CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 2.4GHz > Dlink DWL-900AP+
12345678 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

FW 2.6 Příspěvek č. 17 

Abych tak řekl, ani ho nezkoušejte, protože tam nefunguje right anténa.

Ale něco jiného. Dnes jsem se snařžil připojit asi 4 hodiny na net přes DLink a ani ?uk. V klientu jsem si pingnul na AP a nikam dál, v Bridge se mi totálně zahltil DLink a jediná možnost byla managerem změnit mod. Flashoval jsem, nastavoval a ani ?uk. Potom jsem se spojil s člověkem, který také přes to AP jede (také DLink-DLink) a ten měl stejnou zkušenost. Stačilo na dálku vyvolat restart AP a bylo po problému. Předpokládám, že to byl problém Power safe, protože máme všichni FW2.5, kde se nedá vypnout.

CO je zvláštní, řešilo se tady jak mód 4x je jen na některém HW a já ho v patřičném FW měl. Teď ani ?uk. Něco je špatně.

Old Post 29.03.2003 v 17:42
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
davecz
Newbie

Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 16

Lightbulb AP (client) - více PC Příspěvek č. 18 

Zdravím, chci se taky podělit o své zkušenosti s DWL-900AP+ v režimu client.

Píše se tu že nefunguje aby za AP v režimu client bylo víc než jedno PC. Nám to teď funguje že za DWL-900AP+ v režimu client (B1, fw2.3, fw2.5) máme připojeny 2PC a vše šlape v klidu.
Možná chybka bude někde jinde, a sice pokud byl SWITCH připojen na kabelu od AP asi 50m, tak při pingu prošli tak 3 z 10, ale pokud je SWITCH od AP asi 1m, tak vše chodí z obou PC v pohodě.

fw2.55 jsem v klient módu ještě netestoval, ale věřím ve stejný výsledek...

daveCZ

Old Post 30.03.2003 v 16:11
davecz je offline   Click Here to See the Profile for davecz   Find more posts by davecz   Click here to Send davecz a Private Message   Click Here to Email davecz     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Old Post 30.03.2003 22:28
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 19 
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 20 

to s tim 50 m kabelu nemuze byt chyba v AP, spise hledej v nekvalinim kabelu nebo ve spatne nakrimplovanych konektorech.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 31.03.2003 v 10:20
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Old Post 01.04.2003 16:21
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 21 
davecz
Old Post 02.04.2003 00:16
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] () Příspěvek č. 22 
davecz
Newbie

Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 16

Lightbulb mode 4x Příspěvek č. 23 

Old Post 02.04.2003 v 00:34
davecz je offline   Click Here to See the Profile for davecz   Find more posts by davecz   Click here to Send davecz a Private Message   Click Here to Email davecz     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

ejhle Příspěvek č. 24 

Právě jsem zjistil, že když jedu přes switch (vsadil bych se, že už jsem tu variantu zkoušel a bylo vše jinak), chová se client tak jak jsem už popisoval. Když to dám rovnou do kompu, šlape jak víno. Takže se vlastně chová naprosto správně. Holt pro sí? je bridge a client pro 1 počítač.

Ad mód 4x. Přesně jak popsal DaveCZ, snad jen doplním, že je v nabídce jen když jsem v módu AP. Předpokládám, že pro client a bridge by se objevil, kdyby byl na druhé straně patřičný fw, což nemohu odzkoušet, protože z důvodu nefunkčnosti right antena ve vyšších verzích používáme fw2.5.

Old Post 03.04.2003 v 16:57
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 25 

2jetson: ja to tady mam v modu klient primo do hubu a jede stale jak vino. po prepnuti do bridge chvili funguje a po 10 minutach zatuhne (2.3 i 2.5). Zkusil bych spise proklepnout ten switch, hlavne tem levnejm bych neveril. Switch uz je docela slozite zarizeni a je tam vcelku co pokazit.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 03.04.2003 v 21:10
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

no nevím Příspěvek č. 26 

Neřekl bych, že bude problém ve switchi, i když je to levný 8port Edimax ES-3108P(G). Jestli to máš do HUBu, tak možná bude rozdíl v tom, že ten pouští všechno všude narozdíl od switche.
V každém případě pokud jedu přes switch v módu bridge, tak mi to funguje až do chvíle, kdy dojde k restartu AP. Potm musím rádiově naklientit a přepnout zpátky na mód bridge.
Jo a dnes jsem asi hodinku cvičně jel proti AP jako multipoint bridge, a bookem na to jako klient!!! Já bych skoro řekl, že to je WDS.:o)

Naposledy upravil Jetson 04.04.2003 v 07:05

Old Post 03.04.2003 v 21:34
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
amiandrew
Newbie

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 73

Zkusenosti s 900+ jako klient Příspěvek č. 27 

__________________

Ondrej "AndreW" Zima

Old Post 10.04.2003 v 12:00
amiandrew je offline   Click Here to See the Profile for amiandrew   Find more posts by amiandrew   Click here to Send amiandrew a Private Message   Click Here to Email amiandrew   Visit amiandrew's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
reep
Newbie

Registrován: 30.01.2003
Příspěvků: 59

mod repeater - nechodi? Příspěvek č. 28 

tak jsem si chtel doma umistit DWL900+ fw.2.55 v modu repeater abych mel signal po celem byte. Jedu to proti DWL614+ fw.2.03. Ted nad tim laboruju ale nedari se..
Na 900+ jsem nechal IP 192.168.0.50,255.255.255.0 a gateway nastavil od DI614+ 192.168.0.1, DHCP zakazal.
Klient (notebook s XI325H) je asi metr od AP signal 100% - neni mozne se pingnout na AP ani na DI614+. Nejde si nechat pridelit od DHCP v DI614+ IP adresu (prideluje v rozsahu 192.168.0.100-199). Po rucnim nastaveni IP na notebooku (192.168.0.51) se opet nelze nelze pingnout.
Ve WinXP se pripojeni k siti vytvori sila signalu vynikajici, pakety se ale pouze odesilaji a neprijme se ani jeden. Ve statistice AP jsou ztraceny odesilany pakety - tipuju ze ty ktery meli dorazit ke mne.
Fakt nevim...
Vazne nechapu kde muze byt problem...

Old Post 11.04.2003 v 17:44
reep je offline   Click Here to See the Profile for reep   Find more posts by reep   Click here to Send reep a Private Message   Click Here to Email reep     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
reep
Newbie

Registrován: 30.01.2003
Příspěvků: 59

jeste k DWL900+ Příspěvek č. 29 

Tak jsem to AP zkusil hodit do modu client. Pripojil krizenym TP ke kompu a ten samy problem = (podle AP) SEND Packets: Good 109,Dropped 89. RECV. 3450 Good. Na DI614 se pingnu tak kolem 4ms, ale pristup do netu ani vrz....

Old Post 11.04.2003 v 18:11
reep je offline   Click Here to See the Profile for reep   Find more posts by reep   Click here to Send reep a Private Message   Click Here to Email reep     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

2 reep Příspěvek č. 30 

Zkus použít fw2.5 a nastavit right antena.

Old Post 11.04.2003 v 20:07
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tomk
Newbie

Registrován: 08.03.2003
Příspěvků: 12

Mala serie testu DWL900AP+ Příspěvek č. 31 

Old Post 11.04.2003 v 22:29
tomk je offline   Click Here to See the Profile for tomk   Find more posts by tomk   Click here to Send tomk a Private Message   Click Here to Email tomk   Visit tomk's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 32 

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Naposledy upravil gogoo 12.04.2003 v 02:27

Old Post 12.04.2003 v 02:18
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 14:30.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz