CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Ovislink 5420AP
123
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Příspěvek č. 17 

Testoval jsem dvě AP Ovislink 5420 proti sobě. Samozřejmostí je aktuální firmware.

V režimu Bridge se z nich nedá dostat víc jak 10Mbps, a? už s WEPem nebo bez něj.

V režimu AP <--- Client se z nich dá dostat tak max 11,2 Mbps, 128WEP.

WPA jaksi nefunguje...client se střídavě připojuje a odpojuje.

Podmínky: 3dBi anténky a vzdálenost 2m.

Zkušenosti s provozem v režimu klient: ... AP je v Gčku málo citlivé oproti USR5450, to je samozřejmě subjektivní(bráno oproti PCI Gkartám od USR). Pokud signál klesne pod hodnotu 65% tak má tendenci, při vyšším zatížení daty, se odpojit od AP...někdy stačí i obyčejný ping. Zdá se mi že je ještě potřeba doladit firmware. Jinak je to fajn AP za fajn peníze. Nemá problémy s připojením více PC ani AP a klientů na něm. V B modu je absolutně stabilní, při stejné úrovni signálu se již neodpojuje(díky vyšší citlivosti).

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Old Post 26.03.2004 v 08:51
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
quinux
Newbie

Registrován: 03.04.2004
Příspěvků: 14

kompatibilita Příspěvek č. 18 

ahoj

chtel bych se zeptat jestli nekdo nevite zda bude spolupracovat tento ovislink s AP US Robotics - Wi-Fi Multi Function Access Point - 802.11g TURBO (100Mbps) ..lidi se kteryma vytvarime sit se boji ze to nebude slapat dobre jenze ja myslim ze to by na to vliv mit nemelo..
diky Radim

Old Post 03.04.2004 v 11:31
quinux je offline   Click Here to See the Profile for quinux   Find more posts by quinux   Click here to Send quinux a Private Message   Click Here to Email quinux   Visit quinux's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Už je to otestováno Příspěvek č. 19 

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Old Post 04.04.2004 v 20:17
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
satelit55
Newbie

Registrován: 06.04.2004
Příspěvků: 7

Spatnej Flash pro 5420AP Příspěvek č. 20 

Při flashování na klienta se mě zasek internet explorer,po restartu 5420AP už vůbec neodpovídá na ping,nedá se k ní vůbec přihlásit.Nevíte jak s toho ven?Mimo vyndání paměti a naprogramování.

Old Post 18.04.2004 v 17:10
satelit55 je offline   Click Here to See the Profile for satelit55   Find more posts by satelit55   Click here to Send satelit55 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Příspěvek č. 21 

pokud nejde pingovat na defaultní adresy(192.168.1.240 a 241) tak pak ti pomůže asi jedině reklamace:-p

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Old Post 18.04.2004 v 17:43
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

5420ap jako klient 5404ar Příspěvek č. 22 

Dneska mi půjčil kámoš ten wifi router, tak jsem trochu testil:
Na stole, asi 30 cm od sebe, mi to jede asi 2500-2900 KB/sec. Na tom routeru se nic nastavit k wifi nedá, na 5420ap je nastaveno "Best(automatic)" u rychlosti a "802.11g only". Všechno ostatní je v default (teda aspoň myslím).
Zítra(..) bych to chtěl zkusit na trase 1300 metrů, na které mi jedou dvě 1100ap 400-500 KB/sec.
Další testy v baráku:
1600-2200 KB/sec (začlo to málo a pak to drží asi tak 1800) KB/sec při 16 metrech, v cestě jsou dřevěné dveře, skleněné dveře, počítač a roh 30 cm zdi

když to nemá v cestě počítač a ten roh, tak to jede 2500-2800 KB/sec

když je v cestě asi 15 metrů té 30 cm cihelné zdi (zešikma, na konci asi metr za zdí, na začátku metr před zdí), tak to valí tak 1200-1600 KB/sec

zaplé 64 bit WEP, u routeru 5dB pendrek, u klienta 2dB

Naposledy upravil cipis 26.04.2004 v 22:10

Old Post 26.04.2004 v 21:06
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
BrouBer
Newbie

Registrován: 27.04.2004
Příspěvků: 2

Pozor na WPA ! Příspěvek č. 23 

Old Post 27.04.2004 v 09:08
BrouBer je offline   Click Here to See the Profile for BrouBer   Find more posts by BrouBer   Click here to Send BrouBer a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Šup sem s ním ;-) Příspěvek č. 24 

Jestli mi dáš nějakou férovou slevu tak ho kliďo koupím

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Old Post 25.05.2004 v 15:26
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lukic
Junior Member

Registrován: 27.04.2003
Příspěvků: 105

Příspěvek č. 25 

mam problem, kupil som 2ks ovisu 5420 a hodil to najprv ako WDS, to sa hned sekalo.. Tak isiel upgrade FW a to iste, tak som hodil na jedno AP mod a na druhe klient mod.. nasadil a radoval sa..

mam to v strede siete ako PtP spoj, proste Arouter->AP<->AP<-Brouter.. za routrami su na oboch stranach dalsie PC a dalsie routre a teraz k problemu:
pokial sa routre nesnazia dostat na tie na druhej strane, tak AP (klient) o nich nevie a teda sa to z Aroutra na Brouter nedostane.. predtym tam bolo to iste cez AP 1120 a chodilo to ok. Jeidne riesenie co som objavil je, ze na routroch spustim ping minimalne kazdu minutu na druhu stranu siete.. Lenze toto riesenie sa mi nepaci, pretoze na APckach co su dalej na sieti ten ping nespustim ani keby som sa rozkrajal.
Klientske PC samozrejme problem nemaju, pretoze tie sa snazia komunikovat defaultne s celym svetom a teda ich vidno..

:-(

Skusal som to preflashovat na obe strany bridge firmverom a nepomohlo, momentalne to mam tak (Adhoc bridge na oboch stranach)

__________________

Lukic

Old Post 27.07.2004 v 18:42
lukic je offline   Click Here to See the Profile for lukic   Find more posts by lukic   Click here to Send lukic a Private Message     Visit lukic's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lukic
Junior Member

Registrován: 27.04.2003
Příspěvků: 105

Příspěvek č. 26 

este ako prist na to ci to robi aj vam:

mate napr IProzsah1 -> routerA -> AP -> klient -> routerB -> IProzsah2

ak z iprozsahu 1 pingujem adresu z iprozsah2 ale masinka nie je zapnuta, odpovie mi routerA, ze je nedosazitelna.. pritom by to mal spravit routerB. Rovnako aj traceroute konci uz na routri A a nejde na routerB, pritom ak sa IP zapne, okamzite to ide ako ma, cize nastavenie routes mam ok.

__________________

Lukic

Old Post 27.07.2004 v 18:45
lukic je offline   Click Here to See the Profile for lukic   Find more posts by lukic   Click here to Send lukic a Private Message     Visit lukic's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

hmm Příspěvek č. 27 

Teď asi moc nechápu tvou situaci...máš tam routery, proč?...dělají překlad adres(zvt. NAT)? nebo jsou to jen pseudosměrovače?...proč tam máš vlastně ty routery?

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Old Post 27.07.2004 v 21:05
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Stealth
Newbie

Registrován: 11.03.2004
Příspěvků: 86

Příspěvek č. 28 

jak zprovoznit ap po preflashovani firm.
pokud jste flashli firm 5.3 , tak si AP z me neznameho duvodu nastavi ip z multicast rozsahu, na ktere se samozrejmne nedostanete. Spustte resetovaci utilitu, ktera byla u firmwaru a kliknete na reset, vubec nevadi kdyz utilitka AP nenajde - nema jak. Do 10 sec po reset musite vypojit napajeni z AP, chvilku poctejte a pripojte z5. AP bude mit ip 192.168.1.240, pokud ne, tak akci opakujte. Zprovoznil jsem tak uz 6 apecek, takze to funguje.

Naposledy upravil Stealth 03.08.2004 v 21:05

Old Post 03.08.2004 v 20:58
Stealth je offline   Click Here to See the Profile for Stealth   Find more posts by Stealth   Click here to Send Stealth a Private Message   Click Here to Email Stealth   Visit Stealth's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Příspěvek č. 29 

Nebo prostě setdefault.exe

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Old Post 04.08.2004 v 10:59
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 30 

Old Post 04.08.2004 v 18:00
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
POWERuser
Member

Registrován: 27.12.2003
Příspěvků: 300

Příspěvek č. 31 

__________________

O2 and ADSL SuX, Wi-Fi RuleZ ;-)

Old Post 04.08.2004 v 18:50
POWERuser je offline   Click Here to See the Profile for POWERuser   Find more posts by POWERuser   Click here to Send POWERuser a Private Message   Click Here to Email POWERuser     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yellowblood
Newbie

Registrován: 22.03.2004
Příspěvků: 71

Příspěvek č. 32 

Zdravim, poridil jsem si taky tyto dve AP a mam snima maly problem. jsou od sebe vzdalene cca 400m na jedny strane 12 yagi a na druhy 16 yagi.. stava se me ze pokud je sila signalu nizsi nez 70% tak spojeni spadne.. Ma nekdo obdobny problem? nebo jeste lip uz nekdo tento problem vyresil? diky

__________________

www.wifi-net.cz

Old Post 29.09.2004 v 07:50
yellowblood je offline   Click Here to See the Profile for yellowblood   Find more posts by yellowblood   Click here to Send yellowblood a Private Message   Click Here to Email yellowblood   Visit yellowblood's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:24.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz