CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Zkušenosti a návody pro lokální bezdrátové řešení
123456
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: WIFI - prosim o radu Příspěvek č. 49 

Old Post 03.02.2004 v 20:52
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ohancl
Newbie

Registrován: 05.02.2004
Příspěvků: 2

bezdrátové řešení? Příspěvek č. 50


TO JE PLÁN NAŠÍ CZFREE SÍTĚ: máme takovéto rozložení AP... na centrálním bodě je přívod internetu a tam je i router který počítá data a omezuje rychlosti klientů na základě MAC adres... musí samozřejmě fungovat i lokální sí? a to pokud možno s co nejmenším zatížením centrálního bodu... resp. toho routeru.. tzn. jestli třeba nepoužít ještě jeden hw router např. od SMC na tu lokální sí? a pak už propojit jenom vstup toho routeru z toho druhého linuxového, který by jenom sloužil pro to dělení rychlosti a počítání dat.. a dále jak hardwareově vyřešit jednotlivé AP (značka a typ, pokud bude odhadem třeba i 30 uživatelů na jednom AP, protože v našem městě jsou lidé na internet přes systém CZFREENET lační )) )... mysleli jsme ty AP pospojovat point to point pomocí takových těch trubkových antén s kruhovou polarizací v módu bridge (tzn. 4 takovéto antény umístit na centrální bod a proti nim vždy na každém bodě druhou) a k tomu na každý AP ještě dát všesměrovou anténu... (také nevíme jak potom v tom AP mezi sebou ty 2-3 hw ap propojit.. máme zase použít hw router, aby se zbytečně nezatěžoval centrál a dal se dobře připojit notebook pro konfiguraci? a nebo prostě propojit hubem?).. no a nakonec jak je to s maximálním výkonem na jedné anténě napojené na jedný skříňce .. někde čtu 17 dB a jinde zase 20 dB a nevím co si o tom myslet... ty trubkový antény mají 13,5 dB a všesměrovky 8dB.. kabely budou vždycky tak 5m a nějaká bleskojistka... jinak jak jsou na obrázku ty spojovací čáry, tak takhle mají na sebe ty antény přímou viditelnost.. maximální vzdálenost je 2km... ale většinou to nepřekročí 600m....

Old Post 17.02.2004 v 00:38
ohancl je offline Click Here to See the Profile for ohancl Click here to Send ohancl a Private Message Click Here to Email ohancl Find more posts by ohancl Upravit/Smazat Příspěvek Odpovědět s Citací
stratos
Newbie

Registrován: 02.07.2003
Příspěvků: 1

Linksys vs., XI-626 Příspěvek č. 51 

Zdravím,
nemá někdo zkušenost s wifi propojením AP Xi-626 proti AP Linksys WAP11 v klientském režimu?

Old Post 01.03.2004 v 12:58
stratos je offline   Click Here to See the Profile for stratos   Find more posts by stratos   Click here to Send stratos a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
repron
Newbie

Registrován: 03.03.2004
Příspěvků: 10

Re: Linksys vs., XI-626 Příspěvek č. 52 

Old Post 03.03.2004 v 20:13
repron je offline   Click Here to See the Profile for repron   Find more posts by repron   Click here to Send repron a Private Message   Click Here to Email repron     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
StoupaLutin
Newbie

Registrován: 05.03.2003
Příspěvků: 87

Question WET11 Příspěvek č. 53 

Zkus WET11 - to je klient a to by mohlo jet.

Old Post 03.03.2004 v 21:13
StoupaLutin je offline   Click Here to See the Profile for StoupaLutin   Find more posts by StoupaLutin   Click here to Send StoupaLutin a Private Message   Click Here to Email StoupaLutin   Visit StoupaLutin's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kuty
Junior Member

Registrován: 28.06.2002
Příspěvků: 122

Re: WET11 Příspěvek č. 54 

Old Post 04.03.2004 v 11:29
kuty je offline   Click Here to See the Profile for kuty   Find more posts by kuty   Click here to Send kuty a Private Message   Click Here to Email kuty     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
michal.kopp
Newbie

Registrován: 26.11.2002
Příspěvků: 14

Re: par pripominek Příspěvek č. 55 

Old Post 05.03.2004 v 06:10
michal.kopp je offline   Click Here to See the Profile for michal.kopp   Find more posts by michal.kopp   Click here to Send michal.kopp a Private Message   Click Here to Email michal.kopp     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kuty
Junior Member

Registrován: 28.06.2002
Příspěvků: 122

Re: Re: par pripominek Příspěvek č. 56 

Old Post 05.03.2004 v 10:37
kuty je offline   Click Here to See the Profile for kuty   Find more posts by kuty   Click here to Send kuty a Private Message   Click Here to Email kuty     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
michal.kopp
Newbie

Registrován: 26.11.2002
Příspěvků: 14

Re: Re: Re: par pripominek Příspěvek č. 57 

Old Post 05.03.2004 v 23:32
michal.kopp je offline   Click Here to See the Profile for michal.kopp   Find more posts by michal.kopp   Click here to Send michal.kopp a Private Message   Click Here to Email michal.kopp     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cutor
Newbie

Registrován: 17.12.2003
Příspěvků: 48

Příspěvek č. 58 

Zdar
Poradi nekdo?
Dva baraky cca 25m. výhled okno okno. V jednom adsl a sit. Ve druhem take natazena sit. potrebuji site propojit tj. internet , tisk , sdileni atd...

Jak to resit?

Dle meho laickeho nazoru Dve AP proti sobe. a z AP do switchu.

Zkuste poradit co presne koupit Dik.

Old Post 07.05.2004 v 21:12
cutor je offline   Click Here to See the Profile for cutor   Find more posts by cutor   Click here to Send cutor a Private Message   Click Here to Email cutor     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 59 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 07.05.2004 v 21:25
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cutor
Newbie

Registrován: 17.12.2003
Příspěvků: 48

Příspěvek č. 60 

Old Post 09.05.2004 v 08:34
cutor je offline   Click Here to See the Profile for cutor   Find more posts by cutor   Click here to Send cutor a Private Message   Click Here to Email cutor     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Raven-il
Senior Member

Registrován: 26.04.2004
Příspěvků: 1199

Příspěvek č. 61 

Zkus tam hodit dve APcka do bridge, mam docela dobry zkusenosti s Dlink 900 AP+ HW C2 Fw 3.02 (akorat pozor, nefunguje v tomhle modu WEP) resp web funguje, ale spojeni ne

__________________

Jen 700wattů ....... a měsíc je blízko

Old Post 09.05.2004 v 10:52
Raven-il je offline   Click Here to See the Profile for Raven-il   Find more posts by Raven-il   Click here to Send Raven-il a Private Message   Click Here to Email Raven-il   Visit Raven-il's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cutor
Newbie

Registrován: 17.12.2003
Příspěvků: 48

Příspěvek č. 62 

Old Post 09.05.2004 v 17:14
cutor je offline   Click Here to See the Profile for cutor   Find more posts by cutor   Click here to Send cutor a Private Message   Click Here to Email cutor     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Raven-il
Senior Member

Registrován: 26.04.2004
Příspěvků: 1199

Příspěvek č. 63 

Jo, do switche, ja je mam jako pater, jeden na konektivitu, a za druhym je APcko, ktery vysila dal (WAP 11) a na tom visi klienti (vesmes dalsi dwl 900 AP v klientskem modu)
Funguje to dobre.....

__________________

Jen 700wattů ....... a měsíc je blízko

Old Post 09.05.2004 v 17:59
Raven-il je offline   Click Here to See the Profile for Raven-il   Find more posts by Raven-il   Click here to Send Raven-il a Private Message   Click Here to Email Raven-il   Visit Raven-il's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cutor
Newbie

Registrován: 17.12.2003
Příspěvků: 48

Příspěvek č. 64 

Tak zatím to vypada na dve AP D-LINK DWL-900AP+ C2 22 Mbps AP/Brg/Kl . Na obou stranách připojený do switchu. Obe u okna (doufam ze na 25m nepotrebuji antenu ven).

Umi ten dlink900 VPN? a co tento D-LINK DWL-2000AP+ 54 M Rtr/AP/Brg/Kl

Potrebuji nejakou uroven bezpecnosti a WEP pry jde prolomit a filtrovani MAC taky lze obejit. Jsou v tomhle ohledu nejaka zarizeni vyhodnejsi?
Dik

Old Post 11.05.2004 v 14:42
cutor je offline   Click Here to See the Profile for cutor   Find more posts by cutor   Click here to Send cutor a Private Message   Click Here to Email cutor     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 02:00.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz