Neslo by udelat tohle forum spis jako mailinglist nebo newsy ? Jednak se v tom dost zdlouhave a pomalu hleda a predevsim ten straveny cas stoji prilis mnoho penez dialupaky, coz je asi vetsina zdejsich. Co vy na to ?
Problem je, ze zatimco tady si prohlednes v pohode jen to, co te zajima (nekteri jako ja, pravda, ctou vse ), tak v mailing listu dostanes vsechny maily a jeste se blbe tridi do threadu a podle poradi. U newsu je to lepsi - muzes si vybrat, ktery thread stahnout, ale stejne ... Tady je vice moznosti.
Kazdopadne, kdyby to slo, mirror na newsy by k zahozeni nebyl, ale propojit to by bylo dost komplikovany.
....kdyby to slo, bylo by to skvely. Taky patrim k tem silencum co ctou vsechno, a takhle je to hrooozne zdlouhavy.
Propojit to tak aby se daly prispevky i vkladat mailem by bylo asi dost prace (???), ale udelat aspon posilani novejch prispevku zadanejch z WWW by tak slozity bejt nemuselo, ne?
Navic thready co me nezajimaj (zatim takovy nejsou ;-)) si muzu nejak odfiltrovat, kdyz jmeno threadu bude nejak inteligentne v subjectu....
Hlasim sa vsetkymi dvadsiatimi za mailing list :-)))). Pretoze nenavidim klikanie a snazim sa sledovat vsetky fora, takze pri rannom citanie ma ide vzdy porazit od mnozstva okien v prehliadaci ))
Take resim problem s ctenim vsech zprav a jak roste pocet uzivatelu, zacina to nekdy byt smrsta spousta klikani.
Resim to tak, ze si otevru Forum a kliknu na zobrazni novych prispevku. Tema otevru v druhem okne a potom tam pomoci grag&drop pretahuji jednotlive odkazy na temata. Vpravo nahore je nenapadny odkaz "K prvnimu neprectenemu prispevku" a ten mne dovede az k cili - novinkam v tematu.
Uvital bych, kdyby mohl byt v seznamu novych prispevku krome nazvu tematu i druhy odkaz, smerujici rovnou na prvni neprecteny prispevek toho tematu. Kdyby se tento odkaz oteviral v stale stejnem druhem okne (TARGET="novinky") tak by kliknuti na jine tema jen vymenilo obsah tohoto druheho okna (targetu) a zobrazilo tak hned dalsi neprectene prispevky tohoto tematu.
Uplne by stacilo, pridat do okna novych prispevku jeste jeden stejny odkaz s parametrem &goto=newpost, stejne tak jak je oznceny sipkou (images/firstnew.gif) v seznamu prispevku v tematech. Sipka sice neni moc idealni, protoze ten odkaz nejde darg&drop do jineho okna, ale alespon neco.
Taky si myslim,ze neco na zpusob posilani mailu by bylo dobry. Jeste lepsi by bylo,kdyby ten web poznal,co je novyho od doby,kdy jsem se odpojil a dal mi to na stranku NOVE. To by ale bylo ssi dost tezke naimplementovat...
Pochopte, ten mailing list by neznamenal pouze zkomfortnění (méně klikání, jednodušší a přehlednější quotování..), ale především by umožníl všem co nejsou na pevné lince (což je asi většina) používat fórum normálně. na mailing listu/newsech je geniální to, že se připojím ve špičce, stáhnu s rezervou všechno (jsem v několika listech) za jediný telekomunistický impuls, odpojím se a pak si to v klidu pročtu a s rozmyslem odepíšu. naopak u WEB fóra stihnu za tutéž dobu sotva jedno téma a o odpovídání nemůže být řeč. Odpovídat můžu buď mimo špičku (a i tak píšu zbrkle a bez rozmyslu, aby mě to co nejmíň stálo, jako třeba teď) nebo si to můžu úředpřipravit v tex?áku offline a pak to jen přetáhnout přez clipboard, což je jako jistě uznáte pakárna. Vsadím se, že všichni ti, co obhajhují WEBová fóra sedí v práci u pevné linky zadarmo, takže vůbec neví o čem mluví.