CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Asus WL 500b
12345678910 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Technik
Junior Member

Registrován: 23.07.2003
Příspěvků: 267

Příspěvek č. 49 

Old Post 23.01.2004 v 15:00
Technik je offline   Click Here to See the Profile for Technik   Find more posts by Technik   Click here to Send Technik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
toul
Newbie

Registrován: 02.12.2003
Příspěvků: 21

Příspěvek č. 50 

Technik: Jo jo bylo to pro tebe a pro Tvůj báječnej návod. Protože umim tak maximálně nainstalovat WIN a linux vim že má akorát ve znaku tučňáka a přesto se mi to podařilo rozchodit jen asi napopátý:-)) Až našetříš na to g éčko tak dej vědět a určitě něco vymyslíme:-)

__________________

i

Old Post 23.01.2004 v 15:26
toul je offline   Click Here to See the Profile for toul   Find more posts by toul   Click here to Send toul a Private Message   Click Here to Email toul     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Technik
Junior Member

Registrován: 23.07.2003
Příspěvků: 267

Příspěvek č. 51 

Dik, ale to nebyl jenom muj navod, ja to jenom dal z dostupnejch zdroju dohromady a diky MaMar vyzkousel.
Jeste se musim podivat na konfiguraci firewallu a pak sem kdyztak hodim nejakej komentar. Mozna by nastaveni mohl doporucit nejakej zkusenej linuxak-firewallista nebo admin APcka, kam se pripojujes, zalezi taky pochopitelne na tom, jaky aplikace budes pouzivat.
Wow, to zni slibne, uz pilne setrim, setrim a urcite se ozvu! Diky predem

Old Post 23.01.2004 v 15:47
Technik je offline   Click Here to See the Profile for Technik   Find more posts by Technik   Click here to Send Technik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
toul
Newbie

Registrován: 02.12.2003
Příspěvků: 21

Příspěvek č. 52 

Prosim Tě nevíš jak pžes telnet u tý 500 namapovat porty?

__________________

i

Old Post 24.01.2004 v 19:29
toul je offline   Click Here to See the Profile for toul   Find more posts by toul   Click here to Send toul a Private Message   Click Here to Email toul     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 53 

Můžete prosím někdo, kdo provozujete WL-500b jako klienta ověřit, zda je transparentní na úrovni MAC adres? Jednodušeji řečeno, zda umožňuje více PC přes switch... nejlépe se to dělá tak, že spustíte na více PC nějaký větší download...

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 24.01.2004 v 22:17
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
toul
Newbie

Registrován: 02.12.2003
Příspěvků: 21

Příspěvek č. 54 

__________________

i

Old Post 25.01.2004 v 10:16
toul je offline   Click Here to See the Profile for toul   Find more posts by toul   Click here to Send toul a Private Message   Click Here to Email toul     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 55 

No jde právě o to, že teoreticky by to fachat nemělo, protože původní specifikace 802.11a/b/g definuje režim "access point client" pouze pro jednu MAC adresu. Také u většiny access pointů to tak funguje, pouze některé vyjímky (Vigor 2200We, DLink DWL-900AP+ rev. C1/2, Compex WP11B+, možná některé další...) jemně porušují specifikace a různými fičůrkami dosahují žádaného (více či méně uspěšně). Compex provádí jakýsi "MAC adress translation", D-Link a Vigor asociují každé etehr. zařázení jako by bylo wireless atd...

Pokud je potřeba 100% transparentnosti, je nutné nasadit nějaký proprietální režim nejčastěji nazývaný jako "wireless bridge" či WDS.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 25.01.2004 v 12:41
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
toul
Newbie

Registrován: 02.12.2003
Příspěvků: 21

Příspěvek č. 56 

__________________

i

Old Post 26.01.2004 v 07:14
toul je offline   Click Here to See the Profile for toul   Find more posts by toul   Click here to Send toul a Private Message   Click Here to Email toul     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Technik
Junior Member

Registrován: 23.07.2003
Příspěvků: 267

Příspěvek č. 57 

Old Post 27.01.2004 v 01:31
Technik je offline   Click Here to See the Profile for Technik   Find more posts by Technik   Click here to Send Technik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Technik
Junior Member

Registrován: 23.07.2003
Příspěvků: 267

Dokumentace Příspěvek č. 58 

Naposledy upravil Technik 28.01.2004 v 13:42

Old Post 28.01.2004 v 12:29
Technik je offline   Click Here to See the Profile for Technik   Find more posts by Technik   Click here to Send Technik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mcMike
Newbie

Registrován: 05.02.2004
Příspěvků: 3

WL-500g Příspěvek č. 59 

Techniku, celej navod je super - akorat kolabuju na konci, pri zadavani prikazu pres telnet - nenajde mi ani jeden AP.node , zato nejaky "SSID: "\x00" " kdyz se k tomu zkusim joinnout, tak to jde dal v pohode, test pingu probehne, i ten test - google probehl, ale na net se potom nedostanu. Byl bys prosimte tak laskevy a poradil mi? Sem total LL (Linux Lama) a vim o tom velky nic, moje domena je HW, takze se neorientuju :-) Ale kdyz uz je moznost routovat SMA/r tak toho chci vyuzit . Diky

__________________

mcMike

Old Post 05.02.2004 v 19:09
mcMike je offline   Click Here to See the Profile for mcMike   Find more posts by mcMike   Click here to Send mcMike a Private Message   Click Here to Email mcMike     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Technik
Junior Member

Registrován: 23.07.2003
Příspěvků: 267

Re: WL-500g Příspěvek č. 60 

Old Post 05.02.2004 v 20:06
Technik je offline   Click Here to See the Profile for Technik   Find more posts by Technik   Click here to Send Technik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
troolix
Newbie

Registrován: 05.11.2003
Příspěvků: 30

Smile bez maškarády ? Příspěvek č. 61 

Dá se to rozchodit jako klient i bez tý maškarády ?
Nebo tam je nutná ?

Old Post 05.02.2004 v 20:17
troolix je offline   Click Here to See the Profile for troolix   Find more posts by troolix   Click here to Send troolix a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mcMike
Newbie

Registrován: 05.02.2004
Příspěvků: 3

Cool Re: Re: WL-500g Příspěvek č. 62 

__________________

mcMike

Old Post 07.02.2004 v 02:40
mcMike je offline   Click Here to See the Profile for mcMike   Find more posts by mcMike   Click here to Send mcMike a Private Message   Click Here to Email mcMike     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Technik
Junior Member

Registrován: 23.07.2003
Příspěvků: 267

Příspěvek č. 63 

troolix: No to je kazdyho vec, jestli maskaradu pouzije nebo ne. Jako klient jses pripojenej uz tim, ze das join 'xxx'. Jestli ale pres router chces jet 'ven' z nejaky stanice, pripojeny na LAN port, musis nejak nastavit routovani. Pro jednu stanici se to da, pro vic bych ale radsi sel do maskarady. Co proti ni mas?
mcMike: No v Linuchovi je dobry dodrzovat case sensitivitu (maly - velky pismena). Na to bacha! Toz asi tak...

Old Post 07.02.2004 v 19:45
Technik je offline   Click Here to See the Profile for Technik   Find more posts by Technik   Click here to Send Technik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
troolix
Newbie

Registrován: 05.11.2003
Příspěvků: 30

Příspěvek č. 64 

Technik : no nase sit maskaradu do netu ma, budem budovat APcko napichnuty do nasi vnitrni site, a s maskaradou sou v pripade pouzivani Direct Connect a pařbě LAN her problemy, no urcite spousta dalsich.
Tenhle ASUS se nam hodi,pac ma v sobe switch a router,no ale nakonec jako klienta dame nakej D-Link kerej to umi a tenhle jako accespoint,a clovek, v jehoz baraku to bude se pichne do toho switche, snad bude router dobre routovat :-)

Old Post 08.02.2004 v 16:01
troolix je offline   Click Here to See the Profile for troolix   Find more posts by troolix   Click here to Send troolix a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:29.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678910 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz