Ahoj,
strasne se omlouvam, urcite se to uz resilo, ale jsem laik a nerozumim tomu, takze ani poradne nevim, kde mam hledat a navic na to nemam moc casu.
Chci se zeptat na tohle:
U kamarada v baraku je pevnou linkou zaveden internet. V baraku maj sit asi o 25ti pocitacich. Ja od nej bydlim asi 800m na primou viditelnost. Chcem spojit jeho sit s mojim barakem tak, abych mel taky pristup na internet. Je mozny to udelat tak, ze k nemu dame Acces Point (D-link DW900+) a ke mne na barak taky jeden AP (taky ten samej), za nej switch (HUB) a za nej dva a vice (max 5) pocitacu?
Bude to fungovat? Nekde jsem cet, ze s tim D-linkem jsou problemy v rezimu clinet, ale pry by to mela resit nova revize C.
Popripade doporucte jinou znacku.
Anteny jsem postavil bi-quady.
fungovat by to melo. Problemy s konkretnim hardwarem obcas jsou a fakt ti neporadim. Ale pokud je budes kupovat, tak se prodejce zeptej, jestli jde je propojit navzajem a pokud to nepujde, mas duvod k reklamaci...
u toho DLinku 900AP+ budeš mít problém, protože tohle APčko nezvládá více jak jeden počítač připojený po ethernetu, pokud je APčko v režimu klient.
Takže by jsi měl možnost udělat ten spoj ne jako AP x Klient, ale jako Bridge.
Další možností je, alespoň na klienta použít novější 900AP+ rev. C1, která má úplně nové střeva a údajně již zvládá více počítačů v režimu Client.
Mam Dlink v modu wireless client, za nim pres hub ethernetem pripojeny 3 pocitace, do tehoz hubu je pichnuty dalsi Dlink, pres nej pripojeny dalsi 4 pocitace, celkem tedy 7 pocitacu a vse funguje jako hodinky...
Podle mne zalezi na typu hubu...
Dlink je rev. B1, FW je 2.5
V podstate ta situace vypada tak, ze u me je sit s pristupem na internet, WIFI by se pripojila na switch 100MBps, na kterem je jeste nekolik PC a v druhem dome by se udelalo podobne zapojeni, neni tam ale pocitano se serverem. Petr