CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 2.4GHz > Dlink DWL-900AP+
1234567 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

DWL900AP+ nový fw 2.55 a jeho vlastnosti v módu klient Příspěvek č. 1 

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Naposledy upravil gogoo 10.03.2003 v 11:41

Old Post 08.03.2003 v 12:33
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 2 

a jeste dodatek.

zajimave je, ze podle mne nejlepsi fw 2.3 ktery toho umi nejvice a nejlepe zacina pomalu mizet ze vsech ftp. uz ho nenajdete ani na dlink.com ani na dlink.cz, na ftp.vanet.cz stale je. prijde mi to trochu divne.

pote co se na dslreports.com na toto tema rozproudila debata me napadlo, ze treba dlink nechce, aby se pres dwl900ap+ mohlo x lidi pripojit na di614+ a naopak chce, aby si muselo koupit jeste jeden dwl900ap+ a pouzivat je v modu bridge. jinak me nenapada duvod, proc jeste di614+ nema mod bridge...

ale taky mozna placam z hladu

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 08.03.2003 v 13:54
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

sorry Příspěvek č. 3 

Teda přečetl jsem to dvakrát a stejně jsem nepochopil o čem je řeč. Prosím o nějaké doplňující info, co si mám představit pod formulací "Někde na dlink.com jsem našel docela skrytou informaci, že mód klient je určeno pouze pro připojení jednoho klienta (jedné MAC adresy) a víc neumí."?

Old Post 08.03.2003 v 15:57
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 4 

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 08.03.2003 v 16:16
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p3t
Newbie

Registrován: 16.01.2003
Příspěvků: 36

problémy fw.2.5X s výběrem antény Příspěvek č. 5 

Po nahrání jakéhokoli firmware verze 2.5x se mi projevil zajímavý problém s výběrem antény. Zatímco ve verzi 2.30 se změnou nastavení pomocí "weca" menu, dalo u tohoto AP reálně vybrat externí anténu a interní vypnout (volba Right), tak v jakémkoli z novějších fw (testováno s 2.50, 2.52 a 2.55) mi interní anténa funguje vždy, a? je nastaveno cokoli.

Testováno na H/W:B1 v módu Access Point. Pokud chcete můj pokus reprodukovat stačí odpojit vnější anténu a zkusit změřit rozdíl vysílaného signálu mezi nastaveními Left a Right. V jiných módech jsem to zatím netestoval. Zajímalo by mě jestli je to jenom problém tohohle kusu? V každém případě půjde na reklamaci, uvidíme co mi k tomu řeknou!

Old Post 12.03.2003 v 17:25
p3t je offline   Click Here to See the Profile for p3t   Find more posts by p3t   Click here to Send p3t a Private Message   Click Here to Email p3t     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 6 

Takze jsi urcite zkousel i 2.3 a tam po vytahnuti externi anteny a prepnuti na right zmizi signal uplne?

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 12.03.2003 v 18:35
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p3t
Newbie

Registrován: 16.01.2003
Příspěvků: 36

Příspěvek č. 7 

Přesně tak, s verzí 2.3 po odpojení externí antény a přepnutí na Right zmizí signál téměř úplně.
Abych byl přesný - v těsné blízkosti (cca do 5-ti metrů) sice lze i tak něco málo naměřit, ale to je dáno tím, že se trocha energie vyzáří z anténních vývodů přes ten plastový case.

Old Post 13.03.2003 v 09:23
p3t je offline   Click Here to See the Profile for p3t   Find more posts by p3t   Click here to Send p3t a Private Message   Click Here to Email p3t     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 8 

Hmm, tim se jedine potvrzuje ma domenky, ze 2.3 je zatim nejlepsi fw, ktery kdy dlink pro tento AP zplodil. Je divne, ze ho stahuje ze svych ftp....

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 13.03.2003 v 11:36
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chvatal
Junior Member

Registrován: 18.02.2003
Příspěvků: 111

Příspěvek č. 9 

Old Post 13.03.2003 v 16:11
chvatal je offline   Click Here to See the Profile for chvatal   Find more posts by chvatal   Click here to Send chvatal a Private Message   Click Here to Email chvatal   Visit chvatal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Marvin-BP4
Newbie

Registrován: 11.10.2002
Příspěvků: 38

Příspěvek č. 10 

Old Post 20.03.2003 v 18:20
Marvin-BP4 je offline   Click Here to See the Profile for Marvin-BP4   Find more posts by Marvin-BP4   Click here to Send Marvin-BP4 a Private Message     Visit Marvin-BP4's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chvatal
Junior Member

Registrován: 18.02.2003
Příspěvků: 111

Příspěvek č. 11 

Old Post 20.03.2003 v 18:33
chvatal je offline   Click Here to See the Profile for chvatal   Find more posts by chvatal   Click here to Send chvatal a Private Message   Click Here to Email chvatal   Visit chvatal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Marvin-BP4
Newbie

Registrován: 11.10.2002
Příspěvků: 38

Příspěvek č. 12 

Old Post 20.03.2003 v 19:35
Marvin-BP4 je offline   Click Here to See the Profile for Marvin-BP4   Find more posts by Marvin-BP4   Click here to Send Marvin-BP4 a Private Message     Visit Marvin-BP4's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chvatal
Junior Member

Registrován: 18.02.2003
Příspěvků: 111

Příspěvek č. 13 

Old Post 20.03.2003 v 20:00
chvatal je offline   Click Here to See the Profile for chvatal   Find more posts by chvatal   Click here to Send chvatal a Private Message   Click Here to Email chvatal   Visit chvatal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 14 

Zdravim,

uz druhy den tu trochu blbnu asi se trema dwl900ap+ (varianta B1) a rozhodl jsem se je podrobit testum az do morku kosti. Mam tady k tomu spousty externich anten a bleskojistek, takze je na cem testovat.

Jako zcela stezejni se mi zda to otestovat zejmena v rezimu klient - AP umi delat kazdej smejd, ale v klientovi je problem...

1) Co se tyka fw, tak se mi jednoznacne potvrdila predchozi domenka, ze fw 2.3 je best of. Nejrychlejsi a nejspolehlivejsi prenos, objektivne zmereno asi na 10 testech za sebou.

2) Fw 2.5 me prisel jako pekne zfusovanej, vyber aktivni anteny funguje zcela na baterky (napriklad interni antena je v tomto fw jednoznane stale zapnuta) a taky trpi zcela zasadni chybou - v momente kdyz rychlost z nejakeho duvodu klesne na mene nez 11 mbps, uz se nikdy nevrati zpet. Nepomuze ani vytahnuti ze zasuvky, jedina moznost je znova nahrat fw.

3) Ostatni fw bud vubec v klientovi nefungovaly, nebo nepouzitelne.

Dale jsem experimentoval s nastavenim Beacon a DTIM intervalu a pri nastaveni obou hodnot na 1 se radikalne snizi rychlost prenosu na cca 160 kBps (pri vzdalenosti anten cca 2 m). Pri standardnim nastaveni byla max. rychlost prenosu 860 kBps. Zvetseni beacon a DTIM nad standardni nastaveni nemelo na zvyseni prenosove rychlost jiz vliv.

Dale jsem zjistil, ze i pri nastaveni anteny na right a nepripojeni zadne externi se po chvili ap stejne prepne na antenu interni. Dokonce i kdyz jsem AP zavrel do plechove uzemnene skrine a vytahnul externi antenu, rychlost byla na cca 5 metru stale asi 600 kBps.

Kdybyste meli jeste nejake napady, jak to otestovat a co zkusit, privitam to. Zitra to pujdu zkusit na linuxexpo proti xi626.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 20.03.2003 v 22:29
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chvatal
Junior Member

Registrován: 18.02.2003
Příspěvků: 111

Příspěvek č. 15 

Old Post 20.03.2003 v 23:09
chvatal je offline   Click Here to See the Profile for chvatal   Find more posts by chvatal   Click here to Send chvatal a Private Message   Click Here to Email chvatal   Visit chvatal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

shit klient Příspěvek č. 16 

Jak už jsem psal jinde. Mód klient se DLinku nějak nepovedl (a platí to pro všechny verze fw 2.2 - 2.55) a z neznámého důvodu neprochází zpět k původci pingu odpovědi na arp dotazy. Stačí ping z druhé strany (který doplní arp tabulku) a vše se "zázračně" rozjede až do chvíle, kdy se arp tabulka automaticky aktualizuje.

Naštěstí se mi zatím proti každému (900AP+, Edimax AP, AP s kartou orinoco, ap s xi 626) zařízení podařilo situaci obejít nastavením mode bridge.

Old Post 26.03.2003 v 11:43
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 09:56.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz