Gratuluji, je to vyznamný počin pro CZF. Už jsem myslel, že testování se stane hodně dlouhou kapitolou sama o sobě.
Do toho kde to bylo teď nasazené mě nic asi není, ale dovol abych se zeptal, kolik crusader spojů bude za potřebí, aby si spojil Freegate s vlastním bodem a přes které nody to bude a za jak dlouho to bude možné ? Popřípadě jestli můžeš poreferovat o tom, kdo dřív bude zapojen nebo-li v jakém pořadí.
Díky za částečnou odpověď, ale myslím, že otázky byly smerované na Deu.
Navíc mě zajímá nejvíc teď Freegate < - > Deu, spoj na Dvorce a dál je daleká budoucnost, je to velká vzdálenost, a Crusader přeci nefunguje na vzdálenost víc jak 3 km nebo se pletu ?
A OT to není naopak v tomto vláknu bych řekl, že je to příkladné, týká se to Deu, Freegate, userů a Alphawave atd.
Zajimalo by me jak to bude se seriovou vyrobou pro pripad, ze by si to rad nekdo poridil a neni zrovna na paternim spoji? Jinak gratuluji, protoze konecne mame opticke zarizeni s TP.
Taky bych chtel pogratulovat. Neni holt nad zlaty cesky rucicky
Jinak uvazujete taky o tom, ze byste zverejnili schemata Crusadera? Bohuzel nemam moc penez, takze nejlevnejsi zpusob (i kdyz nejpracnejsi) pro me bude domaci vyroba...
Gratuluji a smekam nad tim, co jste dokazali (predevsim Lada), ale precijen, 10Mb neni zadna novinka, to umi i ronja, ale 100Mb, to bude skutecny kanon! Tomu rikam broadband, ktery utahne stovky uzivatelu najednou surfujici po netu nebo desitky stahovacu, co si budou posilat image po CZfree. Uz se tesim, az bude v Praze vic cervenych starwars, jaky jsou treba U kovaku...
Impozantni.
Mam vsak upresnujici dotaz na pouzitelnost TP.
Zde pisete jako vyhodu jednoduchou zapojitelnost do switche pres TP, cimz se muzeme obejit bez PC/routeru. To se mnohdy muze velmi hodit. Jenze na jinych mistech toho fora jsem si zase precetl ze switch musi byt pro Crusadera natvrdo prepnut do 10 Mbit modu, tedy managovatelny. Nejsem si zcela jist jak moc dostupne jsou managovatelne switche (cenove dostupnejsi nez PC s NIC?).
Jak to tedy je? Je ted Crusader Auto Negotiation a mohu jej tak pripojit k dnes velmi dostupnym switchum?
Diky
to all: vsemozne gratuluju, super. My ve varnsdorfu pravdepodobnme budeme mit jednu starsi klasiku od clocka, tak aspon bude testovat jak a co to dela.
to Lada: Odbit otazku jestli das k dispozici zdrojaky slovy ze jsi pouzil vicemene referencni zapojeni je ponekud krute kdyz vezmu v uvahu jaky cas jsi nad tim stravil. Dle emho narozu by jsi to mel dat free, kdyz uz to deu neudelal v pripade ronjy (a pochybuju ze udela v pripade Crusadera).