CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Ovislink 5420AP
123
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Ovislink 5420AP Příspěvek č. 1 

Tak jsem dostal (teda koupil:-) do pracek jeden kousek toho AP.

Po přeprogramování na klienta jsem zjistil, že to nemá regulaci výkonu!
První poznatky:
V režimu klient jsou vidět počítače za ním s MAC adresou bezdrátu (nebo prvního počítače, který začne komunikovat) - toto lze nastavit.

Old Post 30.01.2004 v 19:41
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

klient a více sítí za ním Příspěvek č. 2 

Tak, moje hlavní bádání se týkalo toho, jestli může být klient zdrojem internetu(resp. může být za ním víc sítí).
Odpověď je: ANO
Z počítače, u kterého je AP ( 1120AP ), se dostanu do celé sítě i do internetu přes klienta (5420AP), který je ve sviči se spoustou dalších počítačů, včetně serveru, ve kterém jsou 4 sí?ovky. Dostanu se na jakýkoliv kompl, včetně toho, že se oni dostanou ke mě.

Jinak mám dojem, že v tomto krámu není linux.
Kuchl jsem to a vevnitř je IP2022/PQ80-160 a DM9000E.
To první se zdá být nějaký jednočip spešl na wifi, to druhé je ethernet. Bezdrátová část je řešena kartou mini PCI.
Mám to naskenované, musím to trochu zmenšit :-)

Co mě teda děsně štve, je, že to při každé změně parametrů furt rebootuje.
Toliko moje první dojmy.

P.S. Jedu teďka z PC, které je připojeno klientem 1120AP na AP z 1120AP, které je živeno z klienta 5420AP. Tento je ve sviči .....
Můžu všude a ostatní se dostanou i na mě. Na AP je také počítač, z obou se dá zároveň naprosto bez problémů.

Old Post 30.01.2004 v 20:36
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

fotky Příspěvek č. 3 

Naposledy upravil cipis 02.02.2004 v 01:49

Old Post 30.01.2004 v 20:47
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yablos
Junior Member

Registrován: 04.02.2003
Příspěvků: 126

Příspěvek č. 4 

Zdravim,
tan tenhle kousek vlastnim taky. Zatim se tvari zcela v pohode, ovsem v klient modu sem s nim nemel nervy ani chvilku. Skenovani skrze to webove rozhrani je des, jednou tam je siti hromada jindy pulka vypadne no nevim.
Pripojeni se dari pouze po prekopirovani adresy BSSID.

Rezim AP
Naprosto v pohode, staci vyplnit par IPcek branu a o nic se clovek nemusi starat.


Nemas nahodou nejakou SNMP utilitku na monitorovani? Jo a jeste kde si tam nasel tu moznost menit vykon, at preklepavam cokoli nevidim nikde(rezim ap)

__________________

Yablos - P.T.

Old Post 31.01.2004 v 16:50
Yablos je offline   Click Here to See the Profile for Yablos   Find more posts by Yablos   Click here to Send Yablos a Private Message   Click Here to Email Yablos   Visit Yablos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: klient a více sítí za ním Příspěvek č. 5 

Old Post 31.01.2004 v 17:17
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

pajšl Příspěvek č. 6 

Old Post 31.01.2004 v 22:40
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 7 

Old Post 02.02.2004 v 01:54
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hwsoft
Moderator
zastupce cloudu 10.101


Registrován: 11.10.2002
Příspěvků: 2100

Re: Re: klient a více sítí za ním Příspěvek č. 8 

__________________

ITF - FreeNet Liberec
DesSto
jabber: hwsoft@linjab.org

Old Post 02.02.2004 v 07:52
hwsoft je offline   Click Here to See the Profile for hwsoft   Find more posts by hwsoft   Click here to Send hwsoft a Private Message     Visit hwsoft's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: Re: Re: klient a více sítí za ním Příspěvek č. 9 

Old Post 02.02.2004 v 11:24
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Oprava Příspěvek č. 10 

Tak jsem sehnal obvod 39VF040 v TSOP pouzdru a testoval jsem
tu pamet.
Nema 256kb, ale 525kB.
Cili fw ma velikost 525kb.bin (velikost souboru).

Mi to nejak ujelo... sorry.

-=RYS=-

Old Post 03.02.2004 v 16:35
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: Re: Re: Re: klient a více sítí za ním Příspěvek č. 11 

Old Post 03.02.2004 v 16:37
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MG
Junior Member

Registrován: 29.08.2002
Příspěvků: 101

Re: Re: Re: Re: Re: klient a více sítí za ním Příspěvek č. 12 

Umi to tedy regulovat vykon v rezimu klient a je k tomu mozno bez problemu pripojit vice PC (pres HUB) - opet v rezimu klient???

Dik

__________________

MG

Old Post 20.02.2004 v 13:46
MG je offline   Click Here to See the Profile for MG   Find more posts by MG   Click here to Send MG a Private Message   Click Here to Email MG   Visit MG's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: Re: Re: Re: Re: Re: klient a více sítí za ním Příspěvek č. 13 

Old Post 20.02.2004 v 18:53
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MG
Junior Member

Registrován: 29.08.2002
Příspěvků: 101

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: klient a více sítí za ním Příspěvek č. 14 

__________________

MG

Naposledy upravil MG 21.02.2004 v 00:02

Old Post 20.02.2004 v 23:58
MG je offline   Click Here to See the Profile for MG   Find more posts by MG   Click here to Send MG a Private Message   Click Here to Email MG   Visit MG's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yablos
Junior Member

Registrován: 04.02.2003
Příspěvků: 126

Příspěvek č. 15 

Pokud chces videt z jedne site do druhe, tak by meli mit stejny rozsah at tak ci tak - tj. subnet&uroven IP

__________________

Yablos - P.T.

Old Post 21.02.2004 v 07:39
Yablos je offline   Click Here to See the Profile for Yablos   Find more posts by Yablos   Click here to Send Yablos a Private Message   Click Here to Email Yablos   Visit Yablos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: klient a více sítí za ním Příspěvek č. 16 

Old Post 21.02.2004 v 11:39
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:28.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz