Cau lidi, mel bych takovej dotaz:
Koupil sem si asuse wl500g a pripojil sem ho pres wifi do site czfree...
Na enthernetovejch portech jsou 2 pocitace
Potrebuju presmerovat ftp na asusu tak, aby kdyz zvenku nekdo napise adresu asusu (port 21) tak aby ho to preposlalo ke me, na moje ftp, ktery mi bezi na mojem pc...
Nastudoval jsem tedy par clanku na rootu o iptables, procet jsem si toto forum a nejak mi to furt nejde...
Tady je muj postup:
Timdle smzu ruzny kraviny co jsou tam prednastaveny, skousel sem to i bez toho mazani, takze v tom ze je mazu chyba nebude...
iptables -D INPUT 1
iptables -D INPUT 2
To sou dalsi veci kterejm nerozumim, ale kdyz smazu tu druhou tak musim vypnout a zapnout routr, protoze se jakoby odpoji od site... Takze tyto 2 veci tam nechavam...
Ses si jistej ze na tom cilovym stroji neni zavrenej ten porty taky? A ses si jistej, ze se na ten stroj da z toho ap dostat?
Krome toho jestli chces mazat cely iptables, je lepsi treba iptables -t nat -F
Zkontroluj jestli mas policy u vsech netfilteru nastaveny na ACCEPT. Jinak by se ti to celkem logicky po smazani poustecich pravidel odpojilo. Jo a u iptables to nema s INPUTem vubec nic spolecneho
Jo a dela to problemy, pokud se pokousis presmerovat na adresu ze stejneho subnetu, jako jsi ty. Spravne by se to totiz na zadny AP nedostalo, tak to vetsinou neprojde.
Jinak se mi zda ze to mas dobre. Jenom jestli ty pozadavky co maji byt presmerovane jdou z rozhrani eth0.
Ses si jistej ze na tom cilovym stroji neni zavrenej ten porty taky? A ses si jistej, ze se na ten stroj da z toho ap dostat?
Tak to samozrejme splnuju... (Nejsem de..l)
Jinak vsechno sem proved podle toho jak si rikal a vysledek zadnej, prave napopak, prestal fungovat net, este ze si to konfiguraci nikam neuklada, takze sem to odpojil ze zasuvky a zase zapojil a bylo to v pohode....