CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Unixové Systémy > Wireless LAN resources for Linux
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Wireless LANs in use Příspěvek č. 1 

__________________

Old Post 17.10.2002 v 04:11
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
Dealer s cizími osobními daty
zástupce 10.33


Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

Wireless extensions Příspěvek č. 2 

Ahoj,
moc času nemám, ale krok za krokem se prokousávám dál a dál. Jak to tak chápu, tak základ všeho jsou Wireless extensions, které jsou zabudované v jádru a definují všemožné parametry obecně pro všechny wireless karty. No a poslední verze je teď 15.
Mám RH73 a v originálním jádru kernel-source-2.4.18-3.i386.rpm byla WE verze 12 a tak když jsem překládal hostap ovladač tak ten si stěžoval, že by chtěl verzi 13 a že takhle něco nemusí fungovat. Včera jsem si z /pub/linux/redhat/linux/updates/7.3/en/os na ftp.linux.cz stáhnul kernel-source-2.4.18-10.i386.rpm a tam jsou zadrátovaný WE verze 13, takže hostap si už po překompilování (v Makefile jsem ale musel natvrdo nastavit že chci WE13) nestěžuje, takže pohoda (wireless tools by se měly překompilovat taky).
Na stránkách WE je návod jak dostat poslední verzi do zdrojáků jádra, ale vypadá dost zběsile. Asi mi to tak připadá jen proto že jsem to ještě nezkusil.
Docela by mě zajímalo jestli někdo používá WE 14 nebo 15. Nejlepší by bylo patchnout redhatí jádro, protože v něm je spousta věcí už hotových (lmsensors a jiné ovladače).

__________________

Old Post 17.10.2002 v 09:41
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

kernel Příspěvek č. 3 

Deu doporucuje alepson 2.4.20-pre2 kvuli WE15.

Na routerech mame RH7.2 a funguje to. U sebe jsem ho dokonce jeste patchoval na XFS, pac ho vsude mam Ovsem oficialni XFS patch na -pre jadra neni, tak to bylo trochu hrani. Muzu poskytnou kdyby nekdo chtel.

Take obecne podporuju myslenku pouzivani redhatich jader diky jejich patchum (teda kernel-sources-2.4.XXXX-i386.rpm )
Akorat me stve jejich ignorace XFS ...

__________________

Old Post 17.10.2002 v 10:42
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
Dealer s cizími osobními daty
zástupce 10.33


Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

Re: kernel Příspěvek č. 4 

Takže nejrychlejší postup k WE15 bude přes linux-2.4.19.tar.bz2 opečovaný třeba pomocí patch-2.4.20-pre10.gz
Na router v pohodě, ale na desktop by to chtělo proš?ouchnout jak pečnout kernel-source-2.4.18-10.i386.rpm
Nějak jsem taky nenašel nějaký WE changelog. Jaký je rozdíl mezi WE13 a 15?

__________________

Old Post 17.10.2002 v 12:37
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Drakula
Junior Member

Registrován: 09.06.2002
Příspěvků: 124

Post Dalsi do sbirky :) Příspěvek č. 5 

__________________

Jdu problemu po krku - Drakula

Old Post 17.10.2002 v 22:26
Drakula je offline   Click Here to See the Profile for Drakula   Find more posts by Drakula   Click here to Send Drakula a Private Message   Click Here to Email Drakula     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kenny
Junior Member

Registrován: 19.10.2002
Příspěvků: 160

ORiNIOCO (avaya) Příspěvek č. 6 

nevite nahodou kde poridit ovladace na ORiNOCO OR (outdoor router drive office router) ovladace pro linux ? jedine co jsem sehnal byly pro win :(
a davat tam win nesmysl s tim, ze by jen prehazoval pakety z jedoho rozhrabni na druhe se mi teda fakt nechce :( Take muzu kopuit AP ale za nej tolik penez davat nebudu protoze je nemam

Old Post 19.10.2002 v 20:56
kenny je offline   Click Here to See the Profile for kenny   Find more posts by kenny   Click here to Send kenny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
<Fox_onE>
Newbie

Registrován: 04.11.2002
Příspěvků: 14

Re: ORiNIOCO (avaya) Příspěvek č. 7 

__________________

<Fox_onE>

Old Post 12.11.2002 v 10:28
<Fox_onE> je offline   Click Here to See the Profile for <Fox_onE>   Find more posts by <Fox_onE>   Click here to Send <Fox_onE> a Private Message   Click Here to Email <Fox_onE>   Visit <Fox_onE>'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kenny
Junior Member

Registrován: 19.10.2002
Příspěvků: 160

Re: Re: ORiNIOCO (avaya) Příspěvek č. 8 

Old Post 12.11.2002 v 20:43
kenny je offline   Click Here to See the Profile for kenny   Find more posts by kenny   Click here to Send kenny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
<Fox_onE>
Newbie

Registrován: 04.11.2002
Příspěvků: 14

Re: Re: Re: ORiNIOCO (avaya) Příspěvek č. 9 

Mizí tak rychle proto, že je to obchodní tajemství Lucent, teď teda Proximu. Takže pokud se někde objeví, snaží se to rychle ututlat. Oficiálně ORC pro Linux není (Z důvodu možného odhalení šifrování a patentované technologie) Bohužel Linux ORC nemám.

__________________

<Fox_onE>

Old Post 13.11.2002 v 09:12
<Fox_onE> je offline   Click Here to See the Profile for <Fox_onE>   Find more posts by <Fox_onE>   Click here to Send <Fox_onE> a Private Message   Click Here to Email <Fox_onE>   Visit <Fox_onE>'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
simandl
Dealer s cizími osobními daty
zástupce 10.33


Registrován: 15.07.2002
Příspěvků: 1219

Re: ORiNIOCO (avaya) Příspěvek č. 10 

__________________

Old Post 13.11.2002 v 09:22
simandl je offline   Click Here to See the Profile for simandl   Find more posts by simandl   Click here to Send simandl a Private Message   Click Here to Email simandl   Visit simandl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kenny
Junior Member

Registrován: 19.10.2002
Příspěvků: 160

Re: Re: ORiNIOCO (avaya) Příspěvek č. 11 

Old Post 13.11.2002 v 12:39
kenny je offline   Click Here to See the Profile for kenny   Find more posts by kenny   Click here to Send kenny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
<Fox_onE>
Newbie

Registrován: 04.11.2002
Příspěvků: 14

Re: Re: Re: ORiNIOCO (avaya) Příspěvek č. 12 

__________________

<Fox_onE>

Old Post 13.11.2002 v 13:18
<Fox_onE> je offline   Click Here to See the Profile for <Fox_onE>   Find more posts by <Fox_onE>   Click here to Send <Fox_onE> a Private Message   Click Here to Email <Fox_onE>   Visit <Fox_onE>'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kenny
Junior Member

Registrován: 19.10.2002
Příspěvků: 160

Re: Re: Re: Re: ORiNIOCO (avaya) Příspěvek č. 13 

Old Post 13.11.2002 v 18:43
kenny je offline   Click Here to See the Profile for kenny   Find more posts by kenny   Click here to Send kenny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kenny
Junior Member

Registrován: 19.10.2002
Příspěvků: 160

Re: Re: Re: Re: Re: ORiNIOCO (avaya) Příspěvek č. 14 

Old Post 17.12.2002 v 19:11
kenny je offline   Click Here to See the Profile for kenny   Find more posts by kenny   Click here to Send kenny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Skeeve
Newbie

Registrován: 21.01.2003
Příspěvků: 30

Edimax EW-7126 s chipsetem rtl 8180 Příspěvek č. 15 

Ahoj,
mam nainstalovanej mandrake 9.2 a vsechno mi bezi docela ok, jen jedna vec me stve. a to vec zasadni. nikde nemuzu najit ovladace na tu moji kartu. Sem v linu lama, teprv v pondeli sem ho nainstaloval, a neumim zadny kompilace a podobne... Nemohl by mi nekdo prosim pomoct co a jak mam kde udelat? Nejlepsi by bylo, kdyby nekde existoval rpm balicek Dik...

Old Post 30.07.2004 v 22:04
Skeeve je offline   Click Here to See the Profile for Skeeve   Find more posts by Skeeve   Click here to Send Skeeve a Private Message   Click Here to Email Skeeve   Visit Skeeve's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kenny
Junior Member

Registrován: 19.10.2002
Příspěvků: 160

Re: Edimax EW-7126 s chipsetem rtl 8180 Příspěvek č. 16 

Old Post 31.07.2004 v 00:23
kenny je offline   Click Here to See the Profile for kenny   Find more posts by kenny   Click here to Send kenny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 12:05.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz