1) vytvoril jsem DOS partition na disku - pozor, musi byt
nastavena jako aktivni, zde muze byt problem
2) spustil jsem syslinux a ten vytvoril zavadec
3) nakopiroval jsem soubory ze ZIPu na disk
4) dal jsem disk do routeru a nabootoval
a bezelo to bez problemu.
Drzel jsem se presne postupu instalace co je v pdf.
diky - blbe jsem se vyjadril. problem byl v tom, ze mam PC, ktere neni pripojene k inetu a neni na nem zadny OS - proto jsem mel problem dostat zip instalaci na ten pocitac. dal jsem tam teda W98 (s jedinou partition na hdd) - syslinux c: mi potom ale odeprel pristup na disk - nevytvoril se zavadec (pomohl restart w MSDOS modu)
dostal jsem se teda ke konfiguraci - diky - nicmene dalsi problemek mam, ze WISP nenasel moji sitovou kartu (3COM509b ISA) ...
Tenhle problem mam taky, akorat mam sitovku PCI 3com 9xx. Dle rady hwsofta, se musi upravit soubor modules a pres menu ulozit zmeny. Pak by to melo fungovat.
no v modules zrejme musi byt neco jako 3c509.o - akorat otazka je, kde ho sebrat a jak ho tam dostat
(a zrejme editovat /etc/modules, uz tam nejaky radek 3c509 je)
3c509.o jsem na jejich webu nasel, to nebyl problem - akorat co s nim ?
Jinak jsem to vcera snad nejak nainstaloval - nicmene bez uspechu. i kdyz najde wifi kartu, tak neco delam blbe - nastavim ji parametry jake chci (asi hlavne kanal), ulozim konfiguraci, ale po rebootu i to napise
configuration fixed wireless interface
(...tady se vypisou moje argumenty jako essid, cislo kanalu atd...)Operation failed
rtnetlink no such a file or directory (to nevim jestli jeste patri k tomu)
Nahrat soubor(y) na disketu, primountovat ji, zkopirovat soubor(y) do filesystemu, upravit konfiguracni soubory a to nejduleitejsi je: Ulozit odpovidajici LRP zpatky na bootovaci medium.
a kde do filesystemu? *.o soubory jsou na miste kde mi to nedovolilo nic zapsat (ted bohuzel nevim cestu), potom jeste jsou jejich linky v adresari /modules - tam jsem ho sice zkopiroval, ale to nepomohlo. pro ulozeni LPR jsem pouzil polozku z menu, /etc/modules jsem editoval - stacilo odkomentovat prislusny radek
ad 3c509: jo, jsou tam u nich k nalezeni dodatecny lrp - pridaj se na tu dosovou partition a prida se to jeste do syslinux.cfg ( bo jak se to jmenuje ), pak by to melo bejt ok..
psal jsem to uz do threadu czfree.router - chtel bych s nekym v kooperaci vyvinout neco na bazi WISPu, ale nektery mouchy odstranit..
panove, pojdte do toho se mnou.. no taak.. bude legrace