To je paráda.
Moc díky,zrovna v poslední době nám odešly disky na dvou routrech,tak jsme zase začali přemýšlet o nasazení CF.
Jen k verzi madwifi ,zatím nejlépe fungující podle naší skušenosti je madwifi-ng-r1538 .Spojí se hned,stabilní a routy se načtou v pohodě. No je pravda,že je občas problém s packet lossem .
CZFree Debian bych to asi nenazyval, protoze, jak jsem pochopil, CZFree Debian obsahuje nejake customizovane baliky. Sam ho nepouzivam, tak ani nevim ktere.
Toto je uplne normalni Debian stable, akorat s vlastnim kernelem, driverama na atherose, par upravama aby to bezelo z read-olny rootu, a skriptem /etc/init.d/setnet (z CZF debianu). Asi by bylo zavadejici tomu rikat CZFree Debian, protoze pak by lidi ekali ze to ma i vsechny ostatni jeho vlastnosti.
Tim "upraveny pro CZF" jsem myslel, ze, ac jinak obsahuje minimum veci, obsahuje napriklad Quaggu, spoustu kernelovych modulu pro iptables, a vubec vsechno co mi prislo pro CZF uzitecne. (No dobre, na mtr jsem zapomnel :-))
Sam treba na (PC) routerech pouzivam uplne obycejny Debian Stable, takze myslim ze by tahle (MIPS) verze pro routerboard mohla poslouzit stejne dobre.
mate niekto problem s tym, ze mikrotik sa pokusi bootnut z CF, co sa mu aj podari ale v zapati zahlasi nieco s idle procesom a not syncing, nemate s tym problem?
Prihlaseni jsem zvladl musi se v Putty nastavit SSH2 protokol, ale dalsi veci je jak se zbavit readonly a nahrat tam jiny txt editor jako nano nebo MC. Na cf se nachazi pouze VI editor brr.