CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Zkušenosti a návody pro lokální bezdrátové řešení
123456
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
duchman_zl
Newbie

Registrován: 08.11.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 17 

aha,pak je vse jasne.

Old Post 28.11.2002 v 20:18
duchman_zl je offline   Click Here to See the Profile for duchman_zl   Find more posts by duchman_zl   Click here to Send duchman_zl a Private Message   Click Here to Email duchman_zl     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zuben_el_Akrab
Junior Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 118

to highlander Příspěvek č. 18 

__________________

This message was written by using recycled electrons.

Old Post 28.11.2002 v 22:41
Zuben_el_Akrab je offline   Click Here to See the Profile for Zuben_el_Akrab   Find more posts by Zuben_el_Akrab   Click here to Send Zuben_el_Akrab a Private Message   Click Here to Email Zuben_el_Akrab     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
inzenyr
Senior Member

Registrován: 21.06.2002
Příspěvků: 620

Re: to highlander Příspěvek č. 19 

Old Post 29.11.2002 v 09:10
inzenyr je offline   Click Here to See the Profile for inzenyr   Find more posts by inzenyr   Click here to Send inzenyr a Private Message     Visit inzenyr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mikulas
Member

Registrován: 22.10.2002
Příspěvků: 393

Příspěvek č. 20 

Zdravim odborniky. Poradite mi s navrhem meho AP, prosim prosim?

Moje situace je trosku komplikovana (alespon pro me - ja jsem AP Mikulas) - doufam, ze pochopite tenhle ASCIIart:

AP saidlm (internet)
... A
... II cca 400m
... V
i---------------i
i-- AP Mikulas --i => klienti kolem, wifi
i---------------i => klienti v dome, ethernet?
i---------------i
... A
... II cca 100m
... V
AP bunkr

Vzdalenost ze strechy do bytu: cca 15m
Ale mam moznost umistit hardware (AP) i primo na strechu.
Prachy: jsou

Potreboval bych, aby to behalo, bylo to za rozumnou cenu . Nebojim se Linuxu ani tahani kabelu...

Podel me by bylo nejschudnejsi reseni koupit indoor AP (i-tec) a umistit ho do krabice na strechu. Ale nejde mi dohlavy, jak mam obstarat 3 anteny (smer saidlm, smer bunkr a vsesmerovku) s jednim, nebo dvema AP od i-tecu. Nebo snad potrebuji 3? V tom pripade uz by se mozna vyplatilo koupit 626ky a namastit je do jednoho computeru dole, ale to zas je potreba 3x 15m solidniho kabelu.

Potom je jeste nutne zajistit bridge z wifi zony do ethernetu po dome.

Jeste mam dotaz - nejsou mi uplne presne jasne vyznamy modu udavanych vyrobci (resp rozdil mezi AP a bridge).

Bridge
AP
AP bridge
AP p2p (point2point)
AP p2mp (point2multipoint)
bridge AP p2mp
a tak dale...

Dikes, Miki

Naposledy upravil Mikulas 29.11.2002 v 10:58

Old Post 29.11.2002 v 10:55
Mikulas je offline   Click Here to See the Profile for Mikulas   Find more posts by Mikulas   Click here to Send Mikulas a Private Message   Click Here to Email Mikulas   Visit Mikulas's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vojtas
Junior Member

Registrován: 02.10.2002
Příspěvků: 169

Příspěvek č. 21 

Mam taky dotazek: jak velkej ping je na wifi?

__________________

One button power!

Old Post 29.11.2002 v 12:16
Vojtas je offline   Click Here to See the Profile for Vojtas   Find more posts by Vojtas   Click here to Send Vojtas a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zuben_el_Akrab
Junior Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 118

to inzenyr Příspěvek č. 22 

Měl jsem na mysli "32-bit Ticker Overflow Bug".
32bitový čítač času se zvyšuje každou milisekundu. Od startu W98 přeteče za 49,7 dne. Potom to padalo. Z toho čítače se berou náhodná čísla, např na pojmenování temp souborů, atd. Tzn. že se začnou opakovat. Pokud je to pro nějakou aplikaci kritické .....Možná už je to ošetřený nějakým flastrem, ale já osobně bych W98 na trvalý běh nevěřil.

__________________

This message was written by using recycled electrons.

Old Post 29.11.2002 v 16:40
Zuben_el_Akrab je offline   Click Here to See the Profile for Zuben_el_Akrab   Find more posts by Zuben_el_Akrab   Click here to Send Zuben_el_Akrab a Private Message   Click Here to Email Zuben_el_Akrab     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
element
Junior Member

Registrován: 19.09.2002
Příspěvků: 215

Příspěvek č. 23 

Old Post 29.11.2002 v 23:46
element je offline   Click Here to See the Profile for element   Find more posts by element   Click here to Send element a Private Message   Click Here to Email element   Visit element's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
piatek
Newbie

Registrován: 24.11.2002
Příspěvků: 1

kabel k USB?!? Příspěvek č. 24 

Mam odukousene ze norma na USB sice rika usb zarizeni -> Pc max 5m, ale praxe rika comp -> 15m prodluzovacek usb -> Orinoco silver bez problemu !!!! Jedna vec je norma ktera musi jet za kazdych podminek, druha vec je prakticka zkusnost.

Old Post 01.12.2002 v 08:44
piatek je offline   Click Here to See the Profile for piatek   Find more posts by piatek   Click here to Send piatek a Private Message   Click Here to Email piatek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zuben_el_Akrab
Junior Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 118

Re: kabel k USB?!? Příspěvek č. 25 

__________________

This message was written by using recycled electrons.

Old Post 01.12.2002 v 11:02
Zuben_el_Akrab je offline   Click Here to See the Profile for Zuben_el_Akrab   Find more posts by Zuben_el_Akrab   Click here to Send Zuben_el_Akrab a Private Message   Click Here to Email Zuben_el_Akrab     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kódl
Newbie

Registrován: 23.10.2002
Příspěvků: 34

Re: AP a kabel Příspěvek č. 26 

Old Post 10.12.2002 v 07:08
Kódl je offline   Click Here to See the Profile for Kódl   Find more posts by Kódl   Click here to Send Kódl a Private Message   Click Here to Email Kódl   Visit Kódl's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
akv7v
Newbie

Registrován: 11.12.2002
Příspěvků: 71

Příspěvek č. 27 

Old Post 12.12.2002 v 12:16
akv7v je offline   Click Here to See the Profile for akv7v   Find more posts by akv7v   Click here to Send akv7v a Private Message   Click Here to Email akv7v   Visit akv7v's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kuty
Junior Member

Registrován: 28.06.2002
Příspěvků: 122

Příspěvek č. 28 

Dotaz: Mame HW AP I-Tec Gold. Na ten jsem zkousel povesit router s jinou (dratenou) siti. Budto jsme ho spatne nastavil, coz se me nezda a podle vseho byl Ok, nebo je problem s tim AP. O co jde?

Z routeru na AP pingnu, ze site na router taky, ze site na wifi sitovku na routeru taky, ale ze site na AP uz nikoliv. Cili me to prijde, jakoze ten AP nechce preposilat packety, ktere vylozene nechodi primo z wifi sitovek, ktere na nem visi. Mate nekdo podobnou zkusenost, resp. co si o tom myslite?

Old Post 17.12.2002 v 12:25
kuty je offline   Click Here to See the Profile for kuty   Find more posts by kuty   Click here to Send kuty a Private Message   Click Here to Email kuty     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
duchman_zl
Newbie

Registrován: 08.11.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 29 

Jak ma AP vedet komu ma odpovidat kdyz na neho vola adresa z jine site nez je on sam,HA? :-)

Old Post 17.12.2002 v 22:01
duchman_zl je offline   Click Here to See the Profile for duchman_zl   Find more posts by duchman_zl   Click here to Send duchman_zl a Private Message   Click Here to Email duchman_zl     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kuty
Junior Member

Registrován: 28.06.2002
Příspěvků: 122

Příspěvek č. 30 

Old Post 18.12.2002 v 09:01
kuty je offline   Click Here to See the Profile for kuty   Find more posts by kuty   Click here to Send kuty a Private Message   Click Here to Email kuty     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
duchman_zl
Newbie

Registrován: 08.11.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 31 

jedno z reseni je zapnout na routeru NAT (prekladac adres),ale pokud je za routerem vice pc nez jeden tak budou vsechny ze strany toho ap a vubec cele site videt jako jedina ip (to jest ip te bezdratove karty co mas na routeru) coz ssebou muze prinest zas pro zmenu jine komplikace.

Moznost cislo dve je mit na ap poveseny jeden pc (muze to byt treba i ten tvuj router) ktery bude delat branu pro vsechny pc v te siti a na kterem bude tak napsana routovaci tabulka,aby routovani probihalo vzdy spravne (pak muzes mit na siti i vice ruznych pc za routery atd.)

ASPON SI TO MYSLIM :-)

Old Post 18.12.2002 v 18:20
duchman_zl je offline   Click Here to See the Profile for duchman_zl   Find more posts by duchman_zl   Click here to Send duchman_zl a Private Message   Click Here to Email duchman_zl     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kuty
Junior Member

Registrován: 28.06.2002
Příspěvků: 122

Příspěvek č. 32 

Old Post 19.12.2002 v 06:00
kuty je offline   Click Here to See the Profile for kuty   Find more posts by kuty   Click here to Send kuty a Private Message   Click Here to Email kuty     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:58.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz