Chystal jsem přechod spoje k poskytovateli na 5GHz. Měl jsem Asuse na 2,4GHz, který má jiné ovládání. Zkoumal jsem možnosti nastavení u Compexu a přepnul jsem ho do módu Gateway. Od té doby se zvenku tváří, jako že funguje (dokonce se mi ho jednou podařilo pingovat), ale nenajde ho ta jejich utilita a ani jinak se k tomu nemůžu dostat. Zkoušel jsem firmware restoration, ale buď to je v manuálu blbě popsaný, nebo to neřeší ten problém (asi tam zůstává nějaký nastavení).
Máte někdo tip, jak na to?
A ještě jsem zapomněl, že mám jen tenhle stroj na 5GHz, takže přes vzduch se k němu nepřipojím, abych příp. něco zjistil.
Reset do defaultu? Díky za radu, ta by normálně pomohla.
Jasně, když jsem si ten Asus včera při pokusech podělal, tak jsem ho tímhle taky napravil. Tam to mám vyzkoušený. Ale u Compexu je tahle procedura trochu jiná. Mělo by to taky nastat po dlouhém podržení resetu. On diodama signalizuje, že se něco děje. Ale potom ho ani napřímo nedetekuju tou jejich utilitou. Z příkazového řádku jsem nakonec zjistil, že se nevrátil do svého základního nastavení 192.168.168.1, ale zřejmě zůstal v 10.107.77.87, do kterého jsem ho předtím nastavil. Respektive jsem ho pingal na 192 a odpovědi mi přicházely od 10.107. Z téhle nové adresy se mi ale nedaří připojit na web administraci. Telnet jsem si v době, kdy to bylo možné nepovolil. Myslím, že jsem tam ale vypnul administraci "zvenku" - mimo síť. Zkusil jsem tedy na PC nastavit stejný IP rozsah i masku, kterou jsem tam nastavoval 255.255.225.192, ale stejně mě k sobě nepustí. Má dva porty a když ho zapojím mezi PC s rozsahem mojí domácí sítě, tak přes jeho switch projdu do zbytku sítě. Další nápady?
Pro reset hesla – zmáčkněte a držte tlačítko 5 sekund.
Předtím, než pustíte tlačítko, začne světélko DIAG blikat
rychlostí příbližně 5 bliknutí za sekundu.
Pro obnovení původního nastavení z výroby, zmáčkněte a
držte tlačítko po dobu delší než 10 sekund. Předtím, než
pustíte tlačítko, začne světélko DIAG blikat pomaleji,
přibližně 10 bliknutí za sekundu.
Jak vidim nejsem sam kdo má podobný problem ,ale ani reset do tovarního nastavení se nezdařil . Vypada to jako kdyz to bylo tam 6 mesicu tak že je to tam natrvalo.