Ahojik, mam prosbicku, at hledam na netu jak hledam tak nemuzu vyresit jeden problemek s touhle kombinaci v Linuxu (debian) Instalace, natazeni driveru vse probehne v poradku, karta se s AP spoji, ale po nekolika minutach je spojeni ukonceno. Kdyz jsem kartu zkousela pod WinXP, vse bezi bez problemu. Kdyz dam iwconfig, tak AP je stale "videt" ale ping ani nic jineho nejde. Signalem to neni, po celou dobu je na maximu. Nemate nekdo prosim napad co zkusit, nebo kde by mohla byt chybka? AP je Buffalo Airstation G54, jak ale rikam, pod XP to jede normalne. :(
Ano, presne tak, vidim MAC, silu signalu, proste vsechno se tvari ze je OK, s jedinou vadou -nejede. A ja se nemuzu dopatrat cim to je. Na netu jsem nasla jednu diskuzi kde meli uplne stejny problem, ale reseni tam nebylo.. Pritom jinde psali jak ta karta na Linuxu dobre slape. chjo...
Tak uz me vse funguje. Problem je, ze to zacalo fungovat samo a tedy nevim dne ani hodiny kdy to prestane jit a ja nebudu vedet co s tim...
Kdy uz sem ale pisu.. vim ze to sem nepatri ale precejen to zkusim. Jakou byste doporucili kartu na 802.11g, ktera ma dobrou podporu v Linuxu a zaroven pojede v nejake stare plecce (cca P1 100MHz) Nasla jsem Z-COM XG-901 ale u ni je uvedene ze vyzaduje PCI 2.2. Bohuzel zjistit jakou verzi PCI ma ktera deska...
to by nemelo byt zase tak tezke, ne? rekl bych, ze vetsina PCI karet pozaduje v2.2, takze zkusit nejakou z nich - zvukovka, GK, cokoliv. bohuzel, tohle jsem nikdy moc neresil. ale tusim, ze i muj Igracek(dual P100 Intergraph) ma podporu v2.2
Hmm, diky moc za zajimavy prispevek, takhle "hacknout" PCI me opravdu nenapadlo
Ono me nejde o to ze ta karta je levna, spoj je point-point na vzdalenost cca 100m takze tak by problem byt nemel, ale spis o jeji podporu v linuxu. Kdyby se me podarilo ji spolehlive rozchodit v desce ASUS TX97-X bylo by to upne super