna zaznelo, ale neslo by tu mapu trochu zvetsit? Mam 1024x768 a je hroozne malinka. Jinak je samozrejmne SUPER a obdivuju, ze to nekdo dokazal...

Old Post 09.08.2002 v 12:28
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jbohac
Team Leader

Registrován: 16.05.2002
Příspěvků: 329

Příspěvek č. 60 

jaky je aktualni stav "legalizace" mapy?

Uz nekdo kontaktoval Atlas/Geodezii s zadosti o povoleni k pouziti ortofotomapy? Jestli ne, neni to chyba? Kdyz si toho nekdo vsimne, nebude to pro CZFree dobra reklama :-(

Old Post 13.08.2002 v 00:00
jbohac je offline   Click Here to See the Profile for jbohac   Find more posts by jbohac     Click Here to Email jbohac   Visit jbohac's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simi
Junior Member

Registrován: 01.07.2002
Příspěvků: 139

Příspěvek č. 61 

__________________

muhehe humeme

Old Post 15.08.2002 v 23:04
simi je offline   Click Here to See the Profile for simi   Find more posts by simi   Click here to Send simi a Private Message   Click Here to Email simi   Visit simi's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
netdave
@Node #1

Registrován: 01.06.2002
Příspěvků: 77

status bodu site czfree Příspěvek č. 62 

Zdravim,

upravil jsem rozliseni stavu bodu na monitoru site czfree... rozlisovane stavy nyni jsou:

Functional node
<i>Node bezi</i>

Unreachable node
<i>Node je funkcni, ale docasne neni dostupny</i>

Node in testing
<i>Node je nainstalovan a bezi v testovacim provozu (napr. neroutuje traffic na pater czfree)</i>

Node under construction
<i>Jiz zacaly prace na vystavbe bodu (dulezite, pokud hledate blizky node v nepokryte oblasti)

Node in planning
<i>Node byl zatim pouze pridan na mapu

... snad to bude prehlednejsi - modrych nodes je jiz mnoho a bylo tezke najit ty, ktere uz se nekam
"hybou"...

__________________

: d at n . cz
: PMka nectu, kontaktujte me pouze mailem...

Old Post 04.09.2002 v 18:18
netdave je offline   Click Here to See the Profile for netdave   Find more posts by netdave   Click here to Send netdave a Private Message   Click Here to Email netdave   Visit netdave's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdar
Newbie

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 27

feature request Příspěvek č. 63 

Nazdar,
nesla by k vypisu vzdalenosti nodu pridat i informace o smeru-azimut?
Mam na mysli v seznamu napravo (nejblizsi nody), ktery se objevi v mape kdyz kliknu na nejaky node.
Pomohlo by to pri vyhledavani viditelnosti..
JS

Old Post 26.10.2002 v 19:32
zdar je offline   Click Here to See the Profile for zdar   Find more posts by zdar   Click here to Send zdar a Private Message   Click Here to Email zdar     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Medved
Newbie

Registrován: 18.09.2002
Příspěvků: 21

Question Dalsi pozadavek na funkcionalitu Příspěvek č. 64 

Bylo by vhodne, kdybych mohl pri editaci node menit i jeho stav - v planovani, ve vystavbe, v testovani...

Old Post 29.10.2002 v 08:34
Medved je offline   Click Here to See the Profile for Medved   Find more posts by Medved   Click here to Send Medved a Private Message   Click Here to Email Medved     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 15:25.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz