chi umistit na jednu strechu tri sektorove anteny s tahem 120° (=> 360°), dam je na kanaly 1, 6 a 11 aby se nemohli rusit, ale tady mi vyvstava problem...
Jak zajistit routovani mezi APckama/antenama ? Napadlo me, ze bych bud mohl koupit 3 APcka (i kdyz jejich vykon bych asi nikdy uplne nevyuzil), do kazdyho AP kabel od jedny anteny a pak pres porty RJ-45 je propojit... jde je vubec prej RJ-45 propojit ? bude dochazet k routovani ?
Nebo, stary PC se tremi kartami Prism prepnutych do rezimu AP pomoci HostAP, ktery by bezel napr. nejlepe na FreeBSD. Zde je pro me vsak o5 spousta nejasnosti... Dokaze HostAP spravovat 3 wifi karty ? Ale n ejvetsi problem, bude asi nastaveni routovani a jeste ke vsemu ve FBSD, kde budu potrebovat routovani a gateway do i-netu na jedne z anteny...
==> 3 HW AP stoji moc moc, Old PC je tezeke nastavit (aspon pro me) routovani...
Moh by mi prosim nekdo poradit, jestli bo to slo resit i jinak, nebo ktera z moznosti je lepsi ?
Pokud bys to spojil pomoci UTP kabelu a nejakyho switche (pokud jsou 3 zarizeni, tak switch/hub potrebujes), tak to nebude v zadnem pripade samo od sebe routovat. Musis si ujasnit, jestli chces, by vsechny AP byly na jine IP siti, cili mezi sebou routovaly, nebo jenom aby se mezi nimi dalo dostat. Pokud to druhe, mela by stacit standardni funkce AP, ktere se po sitove vrstve chova jako bridge, cili podobne jako switch. Nebylo by potreba routovani, ale nektere HW AP maji problemy s modem klient a provedenim bridge na nem. Pokud bys v tomhle miste mel vse v rezimu AP, ne klient, tak by to snad melo fungovat celkem dobre. Mezi AP se nemusi nutne routovat, ale zavisi na kontretnim provedeni a taky na typu AP. Kazdy kousek je v necem jiny
diky, ale neni mi jasna jedna vec... ono jde od anteny vest primo UTP kabel, nebo existuje nejaka redukce ?? O tom jsem jeste neslysel... Takze si to nejspis myslel tak, ze budou 3 APcka a mezi ne UTP, jj to uz chapu )
spravne, chci aby ty AP byli na na jine IP podsiti...
btw: mezi bridgem a switchem je podstatny rozdil... uz jenom v tom, ze bridge funguje pouze na 2. vrstve, ale lepsi switche na 3. takze se da potom sit lepe spravovat protoze nahlizi do IP...
---
nejspis to udelam tak, ze vyhradim starsi PC, nainstaluju FreeBSD, koupim 3x WiFi karty s cipsetem Prism abych mohl spustit rezim AP a pak dlooouho zjistoval jak udelat routovani... 3x AP totiz stoji moc a ty levnejsi nemaj takovou moznost spravy jakou potrebuju...
btw: newis jestli jde spustit HostAP na 3 wifi karty na jednom PC ?
to si mi udelal radost :o) a vam to bezi na linuxu nebo BSD ? + nemoh by jsi pripadne nekdy poradit s routovanim a nastavenim az se do budovani pustim ?
btw: rozestup neni ani potreba kdyz pude o smerovy anteny...