CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Ústředna > elektriku v paneláku na střeše+kudy vedete vnitřní rozvody?
12345
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Zuben_el_Akrab
Junior Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 118

napajeni AP na strese Příspěvek č. 17 

Jeste k tomu napajeni, kdyz uz to chces tahnout venkem, pust si do ty snury treba 12V a nahoru k AP si dej 5V stabilizator.

Old Post 04.11.2002 v 15:51
Zuben_el_Akrab je offline   Click Here to See the Profile for Zuben_el_Akrab   Find more posts by Zuben_el_Akrab   Click here to Send Zuben_el_Akrab a Private Message   Click Here to Email Zuben_el_Akrab     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mitch
Junior Member

Registrován: 27.05.2002
Příspěvků: 113

Re. Fyzik Příspěvek č. 18 

Ad ruseni: teorie se potvrzuje v praxi a kupodivu to chodi v pohode, 220V ethernet nerusi. mozna je to i tim, ze se nejedna o UTP, ale FTP kabel (vice stineny). Spis jsme se bali, aby to prezilo tlaceni a tahani husimi krky, ktere vyrazne presahovalo 50N... ;o)

Ad revize elektro etc.: pri blizsim seznameni se stavebne-technologickou urovni panelovych domu se domnivam, ze jedna snura se vsakne. V plechovem komine jsme mj. nasli spousty tenkych dratku, podivne pretrhanych (domovni telefon), zive 3 faze vyvedene do nekryte svorkovnice, svazky podivnych a nepopsanych dratu na 220V a dalsi hruzy a humusy smrdici tezkou fuserinou totace.

mitch

__________________

There are only 10 types of people in this world:
Those who understand binary, and those who don't.

Old Post 04.11.2002 v 18:56
mitch je offline   Click Here to See the Profile for mitch   Find more posts by mitch   Click here to Send mitch a Private Message   Click Here to Email mitch     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zuben_el_Akrab
Junior Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 118

revize elektro Příspěvek č. 19 

Ja to nepsal proto, ze bych mel obavy, ze to vedeni nekoho zabije , sam vim dobre, jak to v tech barakach vypada. Spis jde o to, ze nejaka zavistiva svine na tebe nekoho postve, protoze kdyz on nema pripojeni, protoze je linej a blbej, tak tobe to prekazi, at nemas taky nic. Jak uz to v Cechach casto chodi.

__________________

This message was written by using recycled electrons.

Old Post 04.11.2002 v 20:59
Zuben_el_Akrab je offline   Click Here to See the Profile for Zuben_el_Akrab   Find more posts by Zuben_el_Akrab   Click here to Send Zuben_el_Akrab a Private Message   Click Here to Email Zuben_el_Akrab     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Marlo
Newbie

Registrován: 20.10.2002
Příspěvků: 82

Povolení revize ? Příspěvek č. 20 

Musím mít nějakou revizi i když ze střechy dolů hodím jen kablík od antény a router budu mít doma ?
Jo a také jsem slyšel že pokavad není stožár větší jak 4m tak na to prý není potřeba stavební povolení ? Prý je akorád potřeba aby nebyl namontován napevno (přivařen) ale aby byl odnímatelný (přišroubován) a že se také musí napojit na hromosvod (čož je logické) ale pokavad je to dál jak 1m od stávajícího rozvodu hromosvodu tak na to musí prý být revize ?
Díky za odpovědi !

__________________

FreeNet Liberec !!!

Old Post 05.11.2002 v 04:53
Marlo je offline   Click Here to See the Profile for Marlo   Find more posts by Marlo   Click here to Send Marlo a Private Message   Click Here to Email Marlo   Visit Marlo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vojtas
Junior Member

Registrován: 02.10.2002
Příspěvků: 169

Příspěvek č. 21 

Snih budu rozmrazovat letlampou :-)))

Stabilizator? Hmmm a ten sezenu kde? Popripade, jak narozna je vyrova, jak je to velky... JA to chci mit fsechno "stealth" a aby to vypadalo jako normalni televizni antena...

JAko znam lidi u nas v baraku a je mi jasny, ze nechavat nehlidanej AP za 6000,- na strese bez dohledu je relativne kamikadzoidni...

Old Post 05.11.2002 v 10:32
Vojtas je offline   Click Here to See the Profile for Vojtas   Find more posts by Vojtas   Click here to Send Vojtas a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
DFox
Newbie

Registrován: 04.05.2002
Příspěvků: 16

Příspěvek č. 22 

Stabilizator je vec ktera se da snad jedine vyrobit...napr v prodejne compo na karlove namesti prodavaj za 69,-stavebnici univerzalniho.. a nebo si muzes koupit IO 7805 + 2 velky kondenzatory a postavit vlastnorucne

__________________

--
Aleš "DFox" Hakl
dfox@dfox.org
http://www.dfox.org

Old Post 13.11.2002 v 21:17
DFox je offline   Click Here to See the Profile for DFox   Find more posts by DFox   Click here to Send DFox a Private Message   Click Here to Email DFox   Visit DFox's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
digipetr
Newbie

Registrován: 05.11.2002
Příspěvků: 65

Cool napájení po enernetu Příspěvek č. 23 

pokud napájíš AP a nepotřebuješ 220 tak pockej nejakej ten den a z 12 týdny a budu mít navrze a zhotoven zdroj přímo pro AP.
DOle bude trafo a základní filtrace. vstup RJ ze sitovka a výstup na RJ na kabel k AP na strese, napájení bude slouceno do 4drátůů co jsou nevyužité. průůměr je dostačující i na 2A, tak vo co GO. a na vrchu bude opet deska s konektory a oddelení od etre.kabelu a bude tam spínaný stabilizárto (ne 7805 protože to bys neuchladil) takže to je vše. Funguje to i na 100m kabelu !!! a to si vem že napájení je vedeno tam a zpět takže úbytek je asi ... ted už nevim kolik to bylo ale neco kolem 10V ale to nevadí, dole tam pustís treba 30 na kabelu se neco strati a na hore to ustabilizujes na 5V, pokud by pak někdo měl zájem jsem schopen vyrábět. Ceny téměř za náklady, Jak to budu mít tak pošlu fotky.

Old Post 13.11.2002 v 21:54
digipetr je offline   Click Here to See the Profile for digipetr   Find more posts by digipetr   Click here to Send digipetr a Private Message   Click Here to Email digipetr     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Re: napájení po enernetu (POE) Příspěvek č. 24 

Old Post 14.11.2002 v 00:57
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Martel
Newbie

Registrován: 21.11.2002
Příspěvků: 9

Cool Re: prostrelovat skrz strechu Příspěvek č. 25 

Old Post 22.11.2002 v 09:33
Martel je offline   Click Here to See the Profile for Martel   Find more posts by Martel   Click here to Send Martel a Private Message   Click Here to Email Martel     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stepik
Junior Member

Registrován: 24.06.2002
Příspěvků: 152

jak taháme kabely: Příspěvek č. 26 

mno, bydlím v klasickém činžáku s 50. let. evim, do jaké míry je stejnej jako jiný, ale je dobrej. Při stavbě mysleli na všechno: třeba máme technicekaj prostor na hazlu-vede tam plyn, voda, věrtrání a tak. Elektrika nám vede v šachtě na chodbě, šachta je volně přístupná z chodby v každém patře velkými plechovými dveřmi. Je po obou stranách prostředních domovních dveří. Ta nalevo není využita rozvodem 230, a využívají jí příležitostní montéři zvonků, a podobnejch nesmyslů. Kabely vřele doporučuji instalovat odshora dolů, je to lepší než obráceně. V posledním patře, kde nejsou byty, je tam jen půda je ta šachata komnplet volná-serverovna. Je tam polička (vlastní výroba kolektivu) a zásuvka z půdy dotažená. Je vyvedená normálně z krabičky na půdě. Twist k sousedovi vde bvedlejšim vchodu vede po krovu. Přibitej. A ke mě vede ze šachty po krovu do díry v půdní podlaze (jr tam půdní izolace, je to tlustý jako kráva.) ke mě na záchod, kde je polička ze storageserverem. druhej a třetí zdí ke mě do počítačú a čtvrtej k máti do pc. Další twist vede přímo šachtou až dolů, kde je přichycenej těma silonovejma stahovacíma páskama. A to až k druhýmu sousedovi ve spodním patře. Ten to má pak dírou ve zdi šachty provlečený domů. wifi kabel, tlustej jako kráva vede ze šachty nahoru k antenam (to teprv bude a budou tři.... nojo, to je realizace naší sítě. Evropská 60. S majitelem nikdo nic nedomlouval....

Old Post 14.01.2003 v 22:20
stepik je offline   Click Here to See the Profile for stepik   Find more posts by stepik   Click here to Send stepik a Private Message   Click Here to Email stepik     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
corvus
Newbie

Registrován: 17.09.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 27 

Ja bydlim ve starym baraku v centru. Takze tahnu UTP i 220 svetlikem z hajzlu, a chodi to perfektne -- testovano CS 1.1 ve 4 lidech a bila to pekna

2:> stepik: ty sachty vam docela zavidim ja to mam privazany na stoupacce a myslim si, ze lepsi je tahat kabely zeshora dolu, nevim jak dlouhy byli ty tvoje, ale muj ma 25m, ale co sem videl ten vas barak tak nas je asi fakt vo necem jinym.

__________________

Radiation detected

Old Post 21.01.2003 v 21:02
corvus je offline   Click Here to See the Profile for corvus   Find more posts by corvus   Click here to Send corvus a Private Message   Click Here to Email corvus   Visit corvus's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jaltman
Junior Member

Registrován: 15.03.2003
Příspěvků: 145

Příspěvek č. 28 

Old Post 19.03.2003 v 09:14
jaltman je offline   Click Here to See the Profile for jaltman   Find more posts by jaltman   Click here to Send jaltman a Private Message   Click Here to Email jaltman     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pepop
Newbie

Registrován: 18.03.2003
Příspěvků: 77

Příspěvek č. 29 

Old Post 19.03.2003 v 09:22
pepop je offline   Click Here to See the Profile for pepop   Find more posts by pepop   Click here to Send pepop a Private Message   Click Here to Email pepop     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blue4
Junior Member

Registrován: 01.10.2002
Příspěvků: 159

situace u me Příspěvek č. 30 

ja bydlim v takovym cihlovym bytovym dome se trema patrama (bydlim ve druhym) na stozaru uprostred strechy mam umisteny sito, z nej vedu 3m RLA-10 skrz ten stozar k routeru. ten je umisten na pude na tramu, ktery je asi 1m pod vrcholem sedlove strechy. z routeru vedu 50m UTP. to vede pres pulku pudy pod uroven strechy pod okap (ne pres nej) a pak rovnou dolu k oknu obyvaku. v okne je provrtana dira (velikostne byla dimenzovana na RLA-10 ). tou je kabel veden do bytu. u zeme je zastrcen do kobercove listy. dale skrz zed ke mne do pokoje az do kompu. napajeni routeru je vyreseno jednoduchym zpusobem, sice na pude nejsou rozvody, ale vede tam aspon husi krk k centralnim rozvodum elektriky v nejvyssim patre na chodbe. odtam vedu 27m elektrikarskeho kabelu (urceneho pro rozvody ve zdech (takovy ten tlusty cerny)) az k routeru.

nestalo to nejmin, ale ani ne nejvic.

o povoleni jsem se nikoho neprosil, ani sousedky si nevsimly ze je na strese nova antena

jak uz jsem rekl, elektriku si beru z centralniho rozvodu, ktery se ovsem rozpocitava na obyvatele domu, takze "prozrana" elktrika se na uctu lehce ztrati

__________________

Old Post 11.05.2003 v 14:17
blue4 je offline   Click Here to See the Profile for blue4   Find more posts by blue4   Click here to Send blue4 a Private Message   Click Here to Email blue4   Visit blue4's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MacMagor
Newbie

Registrován: 21.08.2002
Příspěvků: 94

Příspěvek č. 31 

Jo to je super. Až si někdo všimne že to jede ze společnýho rozvodu, tak si z tebe ostatní nájemnící nadělaj rohožky před dveře.

Old Post 12.05.2003 v 09:31
MacMagor je offline   Click Here to See the Profile for MacMagor   Find more posts by MacMagor   Click here to Send MacMagor a Private Message   Click Here to Email MacMagor     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Foxtrot
Junior Member

Registrován: 20.05.2002
Příspěvků: 133

Příspěvek č. 32 

Trochu asi laický dotaz - pokud bych chtěl vést jeden či více ethernet kabelů (UTP) bez husího krku např. stoupačkami/větrací šachtou, jak lze kabely uchytit ke zdi (okapu apod.)? Existuje nějaké "udělátko", do kterého se kabely jen zacvaknou? Pokud ano - jak se to jmenuje a kolik to tak kde stojí? Není problém s interferencema?

Old Post 12.05.2003 v 10:08
Foxtrot je offline   Click Here to See the Profile for Foxtrot   Find more posts by Foxtrot   Click here to Send Foxtrot a Private Message     Visit Foxtrot's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 19:58.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz