CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Software > Jak udelat bridge???
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Davidek
Newbie

Registrován: 02.03.2003
Příspěvků: 43

Question Jak udelat bridge??? Příspěvek č. 1 

Jak (pls pokud mozno podrobneji) nastavit v RH linux 7.1 bridge, tak, když máme na 1PC zapnut soft AP-připojeno 5lidí. Chtěl bych se přes tento PC připojit přes sí?ovku do WLAN sítě.


Díky

Old Post 14.03.2003 v 07:56
Davidek je offline   Click Here to See the Profile for Davidek   Find more posts by Davidek   Click here to Send Davidek a Private Message   Click Here to Email Davidek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jaltman
Junior Member

Registrován: 15.03.2003
Příspěvků: 145

Re: Jak udelat bridge??? Příspěvek č. 2 

Old Post 20.03.2003 v 16:27
jaltman je offline   Click Here to See the Profile for jaltman   Find more posts by jaltman   Click here to Send jaltman a Private Message   Click Here to Email jaltman     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Davidek
Newbie

Registrován: 02.03.2003
Příspěvků: 43

gh Příspěvek č. 3 

OK,

potrebuju napojit par lidi s wlan na jeden PC s wlan v modu hostap. Jim tak (nejak!.?) vznikne sit, a v tom jednom PC je jeste jedna normalni sitovka, pres kterou bych chtel napojit moje PC do jejich Wlan site. (to jedno PC je v nasem baraku a je moje (486))

Doufam, ze uz je to ted lepsi

Old Post 21.03.2003 v 17:51
Davidek je offline   Click Here to See the Profile for Davidek   Find more posts by Davidek   Click here to Send Davidek a Private Message   Click Here to Email Davidek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jaltman
Junior Member

Registrován: 15.03.2003
Příspěvků: 145

Re: gh Příspěvek č. 4 

Old Post 21.03.2003 v 17:53
jaltman je offline   Click Here to See the Profile for jaltman   Find more posts by jaltman   Click here to Send jaltman a Private Message   Click Here to Email jaltman     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

bridge Příspěvek č. 5 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 23.03.2003 v 22:57
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
radekpv
Junior Member

Registrován: 24.02.2003
Příspěvků: 127

Příspěvek č. 6 

Jestli tomu dobre rozumim, tak otazka zni jak udelat AP, ktery pripojim do stavajici site a on (AP) mi ji rozsiri i na bezdratove klienty.
Zamerne nemluvim o IP adresach a sitich, melo by to fungovat na linkove vrstve. Mam tady napr AP Askey RTW020 a ten se tak chova. Naprosto transparentne rozsiri stavajici metaliku do vzduchu.

Kdyby nekdo vedel, jak to udelat z linuxu, byl bych rad.
Jak je to vlastne delano v CZFREE ?

radekpv

__________________

Radek Kohout
radekpv@pvfree.net

Old Post 29.04.2003 v 10:02
radekpv je offline   Click Here to See the Profile for radekpv   Find more posts by radekpv   Click here to Send radekpv a Private Message   Click Here to Email radekpv     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 7 

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 04.06.2003 v 23:12
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
radekpv
Junior Member

Registrován: 24.02.2003
Příspěvků: 127

Příspěvek č. 8 

Díky,
to je přesně ono. Můj dotaz je ale staršího data. Už jsem doma zprovoznil AP, který bridgem spojuje metaliku a vzduch (v master módu). V módu klient jsem to ještě nezkoušel. WDS jsem také nezkoušel.
radekpv

__________________

Radek Kohout
radekpv@pvfree.net

Old Post 05.06.2003 v 07:12
radekpv je offline   Click Here to See the Profile for radekpv   Find more posts by radekpv   Click here to Send radekpv a Private Message   Click Here to Email radekpv     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 9 

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 05.06.2003 v 10:18
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
David.Fiala
Newbie

Registrován: 27.10.2002
Příspěvků: 5

mode managed a ty dalsi Příspěvek č. 10 

zdravim,

prave jsem narazil na stejny problem. Potreboval bych zustat na stejne siti, coz jsem chtel resit bridgem. Ale ten managed mode / hostap/ vubec pri bridgi nefunguje.

Pokud jste nasli nejake reseni, dejte mi prosim taky vedet.

V kazdem pripade musim mit wlan0 v modu managed, nebo v jinym modu, ale abych se mohl jako klient pomoci wlan0 pripojit k AP.

diky

__________________

S pozdravem
David Fiala

Old Post 13.06.2003 v 19:10
David.Fiala je offline   Click Here to See the Profile for David.Fiala   Find more posts by David.Fiala   Click here to Send David.Fiala a Private Message   Click Here to Email David.Fiala     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p_a_l_o
Newbie

Registrován: 31.05.2002
Příspěvků: 61

Příspěvek č. 11 

Narazil jsem na Parprouted (freshmeat.net/projects/parprouted/), ktery umi bridge i s wlan v managed modu vytvorit.

Old Post 15.08.2003 v 11:27
p_a_l_o je offline   Click Here to See the Profile for p_a_l_o   Find more posts by p_a_l_o   Click here to Send p_a_l_o a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 12 

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 15.08.2003 v 14:58
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 13 

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 15.08.2003 v 15:00
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yupee
Member

Registrován: 15.11.2002
Příspěvků: 454

Příspěvek č. 14 

Kdyz uz jsme u toho bridgovani
nekde (zrejme v dokumentaci k bridge na linuxu :-)
jsem cetl jak to funguje: (nechci poucovat - jen pro uplnost)
Pokud stroj zna interface na kterem je dana ARP pak to posila primo na nej (ale SWITCH)
Pokud ovsem ne pak pouziva tzv. flooding (sype to vsude - HUB)

Jak vsichni vime krome proxyARP bridgovani na wifi (hostap -managed) nefunguje.
Neslo by na trvalo (nespis v kodu bridge) zapnout flooding?
Je to sice dost neelegantni - vzhledem k tomu ze autori bridge se snazili udelat ho co nejinteligentnejsi - ale mozna by to leckomu vytrhlo trn z paty.

PS: nejsem programator (skoncil jsem u pascalu v DOSu)
PS1: najde se zkuseny patcher jadra?

Bye Yupee

__________________

NOT connected node SklenikNET

Old Post 15.08.2003 v 19:52
yupee je offline   Click Here to See the Profile for yupee   Find more posts by yupee   Click here to Send yupee a Private Message   Click Here to Email yupee   Visit yupee's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
AazZ.infO
Newbie

Registrován: 08.02.2004
Příspěvků: 58

Routovani Příspěvek č. 15 

Old Post 04.03.2004 v 17:07
AazZ.infO je offline   Click Here to See the Profile for AazZ.infO   Find more posts by AazZ.infO   Click here to Send AazZ.infO a Private Message   Click Here to Email AazZ.infO   Visit AazZ.infO's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:28.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz