Mam takovy problem.
Delal jsem nejake zmeny na AP, daval jsem mimo jine HostAP 0.4.4 na zaklade doporuceni z IRC ze je OK, misto 0.1.2.
Ovsem router se ted kouse (dnes 3x za den). Driv vydrzel bez problemu treba 3-4 mesice.
Minimalne dvakrat to koncilo takhle:
Sep 26 12:12:09 shraamka kernel: NETDEV WATCHDOG: wifi2: transmit timed out
Sep 26 12:12:09 shraamka kernel: wifi2 Tx timed out! Resetting card
Sep 26 12:12:09 shraamka kernel: wifi2: CMD=0021 EVSTAT=0000 OFFSET0=0000 OFFSET1=0000 SWSUPPORT0=8a32
Sep 26 12:12:09 shraamka kernel: wifi2: scheduled card reset
Sep 26 12:12:09 shraamka kernel: hostap_pci: wifi2: resetting card
Sep 26 12:12:09 shraamka kernel: wifi2: Original COR value: 0x32
Sep 26 12:12:09 shraamka kernel: prism2_hw_init: initialized in 180 ms
Sep 26 12:12:15 shraamka kernel: NETDEV WATCHDOG: wifi2: transmit timed out
Sep 26 12:12:15 shraamka kernel: wifi2 Tx timed out! Resetting card
Sep 26 12:12:15 shraamka kernel: wifi2: CMD=0021 EVSTAT=0000 OFFSET0=0000 OFFSET1=0000 SWSUPPORT0=8a32
Sep 26 12:12:15 shraamka kernel: wifi2: scheduled card reset
Sep 26 12:12:15 shraamka kernel: hostap_pci: wifi2: resetting card
Sep 26 12:12:15 shraamka kernel: wifi2: Original COR value: 0x32
Sep 26 12:12:15 shraamka kernel: prism2_hw_init: initialized in 190 ms
Muzete nekdo poradit?
Nebo je nekdo kdo mu tahle verze problemy nedela abych hledal chybu jinde?
AP ma desku s Intel chipsetem 865g, 3x 626 z toho 2x v Master.
Hodil jsem zpatky 0.1.2 - doporucujes teda 0.3.9? Pokud to bude delat dal, je to necim jinym. Ta 0.4.4 dala vetsi propustnost a trochu lepsi ping zda se, kdysi jsem zkousel 0.2.2 nebo .3 a tam jsem mel stejny problem myslim.
Spíš si tam dej jiný firmware, hostap 0.4.4 je asi nejstabilnější a nejrychlejší který jsem kdy měl na routerech. Zkus tam hodit fw 1.8.0 Mrkni na naše stránky, jsou tam zdrojáky s celkem důležitýma úpravama...
A cim se lisi? Je upraveny tak ze je mozne pres nej flashovat, nebo jak? Popisu jsem si tam zadneho nevsimnul...
FW uz je teda ale koukam 1.8.4 - nemam ji dat?
Použij diff, podporuje txpower a sensitivitu, obnovuje nastavení i po resetu karty, samozřejmě FW nahrávat můžeš, nedoporučuji nic novějšího, zkoušel jsem poslední a byly horší, nevím jak 1.8.4, ale 1.8.3 určitě, proto se raději drž toho co už někdo před tebou zkusil a jede to
Hmm hmm.
To neznam kde pouzit (pro jadro?), ale priznam se ze ted jsem tam byl a hledal jestli to v BIOSu nejde vypnout (APIC). Je to Intel deska a nejde.
Ale vzdycky to tak bylo.
Zapinal jsem SATA radic (SATA disk tam neni, ale potrebuju tam HDD vymenit tak jsem myslel na SATA), takze jsem ho ted vypnul.
Uvidime rano. Libata, podporu SATA mam zakompilovanou do jadra, ale jen do novyho, do staryho ne.
Dnes se mi overilo ze to pada i s 0.1.2 protoze jsem prisel domu, stahnul maily a AP spadlo.
Takze se postupne pokusim navratit ke starymu stavu, coz znamena misto 2.4.31 jadra nahodit stary 2.4.26 a nebo vyhodit Atherose a dualport LAN, pokud to bude delat i potom tak si ji pudu asi hodit.
Kazdopadne se to porad kouse pri resetu karty, tentokrat wlan2 a jak je videt, wlan2 je zvlast.
Zejtra bych mel mit resetator, doufam.
Otazkou je jestli by se normalni IRQ nasly, protoze potrebuju tam mit 6 PCI karet (muzu ted ozelet jeden LAN port).
Zbavit se LAN (a tim IRQ) bych asi mohl jedine pouzitim switche s VLAN ktery by umel pro Ronji nastavit 10Mbit FD.
Kouse se nam i jiny stroj kde je ta sama deska ale lepsi CPU, jsou tam jen 2 karty a do logu to ale nic pri zakusu nenapise, tak jsme se shodli jestli by to nebylo tim SATA, protoze tam SATA disk je.
No zitra budu zas chytrejsi, ale uz me nebavi porad lezt do kopce.
Tak zatim to vypada ze tak na 95% pomohlo vypnuti SATA radice v BIOSu, protoze se to od vcerejska nekouslo, pokud by to tim nebylo tak by to zatuhlo uz tak dvakrat.
Podotykam ze SATA disk tam neni, jen jsem zapnul radic...