CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Optické Pojítko > Projekt - Ronja 100mbit
123456789 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Clock
Senior Member

Registrován: 10.04.2002
Příspěvků: 976

Re: Profinancovani Ronji Příspěvek č. 33 

__________________

Neposílejte prosím žádosti o uživatelskou podporu od Ronji na moje PM, ale posílejte je na Ronja mailing list.

Old Post 05.08.2002 v 20:50
Clock je offline   Click Here to See the Profile for Clock   Find more posts by Clock   Click here to Send Clock a Private Message     Visit Clock's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alp
Junior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 153

Příspěvek č. 34 

Jo jo, presne tak. Dela tam takovej dobrej nadsenec do elektrotechniky, RNDr. Lustig atak nejak s tema titulama. Chci u nej delat projekt a statnice. Mozna by stalo za to se za nim zastavit a pokecat, je to docela nadsenec a ma pomerne dost zdroju a i kontakty na kdejaky firmy. Treba ze siemensu mi sehnal veci za tezky vyvojarsky prachy uplne zadax. No za zkousku to stoji a jestli jeste nemas projekt, tak si ho muzes udelat i u nej. No mozna bychom mohli nekdy pokecat. Koneckoncu uz se zname (kdysi jsi mi nabizel ronju ke komercnimu vyuziti do jedne nejmenovane pocitacove firmy ))

Tak zatim a cuz
ales

Old Post 05.08.2002 v 21:03
alp je offline   Click Here to See the Profile for alp   Find more posts by alp   Click here to Send alp a Private Message     Visit alp's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Clock
Senior Member

Registrován: 10.04.2002
Příspěvků: 976

Příspěvek č. 35 

__________________

Neposílejte prosím žádosti o uživatelskou podporu od Ronji na moje PM, ale posílejte je na Ronja mailing list.

Old Post 05.08.2002 v 22:00
Clock je offline   Click Here to See the Profile for Clock   Find more posts by Clock   Click here to Send Clock a Private Message     Visit Clock's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alp
Junior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 153

Příspěvek č. 36 

jo ja vim, ale na tohle se da utahnout i informatika ....

Old Post 06.08.2002 v 07:27
alp je offline   Click Here to See the Profile for alp   Find more posts by alp   Click here to Send alp a Private Message     Visit alp's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Marble
Newbie

Registrován: 03.05.2002
Příspěvků: 32

Re: IDE Příspěvek č. 37 

Pokud k tomu pujde udelat jednoduse hardware, tak proc ne... na druhou stranu se tim stale neresi problem s dalsimi VF castmi pojitka... :(

Ale s tim ze by slo pouzit /dev/hdx bych si tak jistej nebyl... ja teda nikdy pakety na tohle routovat nezkousel ;-), ale myslim, ze to bez vlastnich driveru neudelas. Navic hdd je delanej na uplne jiny styl fungovani (blokovy device (versus net jako znakovy), no error, cache apod.).

Ale jestli to bude mit opodstatneni, tak ten driver se napsat da.

Marble

Old Post 06.08.2002 v 11:45
Marble je offline   Click Here to See the Profile for Marble   Find more posts by Marble   Click here to Send Marble a Private Message   Click Here to Email Marble   Visit Marble's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 38 

IDE:

Co se týče železa, to IDE je asi opravu to nejjednoduší řešení. Je to defacto skoro normální procesorová sběrnice a k základní komunikaci stačí zapojit datové signály (16bitů), adresní signály (3bity), R/W (dva signály) a to je pokud se nepletu snad všechno. Tudíž to stačí prásknout přímo na sběrnici nějakého vhodného jednočipu a je to.

Co se týče software, tak pokud by se jednočip na druhém konci naprogramoval tak, aby se tvářil jako normální IDE harddisk s datovým prostorem namapovaným někam do RAM toho jednočipu, je napůl vyhráno. Měl bych potom k dispozici blokové zařízení, řekněme, /dev/hdc s velikostí, plácnu, 24kB do kterého můžu normálně číst a zapisovat. Teď už jde jen o to vyhradit několik "sektorů" pro signalizaci/diagnostiku a zbytek na datovou cache/buffer a napsat démon, který se bude starat o vlastní routování paketů mezi tímto bufferem a normální sítí. Tím mám vyřešenou kompletní komunikaci pojítko<>PC.

Old Post 06.08.2002 v 15:40
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Drakula
Junior Member

Registrován: 09.06.2002
Příspěvků: 124

Příspěvek č. 39 

__________________

Jdu problemu po krku - Drakula

Old Post 06.08.2002 v 18:15
Drakula je offline   Click Here to See the Profile for Drakula   Find more posts by Drakula   Click here to Send Drakula a Private Message   Click Here to Email Drakula     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ctirad
Senior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 40 

1) délka IDE kabelu je irelevantní. Prostě budeš mít jednu krabičku uvnitř kompu (nebo vedle) a zbytek na střeše.
2) volná IDE pozice - problém jak pro koho
3) jde o vývojovou fázi. Hotový produkt může komunikovat úplně jinak.
4) Právě že není potřeba patchovat jádro, stačí daemon, která může být bez problémů portován kamkoliv kde je k dispozici disk jako blokové zařízení (tedy veškeré unixy a snad i windoze).

Old Post 06.08.2002 v 23:00
Ctirad je offline   Click Here to See the Profile for Ctirad   Find more posts by Ctirad   Click here to Send Ctirad a Private Message   Click Here to Email Ctirad     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Doktor
Newbie

Registrován: 28.05.2002
Příspěvků: 11

pro Ctirada Příspěvek č. 41 

Promin ale nevim co furt resite.

pokud vyvines pojitko 100Mb
ktere bude splnovat pozadavky ktere potrebujeme

tj.

1) dosah 500-1000m
2) snadna reprodukovatelnost
3) pokud mozno co nejlevnejsi cca v radu tisicu
4) spolehlivost tj. aby fungovalo i -5 a +50 st C
5) standartni interface

Tak ho od tebe rad ihned koupim a myslim ze nejsem sam.

Jinak rad podporim kohokoli kdo se do toho vyvoje
( ne zvaneni o vyvoji pusti ).

Vsiml jsem si ze prispevek dali cca 4 lidi registrovano je jich 650. no comment

pekny den Doktor

__________________

Doktor

Old Post 07.08.2002 v 09:54
Doktor je offline   Click Here to See the Profile for Doktor   Find more posts by Doktor   Click here to Send Doktor a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
omikron
Newbie

Registrován: 09.07.2002
Příspěvků: 32

Příspěvek č. 42 

__________________


Omikron

Old Post 07.08.2002 v 10:16
omikron je offline   Click Here to See the Profile for omikron   Find more posts by omikron   Click here to Send omikron a Private Message   Click Here to Email omikron     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pokluda
Member
zastupce cloudu 10.25


Registrován: 03.07.2002
Příspěvků: 131

ADSL-eth Příspěvek č. 43 

lada>
ad:Mozna ze by to slo s ADSL modemy, ktere maji ethernetove rozhrani - spojit je a na obou stranach mit ethernet k dispozici a mezitim at se cipset postara o zasumenou linku, ale tam se pouziva vicestavova analogova modulace coz by pres optickou linku slo ale ....

ADSL modem je de-fakto to co se drive nazyvalo base-band modem. Pouzivaji se vicestavove kvadraturni modulace. Takova modulace neni pro optiku. Kdysi jsem s tim pracoval. Je to cele optimalizovano na medene draty. 100% to netvrdim, ale tohle nebude cesta.

Spravna cesta k tomuto cili je ta co je popsana na zacatku - uprava SW. Slo by o upravu protokolu - vlozeni dalsi mezivrstvy mezi 2. a 3. vrstvu s vyuzitim obdobneho principu, jako je to v X.25 (zabezpeceni kazdeho useku samostatne). Prestal by to byt Ethernet, ale na point-to-point by to melo pozadovane vlastnosti. Je to tedy zasah do driveru karty, pripadne IP stacku.
Takhle obecne je mi to jasne, bohuzel naprogramovat to neumim :-(.

Old Post 07.08.2002 v 15:21
pokluda je offline   Click Here to See the Profile for pokluda   Find more posts by pokluda   Click here to Send pokluda a Private Message   Click Here to Email pokluda   Visit pokluda's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

TP karta Příspěvek č. 44 

Na me napadlo brutalne vzit to co leze na konektoru TP za trafem a poslat to analogove pres laser dal a tam to analogove zesilit (problem akorat s AGC - muselo by si to automaticky nastavovat zesileni) a poslat zase do sitofky. Ale asi by to bylo hodne brutal kdyby to vubec chodilo....

Jinak k ADSL, tak nejak jsem si to predstavoval ze to tak je.....

Old Post 08.08.2002 v 00:49
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
omikron
Newbie

Registrován: 09.07.2002
Příspěvků: 32

Re: TP karta Příspěvek č. 45 

__________________


Omikron

Old Post 08.08.2002 v 07:28
omikron je offline   Click Here to See the Profile for omikron   Find more posts by omikron   Click here to Send omikron a Private Message   Click Here to Email omikron     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
libor
Senior Member
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 22.05.2002
Příspěvků: 726

Re: Re: TP karta Příspěvek č. 46 

Old Post 09.08.2002 v 09:43
libor je offline   Click Here to See the Profile for libor   Find more posts by libor   Click here to Send libor a Private Message     Visit libor's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
omikron
Newbie

Registrován: 09.07.2002
Příspěvků: 32

Re: Re: Re: TP karta Příspěvek č. 47 

__________________


Omikron

Old Post 09.08.2002 v 12:10
omikron je offline   Click Here to See the Profile for omikron   Find more posts by omikron   Click here to Send omikron a Private Message   Click Here to Email omikron     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
libor
Senior Member
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 22.05.2002
Příspěvků: 726

Re: Re: Re: Re: TP karta Příspěvek č. 48 

Old Post 12.08.2002 v 12:16
libor je offline   Click Here to See the Profile for libor   Find more posts by libor   Click here to Send libor a Private Message     Visit libor's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:44.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456789 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz