Tenhle thread se mi tak líbí, že si jej dovolím navrhnout jako součást nějaké knihy, která by mohla z podobných threadu vzniknout. Tímhle jsme totiž (a? již vědomě či nevědomě) založili nový literární útvar. Dokládá jen tezi, která tu již jednou padla, že VF je kromě technického a politického orgánu CZF i (a pro mne hlavně) záležitostí kultury komunity.
Řekl bych, že se dá zmáknout oboje. Knížka by se taky asi šířila přes DC v PDF nebo maximálně v nějakým sešitovým tisku pro spřízněné kavárny a vnitřní potřebu komunity. Film je výbornej nápad - scénář můžeme průběžně řešit na fóru, tak se do toho dá dostat víc úhlů pohledu. Já bych rád, aby s toho vyšlo to co czf je - amaterský více méně přátelský chaos (ptáka a jemu podobné bychom mohli predstavit nějakými citacemi, nebo alegorickou formou)
PS: (kdo mi vyradil ze smajlíků mého oblíbeného mexikánce? Že by další ptákovy čachry?)
Napadla mě koncepce, podle které bych rád realizoval tu knížku. Měla by se dělit na části dle obsahu jako:
- politika
- mythologie
- nedorozumění pro pobavení
- ankety typu haluzák
Kdby tu měl někdo zájem témata rozšírit a případně mi pomoct (například s koncepcí Legendy o Deuovi, nebo s hrdinskou epopejí o Xchaosovi) budu moc vděčný.
Dobré by taky bylo utvořiti nějakou technickou publikaci, ale na to jakožto stará lama nemám dostatek znalostí.