CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Provoz HW AP venku???
1234567 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Vítek
Newbie

Registrován: 26.01.2003
Příspěvků: 58

Provoz HW AP venku??? Příspěvek č. 1 

Nevite nekdo jestli, kdyz budu mit rozvadec plastovej na stozaru a v tom 3x HW AP D-link 900AP+ (je to jeden bod paterni site) jelo by mi to i v zimne napr. pri -15oC. Tay to HW sama trosku zahriva jestli to nestaci na udrzeni teploty v tom rozvadeci. Ma nekdo zkusenost?. Diky.

__________________

Vitek

Old Post 28.06.2003 v 16:30
Vítek je offline   Click Here to See the Profile for Vítek   Find more posts by Vítek   Click here to Send Vítek a Private Message   Click Here to Email Vítek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
radon
Newbie

Registrován: 08.01.2003
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 2 

Zdravim,
trochu bych se bal te plastove skrine, zejmena po delsi dobe plasty krehnou, takze je potreba dobre vybrat material skrine. Dale je nutne aby skrin mela prislusne kryti (IPxx), aby ti tam nezatekalo a samozrejme radne provest veskerou kabelaz.
Co se tyka nizkych teplot, tam bych spis videl problem v kondezaci par. Rozhodne (alespon podle me) musi byt dole ve skrini otvor (aby to "dejchalo").
Spis nez nizkych teplot, bych se bal takovychto dnu jako jsou ted nebo byly v minulych tydnech - slunecni zar dokaze celou skrin i s obsahem silne zahrat, tak abys to neuvaril....(jeden znamy takhle uvaril elektroniku k otvirani vrat na parcelu) Reseni pak je dat na prislusne strany skrine "stinici" plech nebo podobne s mezerou cca 5mm od skrine a tim se podstatne snizi teplota.

Hodne uspechu

Vasek

Old Post 28.06.2003 v 21:28
radon je offline   Click Here to See the Profile for radon   Find more posts by radon   Click here to Send radon a Private Message   Click Here to Email radon   Visit radon's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vítek
Newbie

Registrován: 26.01.2003
Příspěvků: 58

To Radon Příspěvek č. 3 

diky za odpoved, ohledne plastu nemam strach, jsou to specialni skrinky pro venkovni pouziti, samozrejme jem vetrak pro takove teple dny, nechci akorat tam dat topeni kvuli spotrebe a nebezpeci pozaru.

__________________

Vitek

Old Post 29.06.2003 v 12:22
Vítek je offline   Click Here to See the Profile for Vítek   Find more posts by Vítek   Click here to Send Vítek a Private Message   Click Here to Email Vítek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 4 

Záleží pouze na typu skříně. měla by to být skřín s krytím IP65. s otvory budu odporovat, nejsou totiž vůbec třeba. instaloval jsem už několik krabic, není tam žádné větrání. na stožárech se navíc ta skřín uchladí prouděním vzduchu (větrem). pro zvýšení bezpečnosti ovšem doporučuji použít průchodky na vedení 220V, dále potom spojky s montáží do krabice pro připojení koaxiálních kabelů.

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 29.06.2003 v 15:15
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lóra
Newbie

Registrován: 28.03.2003
Příspěvků: 7

Příspěvek č. 5 

Dle manuálu je pracovní teplota 0 až 55 °Celsia, vlhkost 95% bez kondenzace. Napájení 5V a 2,5A.
Tu skříň tím nevytopíš!!!!!

Old Post 29.06.2003 v 16:48
Lóra je offline   Click Here to See the Profile for Lóra   Find more posts by Lóra     Click Here to Email Lóra     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vítek
Newbie

Registrován: 26.01.2003
Příspěvků: 58

to Lora Příspěvek č. 6 

Chci se zeptat na praktickou zkusenost ne teoreticke pocty, udava se to tak v manualu ale treba trosku jinak to funguje ve skutecnosti. jedine praxe to ukaze, potrebuji spis radu od nekoho kdo se s tim problemem uz potykal.

__________________

Vitek

Old Post 29.06.2003 v 17:20
Vítek je offline   Click Here to See the Profile for Vítek   Find more posts by Vítek   Click here to Send Vítek a Private Message   Click Here to Email Vítek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Re: to Lora Příspěvek č. 7 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 29.06.2003 v 18:02
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MiroslavPragl
Newbie

Registrován: 15.06.2003
Příspěvků: 22

Re: Re: to Lora Příspěvek č. 8 

Nic proti tesneni proti vlhkosti, ale neprehanejte to s tim - nejlepsi tesneni je poradna DIRA na odvod kondezatu. Nebot parotesne to nebude nikdy pokud to nezalejete cele do parafinu .

MP

Old Post 29.06.2003 v 19:21
MiroslavPragl je offline   Click Here to See the Profile for MiroslavPragl   Find more posts by MiroslavPragl   Click here to Send MiroslavPragl a Private Message     Visit MiroslavPragl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 9 

měl jsem samozřejmě ucpání otvorů přes které je tam vedena kabeláž a elektrika. IP65 je dostatečné krytí i pro tyto případy. Nejsou potřeba žádné otvory pro větrání nebo odvod kondenzace, protože uvnitř je navíc velmi malý objem vzduchu, takže tam toho moc nezkondenzuje. Za rok a půl provozu apček museli být tyto apčka restartované třikrát, nic tam nevyhořelo, nepřepálilo a rok a půl jsem to apčko neviděl.

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 29.06.2003 v 19:53
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RPELKA
Member

Registrován: 19.02.2003
Příspěvků: 331

krabica Příspěvek č. 10 

Old Post 30.06.2003 v 06:57
RPELKA je offline   Click Here to See the Profile for RPELKA   Find more posts by RPELKA   Click here to Send RPELKA a Private Message     Visit RPELKA's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
medlis
Junior Member

Registrován: 01.10.2002
Příspěvků: 117

Re: krabica Příspěvek č. 11



Tady muzete videt, jak to delaji "profesionalove". Tento AP patri spolecnosti cassablanca. Pozn. Po otevreni ZA PRITOMNOSTI tecniku z teto firmy z krabic vychcalo asi pul litru vody )) Takze doporucuju... takhle NE!

Old Post 30.06.2003 v 10:17
medlis je offline Click Here to See the Profile for medlis Click here to Send medlis a Private Message Click Here to Email medlis Visit medlis's homepage! Find more posts by medlis Upravit/Smazat Příspěvek Odpovědět s Citací
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 12 

Provozuji jiz rok DLink DWL900AP+ ve venkovnim prostredi, je pouze pod pristreskem zabaleny ve dvou igelitovych taskach a nesetkal jsem se s problemy. Teploty se v prubehu roku pohybovaly od -25 do +35 stupnu.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 30.06.2003 v 23:13
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vítek
Newbie

Registrován: 26.01.2003
Příspěvků: 58

To gogoo Příspěvek č. 13 

diky za typ, to jsem chtel vedet jestli teplota pod nulou nezabrání funkce AP, u me to bude krabice na stozaru a do toho UTP kabel a napajeni 5V akorat pro AP, 220V bych tam nedal kvuli bezpecnost. bude to zalohovany, tak že pojede to asi jeste 2 hod bez proudu.

__________________

Vitek

Old Post 01.07.2003 v 12:05
Vítek je offline   Click Here to See the Profile for Vítek   Find more posts by Vítek   Click here to Send Vítek a Private Message   Click Here to Email Vítek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 14 

rozhodne tam natahni 220V, tech 5 V je na dlouhe vedeni hrozne malo (pri 2 A), na konci 15m dvoulinky budes mit o 1 - 2 V mene, coz je kriticke, pac ty RISC procesory v AP vyzaduji minimalne 4.09 V

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 01.07.2003 v 12:08
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vítek
Newbie

Registrován: 26.01.2003
Příspěvků: 58

To gogoo Příspěvek č. 15 

Nebo natahnu tam 12V a pak stabilizator na 5V uz na miste, co myslis, me se zda 220 v venku je trochu nebezpecne.

__________________

Vitek

Old Post 01.07.2003 v 12:40
Vítek je offline   Click Here to See the Profile for Vítek   Find more posts by Vítek   Click here to Send Vítek a Private Message   Click Here to Email Vítek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p.salek
Moderator

Registrován: 08.09.2002
Příspěvků: 641

Team Member: MOD

Příspěvek č. 16 

Venku to jde bez problemu, ap Dlink DWL-900 prezilo zimu a bezi i ted v lete. Takze bych v tom problem nevydel. Akorat to tam chce nechat zespoda nejakej pruduch aby se tam nesrazela voda a mohlo to dejchat.
Tot vse.

Old Post 01.07.2003 v 12:59
p.salek je offline   Click Here to See the Profile for p.salek   Find more posts by p.salek   Click here to Send p.salek a Private Message   Click Here to Email p.salek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 04:04.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz