Zdravím všechny členy. Právě jsem se zaregistroval a zkoumám o co tu vlastně jde. Z toho co jsem pochopil to vypadá, že j to super projekta rád se do něj aktivně zapojim. Během 1 měsíce bych měl mít k dispozici nějaký ty finance takže v tom by snad neměl bejt problém.Vypadá to taky,že je zapotřebí trocha znalostí z IT, což by pro mě jako správce inf.systémů (i když začínajícího) taktéž neměl bejt problém. Jediný co ale nechápu, co mám teď vlastně udělat, abych mohl dát sbohem dial-upu Co se týče místa připojení, tak momentálně jsem na přechodém bydlišti v Jičínské ul. (metro Flora), a trvalé mám Na bělidle (smíchov u vody). Obě místa píšu proto, že není vyloučený, že o přechodné bydlení přijdu a vrátim se na smíchov, popř. do jiného přechodného bydliště - s tím souvisí otázka: Co v případě,že budu součástí sítě a přestěhuju se jinam? Díky za odpovědi ... P.S. Jakto, že jsem o tomhle projektu ještě neslyšel (a to už nějakej ten pátek internetim)?
... jak tak dál čtu příspěvky, možná se v tom už začínám trochu orinetovat. Stále se mi ale hlavou honí otázky typu: "odkud se vlastně bere internet a jak se financuje (dočetl jsem se,že čím víc lidí, tím větší rychlost - ale přece čím víc lidí, tím větší zátěž)?" nebo "když tenhle projekt funguje jako sí? PtP, tak co soukromí (data v PC,obsah prohlížených stránek či stažených dat,...)?"
1) internet se bere od jedincu co maji pripojeni a chteji ho sdilet s ostatnimi cleny
2) je pravda ze ci vic lidi, tim vetsi zatez, ale taky plati ze cim vic lidi, tim vic sdilenych linek (jenom se jedna o to aby to bylo vyvazeny)
3) a soukromi dat....i kdyz je clovek pripojenej na net "normalne," tak je mozny sledovat co dela :-) Data v PC by mela byt v pohode (pokud clovek ma to co ma mit na PC co je pripojeny k netu - tj. firewall, a kdyz tam bezi nejakej server, tak poradne zaheslovanej...) obsah stazenych stranek by se dal odchytit na nejakym routeru :-( proto by bylo nejlepsi pouzivat sifrovany sluzby (napr. HTTPS, POPS, atd.)