CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Ústředna > elektriku v paneláku na střeše+kudy vedete vnitřní rozvody?
12345
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Udělátko Příspěvek č. 33 

No, tak na to existujou vpodstatě vodící lišty. používají se například k vedení koaxiálů na stožárech k anténám, nebo můžeš použít, tuším že to jsou svorkovnice, které se používají na vedení normálních 220V. Ovšem ve všech případech jsou vždy použity lišty, na které jsou ty držáky našroubované, nebo jiným způsobem přichycené.

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 12.05.2003 v 10:29
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MacMagor
Newbie

Registrován: 21.08.2002
Příspěvků: 94

Příspěvek č. 34 

Old Post 12.05.2003 v 13:45
MacMagor je offline   Click Here to See the Profile for MacMagor   Find more posts by MacMagor   Click here to Send MacMagor a Private Message   Click Here to Email MacMagor     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blue4
Junior Member

Registrován: 01.10.2002
Příspěvků: 159

Příspěvek č. 35 

na ty pude dvacet let nikdo nebyl... a ten router nebude mit vetsi spotrebu nez 300Kc/mesicne coz je deleno osmi... 37.5 Kc to se v pohode ztrati

__________________

Old Post 12.05.2003 v 17:10
blue4 je offline   Click Here to See the Profile for blue4   Find more posts by blue4   Click here to Send blue4 a Private Message   Click Here to Email blue4   Visit blue4's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
naf
Junior Member

Registrován: 27.06.2002
Příspěvků: 117

Příspěvek č. 36 

Old Post 12.05.2003 v 18:50
naf je offline   Click Here to See the Profile for naf   Find more posts by naf   Click here to Send naf a Private Message   Click Here to Email naf   Visit naf's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blue4
Junior Member

Registrován: 01.10.2002
Příspěvků: 159

Příspěvek č. 37 

__________________

Old Post 30.05.2003 v 15:59
blue4 je offline   Click Here to See the Profile for blue4   Find more posts by blue4   Click here to Send blue4 a Private Message   Click Here to Email blue4   Visit blue4's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rojicek
Junior Member

Registrován: 06.01.2003
Příspěvků: 186

UTP venku Příspěvek č. 38 

Mate nekdo UTP volne polozeny venku? Mam z vytahove budky na strese rozvedeny UTP ke svetlikum, tj UTP lezi volne na strese. Netusim jak dlouho to muze prezit: dest, vedro, pripadne snih a mraz (navic obcas po desti lezi kusy primo v kaluzi) - mate nekdo podobnou instalaci?

Old Post 31.05.2003 v 21:25
rojicek je pryč   Click Here to See the Profile for rojicek   Find more posts by rojicek   Click here to Send rojicek a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blue4
Junior Member

Registrován: 01.10.2002
Příspěvků: 159

Re: UTP venku Příspěvek č. 39 

__________________

Old Post 01.06.2003 v 10:06
blue4 je offline   Click Here to See the Profile for blue4   Find more posts by blue4   Click here to Send blue4 a Private Message   Click Here to Email blue4   Visit blue4's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rojicek
Junior Member

Registrován: 06.01.2003
Příspěvků: 186

Příspěvek č. 40 

no me by zajimalo, jestli nekdo ty kabely fakt mel 5 roku venku.
naindukovane napeti je o necem jinem, vyska baraku na to nehraje (skoro) zadnou roli, hlavne s tim nic neudelam ... leda mozna koupit STP, ale na to uz je pozde (fakt je, ze je sice pekne, ze mam uzemnenou antenu s bleskojistkou, ale kdyz utp zase vedou nekryte venkem...)

Old Post 01.06.2003 v 11:58
rojicek je pryč   Click Here to See the Profile for rojicek   Find more posts by rojicek   Click here to Send rojicek a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blue4
Junior Member

Registrován: 01.10.2002
Příspěvků: 159

Příspěvek č. 41 

nekdo mi to psal pres ICQ, ze po peti letech menil kabelaz vedenou venkem, protoze vnejsi izolace byla zterela a popraskana, ale kabel stale fungoval. kdyztak nekupuj STPcko a dej to do nejake listy ci do husiho krku, a vydrzi ti to mnohem dyl...


PS: zejtra tu tvoji strechu omrknu

__________________

Old Post 01.06.2003 v 15:40
blue4 je offline   Click Here to See the Profile for blue4   Find more posts by blue4   Click here to Send blue4 a Private Message   Click Here to Email blue4   Visit blue4's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Axal
Newbie

Registrován: 30.07.2002
Příspěvků: 24

Re: UTP venku Příspěvek č. 42 

Old Post 03.06.2003 v 17:25
Axal je offline   Click Here to See the Profile for Axal   Find more posts by Axal   Click here to Send Axal a Private Message   Click Here to Email Axal   Visit Axal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blue4
Junior Member

Registrován: 01.10.2002
Příspěvků: 159

re: vytazeni kabelu Příspěvek č. 43 

ve vedlejsim dome jak bydli rojicek budu pripojovat jednu kamaradku. vcera jsem mluvil s jejim tatkou a rikal, ze asi taky bude vyndavat kabel, pze nechtej aby jim to odprasklo switch a tri compy, proste kdyz chci na net, tak zapojim, kdyz ne a je bourka, vypojim...

__________________

Old Post 03.06.2003 v 18:01
blue4 je offline   Click Here to See the Profile for blue4   Find more posts by blue4   Click here to Send blue4 a Private Message   Click Here to Email blue4   Visit blue4's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rojicek
Junior Member

Registrován: 06.01.2003
Příspěvků: 186

Příspěvek č. 44 

blue: to je sice pekne, ale pro me by to znamenalo byt pri bource prave doma (domaci switch muzes nechat vypnuty porad, kdyz tam prave nejsi) a nevim jak by se jim libilo, kdybych ja usoudil, ze je bourka a vypnul jim inet, kdezto jim by se zdalo, ze bourka zase tak velka neni.

Axal: dik, od brezna sice neni tak daleko, ale aspon nejake zkusenosti. fakt, ze ja to mam lepsi - kabel nevede vzduchem, ale je polozeny na strese, navic blizko hromosvodovych svodu (na kterych se nic nenaindukuje, vsechno svedou do zeme - praskne-li primo do nas, tak je asi vsechno jedno, ale to moc pravdepodobne neni). Zase mam uplne klasicke UTP, nic stineneho ... premyslel jsem o husim krku (ochrana pred pocasim), ale moc nevim co takovy krk ochrani .... asi nic moc

Old Post 03.06.2003 v 18:09
rojicek je pryč   Click Here to See the Profile for rojicek   Find more posts by rojicek   Click here to Send rojicek a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
blue4
Junior Member

Registrován: 01.10.2002
Příspěvků: 159

Příspěvek č. 45 

ze to do tebe praskne, to je pravda ze je tu velice mala pravdepodobnost. a k tomu switchi, ty vypinat nic nemusis, ale oni pokud chtej, tak proc ne? ja jim to nenavrhoval, spis ten tatik je trochu skeptik...

za to ja jsem verici

__________________

Old Post 03.06.2003 v 18:13
blue4 je offline   Click Here to See the Profile for blue4   Find more posts by blue4   Click here to Send blue4 a Private Message   Click Here to Email blue4   Visit blue4's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lwq
Member

Registrován: 05.01.2005
Příspěvků: 334

Re: prostrelovat skrz strechu Příspěvek č. 46 

Old Post 13.05.2006 v 20:37
lwq je offline   Click Here to See the Profile for lwq   Find more posts by lwq   Click here to Send lwq a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tom733
Newbie

Registrován: 14.04.2003
Příspěvků: 58

Příspěvek č. 47 

Tak k puvodnimu dotazu, jak to resime u nas :

- napajeni pripojujeme bud na vyvod napajeni STA (pokud v budce je), nebo svetelneho okruhu
- odbocka odjistena obycejnym LSN, vetsinou 8A, dale elektromer (velmi elegantni jsou modulove, primo na DIN listu - kupujeme je asi za 1200,- / kus)
- vlastnikum domu vetsinou staci elektromer bez papiru (nastesti)
- pred elektromerem jeste prepetovka, osobne mam nejradeji V20 B+C/1 od Obo. Zatim velmi spolehlive
- dal rozjisteni na jednotlive okruhy (rack, pracovni zasuvka, ...)
- samozrejme privedeni samostatneho PEN ze stoupacky v poslednim patre pro prizemeneni rozdeleni TN-C-S, prepetovky a "mistni" EPV, kam vedou i prepetovky od spoju ven (kolaxy, TPcka, ...)

Stran kabelu ve vnejsim prostredi :

- bud pouzit upravene kabely v pridanou vrstvou proti UV (mame takhle par civek CAT6ky, stala asi 40Kc/m)
- nebo ho dat do ohebne trubky pro vnejsi prostredi a ulozit na kabelovy zlab (dop. flexnet)

Prevesy :

- idealni a vyzkousena kombinace je zaves Fles 8,5 (nebo vetsi) a do nej zatazena optika (zatim mama vsude MM, ale brzo narazime na jeho limity)
- nosne lano zavesu elektricky oddelit od kotev napriklad keramickym izolatorem (EPL VZT4, tusim asi 150 Kc/kus)
- pripadne jde pouzit FTPko, ukoncene v patchpanelech pro FTP v uzemenem racku

Revize :

elektriku podle 1. odstavce bez vetsich problemu zvladne kazdy revizak, kolem 1500,- Kc za jeden vchod
TP rozvody nejsou predmetem revize, samozrejme musis pri montazi dodrzet ostatni prepisy (nenechat to viset ve stoupacce, minimalni vzdalenosti a tak)

V pripade dotazu radsi maiil nez PM

__________________

clen Sdruzeni Klfree.net, o.s. (AS65102), mapper pro Kladensko

Old Post 14.05.2006 v 20:15
Tom733 je offline   Click Here to See the Profile for Tom733   Find more posts by Tom733   Click here to Send Tom733 a Private Message   Click Here to Email Tom733   Visit Tom733's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Fakt kvalitni ISP Příspěvek č. 48 

__________________

Owner rpt+Echolink OK0BEZ
http://www.ok0bez.com
http://www.ok1mjo.com
http://aprs.fi/?call=a%2FOK1OEM-1

Old Post 18.05.2008 v 08:24
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:31.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz