CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 2.4GHz > Dlink DWL-900AP+
1234567891011 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Tak je něco v háji Příspěvek č. 65 

No tak už netuším co by to mohlo být za zradu já když pingnu z LAN na IP WAN portu, tak timeout.

O tom crossování bych se přel. V každém případě ten kabel od DWL900AP+ strčený do Počítače šlape a tak očekávám totéž od WANu.

Jo a ad fw 2.57 pro DWL-900AP+, tak tu funkční anténu bych si móóóc přál, ale bohužel.

Naposledy upravil Jetson 17.05.2003 v 15:55

Old Post 17.05.2003 v 13:10
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Tak změna Příspěvek č. 66 

Teď je to ještě zajímavější.

Mám nastaveno
AP DWL900+ client - 192.168.130.8
AP DI614+ WAN - 192.168.130.9
AP DI614+ LAN - 192.168.134.1
počítač 192.168.134.2

Pokud dám do clienta nesmyslné údaje a tak není připojené na další AP, tak jde propingnout až na 192.168.130.8. Dám site survey, konektnu se a v tom okamžiku už napingám jen 192.168.130.9 a nic za tím. Jsem z toho docela zmatený.

Jo a aby toho nebylo málo, tak při restartu DI614+ (z důvodu nějaké změny parametru) to třeba jednou až 2x propingne na tu 192.168.130.8 a potom zase nic.

Naposledy upravil Jetson 18.05.2003 v 18:53

Old Post 18.05.2003 v 18:39
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 67 

2Jetson:

Dnes se mi dostal na testování access point (4in1) Compex WP11A+. Zatim si s tim jen tak hraju, ale myslim, ze by to vyresilo tvuj problem. On totiz umi delat skoro to same, jak DWL900AP+ a DI614+. Umi se hodit do modu klient a jeste to vsechno routovat NATem. Kdybys ho chtel testnout, tak se ozvi.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 23.05.2003 v 20:31
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Ale 22Mbit neumí Příspěvek č. 68 

Když neumí 22Mbit.
Já to zatím budu řešit tak, že k linux routeru na který jedu přidám 900 jako klienta na svou 614 a časem to upgraduju na bridge 900 - bridge 900 - AP 614

Old Post 25.05.2003 v 18:57
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 69 

nevim, zda tech 200KB/s rozdilu mezi 11 a 22 mbps stoji za to.

DWL900AP+ ... 850 KB/s
WP11A+.......... 650 KB/s

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 25.05.2003 v 19:01
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Já to vidím trošku jinak Příspěvek č. 70 

Já nejvíc vyždímal 530-550 z 11Mbps a z 22Mbps 900-980 při nastavení 4x. Doufám, že se časem objeví fw, který bude zase umět ext anténu i 4x.

Old Post 25.05.2003 v 20:11
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

DWL520+ a ovladače pro Linux! Příspěvek č. 71 

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 27.05.2003 v 17:59
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fib
Newbie

Registrován: 09.08.2002
Příspěvků: 18

SWITCH Příspěvek č. 72 

Potreboval bych pripojit jeste jedno PC k DWL900AP+ ktery je v modu client pripojeny na AP(s XI626).

To GOGOO: ten switch od planetu - jakej je to model??

Diky moc!

Old Post 04.06.2003 v 11:36
fib je offline   Click Here to See the Profile for fib   Find more posts by fib   Click here to Send fib a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Zapomeň na to Příspěvek č. 73 

Připojit víc jak jedno zařízení za DWL900AP+ v módu klient je v praxi nemožné. Jde o to, že v módu klient se DWL900AP+ chová opravdu tak, že nepoužívá WDS, takže pakety které odesílá nejsou vybaveny všemy potřebnými IP. To dělá až v módu Bridge, ale to se zase po restartu vzdáleného AP nedokáže na něj znovu asociovat (napojit).

Pokud máte proti sobě AP, postavené na Linuxu, lze domluvit se správcem, aby Vám to nastavil tak, že pojedete jako bridge bez potřeby přihlášení a vše pojede jak z praku. Pokud jedete proti HW AP, je možnost pouze přihlásit jako klient a přepnout na bridge. Nebo rozjet bridge-bridge a jede to naprosto dokonale, jen to je zase nákladnější.

Old Post 05.06.2003 v 16:08
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 74 

2 Jetson:


Nerad ti odporuju, ale klidne se pojd podivat do 3 kancelari, kde mam DWL900AP+ jako klienta pichnuteho do switche a za tim minimalne 8 pocitacu - ve vsech to funguje naprosto bez problemu jiz mnoho mesicu.

Zalezi na kvalite sitovek a switchu, tam hledej. Druha mozna pricina problemu je XI626 a HostAP. Ja to mam proti DLink wifi routeru.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 05.06.2003 v 16:17
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chvatal
Junior Member

Registrován: 18.02.2003
Příspěvků: 111

Příspěvek č. 75 

Souhlasim s Gogooem, ja mam za DWLkem nastavenym v klientskem modu switch kam je pichnuty dalsi DWLko jako full AP a dalsi switch, kam jsou pichnuty 3 pocitace a vse funguje naprosto bez problemu.

__________________

ALEX, node <P E G A S> v Nuslich

Old Post 05.06.2003 v 16:22
chvatal je offline   Click Here to See the Profile for chvatal   Find more posts by chvatal   Click here to Send chvatal a Private Message   Click Here to Email chvatal   Visit chvatal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vlada-strizkov
Team Leader

Registrován: 29.11.2002
Příspěvků: 359

Team Member: MOD

Retranslace Příspěvek č. 76 

Old Post 05.06.2003 v 16:56
vlada-strizkov je offline   Click Here to See the Profile for vlada-strizkov   Find more posts by vlada-strizkov   Click here to Send vlada-strizkov a Private Message   Click Here to Email vlada-strizkov     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chvatal
Junior Member

Registrován: 18.02.2003
Příspěvků: 111

Příspěvek č. 77 

Mam to docela podobne jako mas na obrazku (muzes se nekdy prijit podivat k nam na pudu). Jeste bych tam mezi ty dva DWLka vrazil minihub nebo swith, abys tam mohl pripadne pripojit noutbuka, kterym budes muset nejak ty dve APcka konfigurovat.

__________________

ALEX, node <P E G A S> v Nuslich

Old Post 05.06.2003 v 17:36
chvatal je offline   Click Here to See the Profile for chvatal   Find more posts by chvatal   Click here to Send chvatal a Private Message   Click Here to Email chvatal   Visit chvatal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 78 

1)
myslim si, ze tvuj navrh je v poradku a ze to tak bude chodit

2)

a)interni provoz na C-D,E,F... se nebude prenaset na B-A, v tomto smeru funguje DWL jako switch a hlida si MAC adresy.

b)na D muze byt i vice PC, rozhodne ale pouzij HUB a ne switch

c)DWL je transparentni bridge, takze pro OSPF zadny problem, IPv6 nevim, ale teoreticky by to mohl byt problem.

3)
pristroj B do modu klient nebo bridge, podle toho, kde to bude fachat lepe

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 05.06.2003 v 17:43
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jetson
Member

Registrován: 31.01.2003
Příspěvků: 351

Kéž by tomu tak bylo. Příspěvek č. 79 

Gogoo opravdu bych si přál aby to chodilo jak tvrdíš. Ale jestli je problém ve switchi, tak tu 614, kterou jsem právě kvůli jistotě koupil můžu vyhodit. Navíc jak jsem napsal, mi to tady měřili a to co chodilo z 900 bylo naprosto jasné. Jako klient se to prostě nedalo použít a jestli to chvíli jelo, byla to spíš anomálie. On totiž už při blbém pingu posílal ještě před asociací zařízení na AP jeho requesty a tak ho to fuckovalo.
Jel jsem v konfiguraci 900AP + 900client - 614 AP a switch. Ostatně už to, že pokud přepnu z bridge do clienta, tak se bezdrátový klient 614 začne cyklicky odpojovat a připojovat, něco naznačuje (není signál, výborný signál, není signál...) pokud je 900 jako bridge tak (téměř) normálně funguje. Jen tu a tam se musí pingnout na 900 před 614 aby se doučil MAC.:-(
Jediná opravdu zaručená kombinace je 900 bridge(nebo hostAP patřičně nastavené) - 900 bridge - a dál co kdo chce, třeba realtek switch.

Je to prostě fakt. Jestli existuje možnost, že by to bylo HW, nebo SW verzí nevím, ale bylo to takhle změřené, ne odhadované. Například Edimax či Ovis se totiž jako klient chová tak, že asociuje sebe jako klienta a další zařízení posílá jako wds formát (4IP), takže je jasno co kam patří. To DLink prostě v klientu ani ?uk. Ovšem poradíte-li FW který bude dělat to co tvrdíte opravdu stabilně, budu hooodně rád.

BTW sí?ovky 3Com a switche postupně edimax, planet, 3Com, Dlink a hlavně DLink614.

Old Post 05.06.2003 v 18:41
Jetson je offline   Click Here to See the Profile for Jetson   Find more posts by Jetson   Click here to Send Jetson a Private Message   Click Here to Email Jetson   Visit Jetson's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 80 

2 Jetson:

v zivote verim vecem v tomto poradi:

1. co vidim
2. co jsem nameril
3. co stara Blazkova povidala

pricemz vsechny varianty poznani jsou od sebe priblizne stejne vzdaleny (co se me duvery tyka). Proto si stojim za tim, ze dwl900ap+ v modu klient funguje i ve switchi a hubu.

----------------------------

Na mych strankach je ke stazeni novy release firmwaru 2.57 ziskany rovnou z ftp z taiwanu. Lisi se od toho oficialniho na dlink.com, hlavne opravuje chyby v pouzitelnosti jineho nez 1. a 13. kanalu.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 09.06.2003 v 19:57
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 03:44.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567891011 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz