Jak nastavit to, aby z 1. PC bylo videt az na AP (resp. za nej) a samozrejme naopak?
Situace je takova ze kamarad ma doma PC ve kterem je wifi PCI karta a ma tam jeste normalni LAN adapter a do toho chce pripojit dalsi PC co ma doma.
Dekuji
je třeba přiinstalovat ve Win98 doplněk pro sdílení internetu.
Najde se v ovládacím panelu Přidat-ubrat programy.
Po jeho instalaci se vybere karta ven a karta dovnitř.
Pokud by se použilo WinXP jako router, tak tam je to připravené, stačí zaškrtnout ve vlastnostech wifi karty.
To je nejaky divny, ne? Predstav si ze by ty WinXP byly server (treba Windows 2000 Server, kde by byly nainstalovane nejake sluzby, napr. databaze) oddelujici od sebe 2 site a potrebuji z jedne site videt do druhe a naopak. A to si na ten server mam nainstalovat sdileni internetu (i kdyz v te siti zadny internet neni)?
Kdyz jsem nastavil na win98 route
route add 192.168.11.0 mask 255.255.255.0 192.168.12.1
a na AP rout
route add 192.168.12.0 mask 255.255.255.0 192.168.11.101
Tak jsem se z AP dostal na 192.168.12.1, ale ne dale
U Win98 to bylo zase az na 192.168.11.101, ale dale opet ne.
Takze bude nutno jeste nastavit nejaky 'prechod' na WinXP.... neporadi mi nekdo?
1) Nejdrive si vyhledej v registrech hodnotu "IPEnableRouter". Zkontroluj jestli je jeji hodnota "1" Pokud je tam "0", nastav "1". pro jistotu reboot masiny. Tim jsi zapnul routing, cili predavani paketu z jedne site do druhe a naopak.
potom si otevri prikazovy radek a do nej nasledujici:
tim reknes XPckum, jaka sit je za Wifi interfacem.
Pokud nejsou ted v routovaci tabulce nejaky nesmysly, tak by to melo chodit. Pokud ne, napis v prikazovem radku "route print" a posli sem, co ti to vyhodi.
Ve windows je to jednoduchý způsob, jak to oživit bez hrabání v registrech. Bez ohledu na to, máš-li internet, nastavíš v Win98 sdílení nebo v XP přemostění. Viz help k operačnímu systému .
Mate nekdo zkusenosti s rozchozenim routovani na Windows 2000? I pres nastaveni IPEnableRouter me stale neroutuji :(... Jde to vubec bez nejakeho third-party produktu (nebo win 2k server :rolleyes..?
jistě, lze využít i Windows2000 a také zde se dá jednoduše wifi kartě povolit sdílení pro další uživatele. Vstupní karta očekává DHCP adresu směrem od AP a druhá karta do vlastní sítě dostane adresu 192.168.0.1 a pokud se to chová nestabilně (někdy rout spadne) tak je vhodné tuto adresu zapsat napevno do upřesňujícího okna.
1) Nejdrive si vyhledej v registrech hodnotu "IPEnableRouter". Zkontroluj jestli je jeji hodnota "1" Pokud je tam "0", nastav "1". pro jistotu reboot masiny. Tim jsi zapnul routing, cili predavani paketu z jedne site do druhe a naopak.
potom si otevri prikazovy radek a do nej nasledujici:
tim reknes XPckum, jaka sit je za Wifi interfacem.
Pokud nejsou ted v routovaci tabulce nejaky nesmysly, tak by to melo chodit. Pokud ne, napis v prikazovem radku "route print" a posli sem, co ti to vyhodi.
L.
BTW pro uplnost: vsude vynechej uvozovky
jsem láma,může te mi někdo napsat,jak vyplni? 2)
používat IP z prvního příspěvku.Předem moc dík,
nerozumím interfacu,ale radši tam napište uplné IP