CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Ústředna > elektriku v paneláku na střeše+kudy vedete vnitřní rozvody?
12345
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
stybla
Senior Member

Registrován: 06.04.2005
Příspěvků: 1845

Příspěvek č. 49 

No vidis. U nas jeden nejmenovany ISP(jmeno firmy zacina na P a obsahuje v nazvu Czech) si ve strojovne pridelal dalsi rack tak, ze do te strojovny uz nelze vlezt jinak nez pres strechu resp. dalsi strojovnu. Duvodem je to, ze neotevres poklop.

__________________

Naposledy upravil stybla 18.05.2008 v 10:35

Old Post 18.05.2008 v 08:36
stybla je offline   Click Here to See the Profile for stybla   Find more posts by stybla   Click here to Send stybla a Private Message   Click Here to Email stybla     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petr_bear
Senior Member

Registrován: 07.12.2003
Příspěvků: 674

Re: Fakt kvalitni ISP Příspěvek č. 50 

Old Post 18.05.2008 v 09:42
petr_bear je offline   Click Here to See the Profile for petr_bear   Find more posts by petr_bear   Click here to Send petr_bear a Private Message     Visit petr_bear's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil2268
Junior Member

Registrován: 06.12.2006
Příspěvků: 195

Příspěvek č. 51 

cau,

řeším to, že plastovýma oknama už nechci tahat káblík od každého ap na balkon přes zavřené okno, ale chci tam dovést rovnou 230V tak, že vedle okna provrtám zed a natáhnu tam kábl a na balkon dám nějakou zásuvku s dobrým ip, jenže musím tam natáhnout taky sítový kabel a dvě díry se mi zrovna dělat nechce, nebude vadit když oba půjdou jednou dírou? jaký kábl mám použít? máte zkušensti s nějakýma krabicema na ap s dobrým ip nad 55? nebo bude stačit i míň?

dik

__________________

DELL XPS 1330
na jinych serverech vystupuji pod nickem Camo

Old Post 22.07.2008 v 08:19
kamil2268 je offline   Click Here to See the Profile for kamil2268   Find more posts by kamil2268   Click here to Send kamil2268 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 52 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 22.07.2008 v 11:08
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
martanx
Junior Member

Registrován: 16.09.2002
Příspěvků: 117

Příspěvek č. 53 

Jestli jsem to spravne pochopil na balkone mas hnizdo AP (je jich tam vic)
pridavas AP = tahnout nove UTP skrz zed do bytu (poe)
Pak chapu snahu mit tam 230V
Dle norem ma cipis pravdu kabely by se nemeli vest u sebe na druhou stranu pokud je to par metru tak se nic nedeje pripadne dovest ke zdi oddelenými krky a za zdi opet rozdelit a drzet rozestup pak by se to priblizeni ve zdi (abys nemusel delat 2 diry) dalo povazovat za kratky soubeh nebo krizeni
ale vzhledem k jednoduchosti bych tam udelal 2 diry

Co se tyce zasuvky venku musi byt min v krabici IP5x(ty druha cisla si moc nepamatuji asi 55) pokud bude pridelana na zdi (kvuli vzlinani vody je vhodne davat vys (ne 10cm nadzem)) pokud bude polozena na zemi radsi bych sel do IP6x (cenovy rozdil je minimalni)
krabicky nakupuji v "elkas" (u holesovicke trznice-Praha)
na RB600 krasne sedi PS2518-9 (vejdou se ale jen 2 karty) je to IP66

Venkovni zasuvka jestlize bude umistena v uzavrene krabici musi byt na samostatnem jistici, pak je to povazovano za nepristupnou zasuvku a staci ten jistic (ale revizaci se dost mezi sebou hadaji jestli je to ok)
pokud chces mit absolutni klid dej tam misto jistice chranic


kabel co povedes venku by mel byt CYSY (jelikoz neni zajistena nehybnost a CYKY my se hohl zlomit)a samozrejme v husim krku

Old Post 22.07.2008 v 11:49
martanx je offline   Click Here to See the Profile for martanx   Find more posts by martanx   Click here to Send martanx a Private Message   Click Here to Email martanx     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dancer
Junior Member

Registrován: 25.07.2002
Příspěvků: 125

Příspěvek č. 54 

Když už tu padla i možnost (mimo jiné) napájet POE měl bych k tomu dotaz:
Jak se pak v takovém případě řeší přepěťová ochrana (blesk, indukce...)? Nejdřív se rozdělí datové vedení a napájecí vedení a pak se teprve zapojí přepěťová ochrana pro každou složku zvlášť, nebo existuje přepěťová ochrana, které napájení (vedené v nevyužitých párech) nevadí?

__________________

Dancer, プラハ

Old Post 22.07.2008 v 13:29
Dancer je offline   Click Here to See the Profile for Dancer   Find more posts by Dancer   Click here to Send Dancer a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 55 

__________________

Old Post 22.07.2008 v 13:53
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil2268
Junior Member

Registrován: 06.12.2006
Příspěvků: 195

Příspěvek č. 56 

diky za všechny rady,ale:

nad poe jsem přemýšlel, ale 4 ap tam mám a nevím jak dírou ve zdi prorvu 4 kálíky? to stejné i s tím napájet každé samostatně. Zásuvku ve zvlášt krabici a ap budou také zvlášt, nechám zespodu dírky aby to vetralo, doufám, že se to neupeče. Dám tam asi dvojzásuvku co se dává na zed z obi za 119 kč. Mají tam strašně velký výber kabelů na 230V ale nevím o jakém přůřezu, abych tam nedával zbytečně tlustý, jistič dám ke zdi, ale zevnitř do nějaké menší krabičky

__________________

DELL XPS 1330
na jinych serverech vystupuji pod nickem Camo

Old Post 22.07.2008 v 16:11
kamil2268 je offline   Click Here to See the Profile for kamil2268   Find more posts by kamil2268   Click here to Send kamil2268 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
martanx
Junior Member

Registrován: 16.09.2002
Příspěvků: 117

Příspěvek č. 57 

add poe:
kdyz poe tak bych pouzival normalni aktivní to znamena ze skrz diru protahnes jen 4x utp

add zasuvka zvlast:
nejak nechapu?
myslis to tak ze adaptery das do te jedné a do jednotlivych krabic povedes uz jen nizke napeti?
otazka je jak daleko od sebe je mas ja bych tam dal jednu vetsi krabici a svedl do ni vsechno

add neupece:
davam tam klasicke vyvodky zadnou dirku nedelam a nic se nepece

add dvojzasuvka:
povrchova dvojzasuvka a prilepit do krabice urcite jde, ale rikas ze tam budou 4 AP takze tam budes davat nejake rozdvojky?(ty nemam rad) radsi tam dej psa na 4 resp na vic podle toho jake jsou adaprery aby se to tam veslo

add kabel:
CYSY 3x1,5mm davat tlustejsi nema cenu tenci radsi ne zalezi podle jistice co tam budes davat 1,5mm snese 10A (na venkovni vyvody davam 6A-abych tam pripadne mohl pripojit vrtacku)

add krabicka na jistic:
v K&V elektru (smichovske nadrazi-Praha) maji krabicky na 1 jistic na stenu

Old Post 22.07.2008 v 16:28
martanx je offline   Click Here to See the Profile for martanx   Find more posts by martanx   Click here to Send martanx a Private Message   Click Here to Email martanx     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil2268
Junior Member

Registrován: 06.12.2006
Příspěvků: 195

Příspěvek č. 58 

do jedné krabice zásuvky a z nich káblíky čistě do ap, ok dám vše do jedný, ještě jsem zapomněl říct, že ve vánočních měsících tam budu připojovat asi 15 metrového hada a 2x tzv."rýži" ten had má cca. 250W příkon ne-li více a to ostatní je zanedbatelný, dám tam psa na 6 vývodů a narvu to vše do jedné krabice.JJ ten kabel bude asi dostačovat, no nic zitra se jde nakupovat.

PS: dnes jsem byl v lidlu a prodávají tam psa na 10 vývodu za 299 s přepětovou ochranou, a nejlepší je to, že je to zásuvka do racku, za tu cenu, měli poslední

__________________

DELL XPS 1330
na jinych serverech vystupuji pod nickem Camo

Old Post 22.07.2008 v 16:37
kamil2268 je offline   Click Here to See the Profile for kamil2268   Find more posts by kamil2268   Click here to Send kamil2268 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
martanx
Junior Member

Registrován: 16.09.2002
Příspěvků: 117

Příspěvek č. 59 

pokud pouzijes 6A jistic tak tam muzes dat max 1380W odber takze ten had je v poho ap maj neco okolo 15W

Old Post 22.07.2008 v 16:53
martanx je offline   Click Here to See the Profile for martanx   Find more posts by martanx   Click here to Send martanx a Private Message   Click Here to Email martanx     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil2268
Junior Member

Registrován: 06.12.2006
Příspěvků: 195

Příspěvek č. 60 

jj to bude v pohodě, i vrtačku tam občas zapnu, díky všem, zitra se jde malinko vrtat

__________________

DELL XPS 1330
na jinych serverech vystupuji pod nickem Camo

Old Post 22.07.2008 v 16:55
kamil2268 je offline   Click Here to See the Profile for kamil2268   Find more posts by kamil2268   Click here to Send kamil2268 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 61 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 22.07.2008 v 18:20
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil2268
Junior Member

Registrován: 06.12.2006
Příspěvků: 195

Příspěvek č. 62 

dobře mno, trochu víc, ale nic strašného

__________________

DELL XPS 1330
na jinych serverech vystupuji pod nickem Camo

Old Post 22.07.2008 v 18:36
kamil2268 je offline   Click Here to See the Profile for kamil2268   Find more posts by kamil2268   Click here to Send kamil2268 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamil2268
Junior Member

Registrován: 06.12.2006
Příspěvků: 195

Příspěvek č. 63 

jest dokonáno, ještě mi něco ale chybí, potřebuju do rozvodné skříňky jistič se světelnou signalizací, ale googl nic takového nenašel, nevíte kde sehnat?

__________________

DELL XPS 1330
na jinych serverech vystupuji pod nickem Camo

Old Post 27.07.2008 v 15:05
kamil2268 je offline   Click Here to See the Profile for kamil2268   Find more posts by kamil2268   Click here to Send kamil2268 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 64 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 28.07.2008 v 07:06
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:03.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz