CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Ovislink WL-1120AP
12345678 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 17 

Pihhan neco mi to rika,ale nevim jestli jsem ho videl na Brnenskem srazu CZfree nebo spis jen z diskuze na Pandare a tady.
Jinak kousek je tak 25km k Palave - Vranovice :-) .

Pokud mas 4ks bylo by super vedet co to dokaze.treba 1AP dalsi 3ks clienti.A taky jestli jde Aby byl jeden ks jako zdroj signalu pak vzduchem dalsi ks ktery by to prijimal a byl spojeny s tretim kabelem a ten obsluhoval jako APcko toho 4ho kter7 je zase vzduchem.Vyhoda by byla treba vtom ze si muzes preladit kanal a nerusi se ti to pokud je vtom miste vic siti.No proste na tu druhou zkousku by to chtelo asi 5Ovislinku :-),abych vede ze ten treti obslouzi vpohode vic Ovisu v rezimu klient.ale i tak prvni varianta s 1AP 3klienty i to by bylo super pokud jede.

Old Post 05.12.2003 v 12:52
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 18 

Old Post 05.12.2003 v 14:32
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 19 

Naposledy upravil Aldapo 05.12.2003 v 14:52

Old Post 05.12.2003 v 14:45
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JeT
Junior Member

Registrován: 10.11.2002
Příspěvků: 224

Příspěvek č. 20 

Old Post 05.12.2003 v 15:34
JeT je offline   Click Here to See the Profile for JeT   Find more posts by JeT   Click here to Send JeT a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 21 

Old Post 05.12.2003 v 22:10
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

novej fw Příspěvek č. 22 

Old Post 07.01.2004 v 00:58
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
k.kral
Newbie

Registrován: 25.10.2002
Příspěvků: 35

Vyte c v te 1120AP mezi za sw ?!?! Příspěvek č. 23 

Stary dobry Linux
Cituji z noveho firmaware:
Uncompressing Linux...
done, booting the kernel.

Old Post 12.01.2004 v 17:34
k.kral je offline   Click Here to See the Profile for k.kral   Find more posts by k.kral   Click here to Send k.kral a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: Víte, co je v té 1120AP za sw ?!?! Příspěvek č. 24 

Old Post 14.01.2004 v 02:05
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

připojení RS232 k ovisovi Příspěvek č. 25 

Po oddeklování je vpravo vpředu (LEDkama k sobě) osazený konektor JP2. Číslován od leva:

1........ +3,3V
2........ TxD (Out)
3........ RxD (In)
4........ GND
5........ RTS (Out)
6........ CTS (In)

Signály jsou v 3,3V TTL logice, takže potřebujete převodník RS232/TTL (3,3V). Vyřešil jsem to Sipex SP232ACN, kterému jsem 5V napájení snížil dvěma diodama. Napájené je to ze sériáku.
RTS a CTS jsem na ovisovi vůbec nezapojil, jen GND a RxD a Txd.
Pokud bude zájem, tak bych vyplodil nějaké schémátko.

Old Post 14.01.2004 v 02:17
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Pocet uzivatelu? Příspěvek č. 26 

Ahoj,
mame postavenu sit na techto APckach a zatim nejvic uzivatelu bezdratove mame na 1APcku cca 5-6(dalsi 2 jedou od klientu po kabelu,ale to neni predmetne) zajimalo by me kam az se da realne jit.Dle meho odhadu tak max 8-12uzivatelu(samo datasheet asi bude mit psano vic).Nemam to nicim sice podlozeno a jen to odhaduji,proto se ptam.Vzhledem k tomu ze techto 5 lidi sdili mezi sebou mimo jine(hrani,internet) data pres DC++ byva AP dost plne.Nove prichozi sice dostanou jen pristup na inet tedy datovy tok nebude v jejich smeru tak znacny(zatim do 256kB),presto si myslim ze se tim sit pri dalsich 4-5lidech dosti zaseka a tech 8-10lidi bude uz dost.Nemate stim prosim nekdo zkusenosti??A jak to bude s pingy?Teoreticky by meli narust protoze APcko bude muset vice prepinat mezi klienty :-( .
Vzhledem k tomu ze realna propustnost bude kolem 2Mb obousmerne na point to point tak pro 10 lidi to stim prepinanim bude max. kolem 200kB spis o dost mene.Sice se da laborovat stim ze ne vzdy budou vsichni na siti atd. nadruhou stranu DC++ bere co se da,proste na APcko to bude vetsi napor :-( .Nevi ci neodhadne nekdo jak to bude asi vypadat a kde az sou meze?
Nadruhou stranu je vubec otazka chtit tam pripojovat dalsi uzivatele... . :(

Old Post 14.01.2004 v 13:16
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yupee
Member

Registrován: 15.11.2002
Příspěvků: 454

Příspěvek č. 27 

Ten Linux inside se mi libi.
Uz to nekdo zkousel "vice" konfigurovat treba co do vykonu.
Co znamena ze se za to nemuze pripojit vic siti?
Jedna ano? Nebo taky D-Link syndrom?
Kdyz je to Linux tak by to slo predelat na router ne?

Bye Yupee

__________________

NOT connected node SklenikNET

Old Post 15.01.2004 v 06:31
yupee je offline   Click Here to See the Profile for yupee   Find more posts by yupee   Click here to Send yupee a Private Message   Click Here to Email yupee   Visit yupee's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 28 

Old Post 15.01.2004 v 10:52
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
VAS
Junior Member

Registrován: 10.10.2002
Příspěvků: 105

pocet uzivatelu Příspěvek č. 29 

Spis nez na samotnem poctu uzivatelu bude zalezet na tom jak danou sit zatezuji jednotlivi klietnti. Ti s nejlepsim signalem kteri dokazi tahat max rychlosti (to jest okolo 600kB/sec) muzou sit totalne zahltit. Napr i kdyz nekdo zacne tahat 200kB/sec tak se stavaji 3d sitove hry v podobe pingu nebo lagu nehratelnymi.Vse zalezi na domluve but se hraje nebo tahaji data.Tot me skusenosti s ovisem WL-1100 mozna ale jine AP maji lepsi rizeni dat(o cemz ale pochybuji)

Old Post 15.01.2004 v 21:32
VAS je offline   Click Here to See the Profile for VAS   Find more posts by VAS   Click here to Send VAS a Private Message   Click Here to Email VAS     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: pocet uzivatelu Příspěvek č. 30 

Old Post 22.01.2004 v 22:33
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TommyCZ
Newbie

Registrován: 26.01.2004
Příspěvků: 3

Re: Re: Víte, co je v té 1120AP za sw ?!?! Příspěvek č. 31 

Old Post 26.01.2004 v 16:17
TommyCZ je offline   Click Here to See the Profile for TommyCZ   Find more posts by TommyCZ   Click here to Send TommyCZ a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TommyCZ
Newbie

Registrován: 26.01.2004
Příspěvků: 3

Re: Re: Re: Víte, co je v té 1120AP za sw ?!?! Příspěvek č. 32 

Jo jeste jsem zapomnel, ze pocitace za Ovislinkem v siti 192.168.2.0 uz pak musi jako branu pouzit IP Ovislinku - 192.168.2.1.

Old Post 26.01.2004 v 16:21
TommyCZ je offline   Click Here to See the Profile for TommyCZ   Find more posts by TommyCZ   Click here to Send TommyCZ a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:06.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345678 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz