CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 2.4GHz > Dlink DWL-900AP+
12345678910 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Tak tak Příspěvek č. 49 

Ano potvrzuji, že se jedná o zařízení, které nás dost krutě ruší.

Dnes se to zrovna před hodinou opakovalo. Potom, co se zase dalo fungovat, jsme zvedli výkon na AP na 50% a i já si tam dal na ty 3km 50%, tak uvidíme. Zmátl nás ten čas 12:00. Teď ale přes den bylo vzhůru víc uživatelů a tak se okamžitě dalo reagovat měřením pásma a zjistit příčinu. Odstřelilo to kanál (vlastně všechny) natolik, že ani 150m od AP nebylo možné chytit signál.

Old Post 26.04.2003 v 10:59
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 50 

doporucuji nastavit to mac filtrovani, dost to od ruseni pomuze.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 26.04.2003 v 11:13
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

To používáme Příspěvek č. 51 

Ale v tomto případě to nepomohlo ani náhodou. Asi se obrátíme na ČTU. Ono to totiž má i MAC adresu, takže spíš nějaký breeze, nebo jeden místní takyposkytovatel, který začal budovat sí? a nějak se mu nehrnou klienti, protože naše podílová cena je pochopitelně nejvýhodnější.

Old Post 26.04.2003 v 11:16
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ender
Junior Member

Registrován: 01.09.2002
Příspěvků: 102

kolik je vykon Příspěvek č. 52 

Nevite nekdo kolik vykonu zari 900AP+ na FW 2,3?

Old Post 30.04.2003 v 09:34
ender je offline   Click Here to See the Profile for ender   Find more posts by ender   Click here to Send ender a Private Message   Click Here to Email ender     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 53 

vysel novy fw 2.57, dalsi podpora na freecz.net.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 14.05.2003 v 22:16
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Jaký fw na DI 614+? Příspěvek č. 54 

Prosím doporučte.

Old Post 16.05.2003 v 21:08
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 55 

rozhodne 2.18, u nizsich dochazi k samovolnemu zatuhavani

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 16.05.2003 v 22:07
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

A teď jak na to? Příspěvek č. 56 

Zakoupil jsem DI-614+ s tím, že do WAN portu šoupnu DWL-900AP+ které bude klientit na další AP (DWL-900AP+), ale pokud to takhle provedu, nepropingnu se z LAN sítě na WAN. Pokud strčím vše včetně toho DWL-900AP+ (client) do LAN, funguje to, ale má to klasický switch problém pro DWL-900AP+.
Neví někdo co s tím? Co je potřeba nastavit aby to chodilo?

Jo a jak s anténou ve fw v 2.18? Lze to někde nastavit?

Old Post 17.05.2003 v 06:24
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 57 

Pokud pripojis dwl900ap+ do wan portu di614+, nemuze zde nastat switch problem, protoze di614+ dela NAT a tudiz se pro wan port chova jako 1 jedine PC (jedna MAC adresa).

Problem bych videl spise v tom, ze delas 2x NAT preklad, coz muze byt nekdy problem. Chtelo by si to od poskytovatele vyzadat jednu verejnou IP adresu.

S antenama je to u di614+ blby, az do fw 2.03 slo pres weca.htm vybirat aktivni antenu, ted uz to nejde. Musis pripojit dve externi anteny, s jednou to nejede (teda trochu jo, ale fakt blbe). Pouzivat ten fw 2.03 nedoporucuju, ma v sobe dost chyb a hlavne nepodporuje uPNP (WinXP), coz je u NATu dost problem.

Chtelo by to, abys napsal neco vice o konfig. tve site. Napriklad DHCP klient funguje u di614+ dost blbe.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 17.05.2003 v 09:03
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Následující konfig Příspěvek č. 58 

Jde o to, že můj poskytovatel je linux router přede mnou přes DWL 900AP+ (192.168.130.5) AP do vzduchu a
DWL 900AP+ (192.168.130.10) client na mé straně
přes utp do DI-614+ (wan 192.168.130.9/lan 192.168.130.11).
Tedy potřeboval bych rozchodit nat, kde je

wan
ip 192.168.130.9
gateway 192.168.130.1
dns 192.168.129.1

lan
ip 192.168.130. 8-x

v této chvíli
u mne žádné omezení (firewall apod.) a ani dhcp
a u AP (192.168.130.5) MAC filter kde jsou naprosto všechny MAC které tu mám

LAN se chová dle očekávání a pokud tam prdnu i clientové AP (192.168.130.10) tak jede vše, ale je to klasika switch.

Old Post 17.05.2003 v 09:31
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 59 

jeste bych doporucil zmenit subnet u lan, aby nebyl stejny jako u wan. mohlo by to delat problem.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 17.05.2003 v 09:41
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Jo to mne taky napadlo Příspěvek č. 60 

Jenže výsledek byl naprosto stejný. Čekám až doženu správce routeru před sebou jestli nebude nějaká zrada tam, ale stejně je mi divné, že se nepropingnu ani na své AP co clientí.

Old Post 17.05.2003 v 10:53
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 61 

jaky mas kabel? zkusil jsi tam prozkouset krizeny nebo nekrizeny?

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 17.05.2003 v 11:14
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Je to napřímo Příspěvek č. 62 

Bral jsem to tak, že když 900 umí crossovat a navíc svítí ledka WAN, tak že to je fyzicky O.K. Kabel v LAN normálně jede.
Jde v případě správné funkce pingnout na IP WAN portu? Mě ne.

Old Post 17.05.2003 v 11:51
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 63 

dwl900ap+ NEUMI crossovat!

na IP wan portu jde v pripade spravne fce pingnout odkudkoliv, z wan i lan.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 17.05.2003 v 13:03
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 64 

mozna jeste zkus nastavit IP na LAN uplne jine, napr. 10.xxx.xxx.xxx. Mohlo by ho to oblbovat.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 17.05.2003 v 13:05
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:47.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678910 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz