Myslim, ze v mape by mely byt i casti CZFree, ktere nejsou pripojene primo do CZFree, ale maji pridelen adresni prostor CZFree. Nekde muze byt problem s realizaci VPNky - omezena kapacita internetove linky, apod. Uz ted je ale uvnitr CZFree zajimavy obsah, takze si myslim, ze bude zajiste motivovat lidi, aby tak cinili. Mapa by mela slouzit k rozsirovani CZFree a cim bude vetsi komunita lidi v nejake oblasti tim bude mit vetsi motivaci a zdroje k vytvoreni propojeni.
Honza
P.S.: Omlouvam se za gramaticke chyby v prispevku z IRC, ale na IRC si to po sobe nectu a rovnou odesilam...
Podílím se na správě sítě v okolí vesnice Žinkovy. Jelikož zatím je do internetu pouze omezená kapacita a to tak malá, že se na nejakej tunel ani neda pomýšlet, tak zatím ani náhodou... ale do budoucna určitě ano! A mapa slouží přece k tomu, aby se mohl kdokoli podívat po svém okolí a zjistit si, že jóó prece je možný se připojit a ač zatím separovaně, v duchu czf budovat a získávat finance na lepší linku, která by dovolila udělat tunel k některé z iGW v Praze. Tuhle možnost mám, ale zatím na to není potřebná kapacita, tak proč hned všechy pointy a nody, které jsou v okolí této vesnice mazat z mapy?
A to jestli mají být části CZFree.Net zatím nepřipojené k její (zdaleka) největší části v mapě nějakým způsobem odlišeny.
V mapě by být rozhodně měly, proč jsem asi mapu celé ČR dělal, že ...
UPDATE:
No a pak tu ještě máme tu nepřijemnou situaci, kdy je v tomtéž městě víc sítí, které se více či méně hlásí k myšlence CZFree.Net, ale propojit se navzájem nechtějí kvůli vzájemným místním sporům a nedorozuměním. Konkrétně Plzeň i Praha. Ústava je hezká, leč poněkud vágní a na toto nemyslí. Chtělo by to Ústavní soud ...
V mape by podle meho nazoru mely byt ty optimalne prave ty body, jejichz majitele souhlasi s Prohlasenim o svobodnem tranzitu, provozuji sve body v souladu s Ustavou CZF a povinnymi castmi CZF-RFC, pripadne je planuji tak provozovat...
ad =PJ= Azzie:
osobne si myslim ze by neml byt podminkou dostupnost ale podstata dodrzeni zakladnich pravidel jak psal fyzik.
CZFree jsem NIKDY nebral jako sit v Praze ale jako myslenku.
Komunitni sit je totiz sakra neco jinyho nez myslenka CZFree.
Jaksi me stve ze to jeste nekdo nedokazal pochopit.
Vzhledem k tomu ze nikdo nevi co je to CZFree.Net tu resime neco jineho nez je obsahem tohoto vlakna. Kazdy necht se ridi svym vlastnim presvedcenim. Na uvodni otazku mame myslim vsichni stejny nazor.
Takze ted jeste moje shrnuti. Vsichni jsme se tu shodil, ze je potreba, aby se dodrzovala ustava, RFC a volny tranzit. To spousta siti mimo Prahu bezesporu splnuje, ma CZFree-compatible IP rozsahy a hlasi se k puvodni myslence.
Mame jim tedy zakazat vyuzivat mapu a dalsi prostredky jen kvuli tomu, ze nemaji dostatecne silnou internetovou konektivitu na to, aby mohli realizovat VPN do jakehosi centra, kterym je Praha. Muj nazor je, ze v zadnem pripade ne. Jen tak zabranime dalsimu rozsirovani jejich site, coz bude mit za nasledek to, ze VPN si nebudou moct dovolit nikdy.