Takze na co jsem prisel a na co ne... Oficialni vyjadreni mikrotik.com ze se musim pripojit pres seriovy kabel a aktivovat ethernet a to jste mi tu i radili za coz dekuji. Jeste nez jsem pripojil RB532 k seriovemu kabelu jsem ho zkusil pripojit na jine PC a spustil jsem winbox a najednou se mikrotik objevil na adrese 0.0.0.0 a dalo se i pripojit. Duvod proc to neslo na mem PC je ze tam mam 2xethernet a jde to jen na jednom z nich(ten co se instaluje ve winech prvni nebo nevim proc) a taky to neslo protoze jsem mel nainstalovane Winroute Firewall od Keria a ta sitovka na ktere to jede byla na prijem NETu a firewall tam winbox nepustil. Jinak duvod proc se PB532 nemusel rozjizdet pres ser. kabel je ten ze dodavatel tam jiz aktivoval ethernety, ale nenastavil jim IP adresy. Jedna dulezita vec!!! Ve winboxu se nevyplnuje IP ale MAC adresa,takze pokud ji opisete z bordu a date pripojit nemusite ani hledat RB532-ku(coz nefunguje na moji druhe GBitove sitovce ta je proste zakletaJinak ted me ceka nastavovani takze se mejte a reste si tu svoje cirkulatory ja bych to asi radsi zkusil v 10Ghz nekdo mi rikal ze to ma vetsi dosah ale Lama jako ja do toho zatim nevidi
zdravim,
máme tu routerboard a v něm dvě karty CM9.jedna jede na 5g a druha na 2,4g.Na eth je připojeno AP. takže tri rozsahy
Problém je, že se nepingnu mezi těmito kartami ( rozsahy ). pokud pingam mezi 5g a AP jde to. pokud mezi 2,4g a AP jde to. ale mezi 5g a 2,4g NEJDE TO.
na RB je MIKROTIK. poradte jak to rozchodit. jiz netusim co tam nastavit. Díky
Dík. Pučil sem si kabel a už sem se tam dostal. Teď mam ale problémy to nakonfigurovat. Kdyby byl někdo ochotnej mi pomoct a zorientovat se v tom nastavování... (tak 30-60minut po ICQ 193-257-924,kdykoliv).