Ahoj,
moc času nemám, ale krok za krokem se prokousávám dál a dál. Jak to tak chápu, tak základ všeho jsou Wireless extensions, které jsou zabudované v jádru a definují všemožné parametry obecně pro všechny wireless karty. No a poslední verze je teď 15.
Mám RH73 a v originálním jádru kernel-source-2.4.18-3.i386.rpm byla WE verze 12 a tak když jsem překládal hostap ovladač tak ten si stěžoval, že by chtěl verzi 13 a že takhle něco nemusí fungovat. Včera jsem si z /pub/linux/redhat/linux/updates/7.3/en/os na ftp.linux.cz stáhnul kernel-source-2.4.18-10.i386.rpm a tam jsou zadrátovaný WE verze 13, takže hostap si už po překompilování (v Makefile jsem ale musel natvrdo nastavit že chci WE13) nestěžuje, takže pohoda (wireless tools by se měly překompilovat taky).
Na stránkách WE je návod jak dostat poslední verzi do zdrojáků jádra, ale vypadá dost zběsile. Asi mi to tak připadá jen proto že jsem to ještě nezkusil.
Docela by mě zajímalo jestli někdo používá WE 14 nebo 15. Nejlepší by bylo patchnout redhatí jádro, protože v něm je spousta věcí už hotových (lmsensors a jiné ovladače).
Na routerech mame RH7.2 a funguje to. U sebe jsem ho dokonce jeste patchoval na XFS, pac ho vsude mam Ovsem oficialni XFS patch na -pre jadra neni, tak to bylo trochu hrani. Muzu poskytnou kdyby nekdo chtel.
Take obecne podporuju myslenku pouzivani redhatich jader diky jejich patchum (teda kernel-sources-2.4.XXXX-i386.rpm )
Akorat me stve jejich ignorace XFS ...
Takže nejrychlejší postup k WE15 bude přes linux-2.4.19.tar.bz2 opečovaný třeba pomocí patch-2.4.20-pre10.gz
Na router v pohodě, ale na desktop by to chtělo proš?ouchnout jak pečnout kernel-source-2.4.18-10.i386.rpm
Nějak jsem taky nenašel nějaký WE changelog. Jaký je rozdíl mezi WE13 a 15?
nevite nahodou kde poridit ovladace na ORiNOCO OR (outdoor router drive office router) ovladace pro linux ? jedine co jsem sehnal byly pro win :(
a davat tam win nesmysl s tim, ze by jen prehazoval pakety z jedoho rozhrabni na druhe se mi teda fakt nechce :( Take muzu kopuit AP ale za nej tolik penez davat nebudu protoze je nemam
Mizí tak rychle proto, že je to obchodní tajemství Lucent, teď teda Proximu. Takže pokud se někde objeví, snaží se to rychle ututlat. Oficiálně ORC pro Linux není (Z důvodu možného odhalení šifrování a patentované technologie) Bohužel Linux ORC nemám.
Ahoj,
mam nainstalovanej mandrake 9.2 a vsechno mi bezi docela ok, jen jedna vec me stve. a to vec zasadni. nikde nemuzu najit ovladace na tu moji kartu. Sem v linu lama, teprv v pondeli sem ho nainstaloval, a neumim zadny kompilace a podobne... Nemohl by mi nekdo prosim pomoct co a jak mam kde udelat? Nejlepsi by bylo, kdyby nekde existoval rpm balicek Dik...