S tím, že se k tecce nejak přisockuju jsem původně počítal, ale pak mi přišlo, že ses moc zaměřil na business, a že asi budu muset začít od píky. Je možný tecku pretransformovat a začlenit do ní ty věci, o kterej jesem tu psal? Jako základ takovýho projektu by se i hodila - grafiku mají ale lepší lidi z ascii ,-)
Dalo by se taky spolupracovat se squat netem - zrcadlo v czf by bylo parádní.
Bylo by taky fajn udělat to czf rádio - zprávy ze světa linuxu, o zajímavejch hw projektech, dění v CZF i obecně ve světě a např. čtení poezie nebo demáče od amatérskejch kapelek, rozhlasový hry...
Mé znalosti ale na takhle velkolepé plány zatím bez pomoci nedosahují :(
Naposledy upravil Michal Cepela 08.04.2005 v 17:28
Já plánuju TečkuCZ přepracovat, to jo, ale asi ji nebude orientovat zas až tak moc squattersky. Nic proti squatům - ale spíš bych se orientoval na "nezávisle a alternativně uvažující populaci s vyřešenou bytovou otázkou", sorry :-) Zejména mě zajímá podpora myšlenkových směrů, které jsou dnes často populisticky napadané, zesměšňované a vytlačované mimo hlavní proud - feminismus, trvale udržitelný rozvoj... "ekologický hi-tech"... spíš takové dlouhodobé věci.
Ona velká část alternativy je pubertální protest proti rodičům - mě zajímá dlouhodobé hledání alternativ - ne lidi, co od šestnácti do devatenácti protestují, a pak si najdou kravatové zaměstnání do kterého jezdí autem... právě proto mě otázka squattingu přijde okrajová, dnes se (třeba i pomocí internetu) můžou snad mladší komunitněji zaměření lidé nějak domluvit, a třeba si společně pronajmout větší byt a tak se dostat k lepší ceně za vlastní místnost... né že bych zpochybňoval právo na obsazování dlouhodobě nepoužívaných objektů - ale třeba tohle mě nikdy nebralo, každá komunita mi začne strašně rychle lézt na nervy (dělají bordel) - mě přijde fajn být zalezlý buď sám nebo s partnerkou v normálním bytě :-) V podstatě jsem rodinný typ :-)
Takže jak to s tou TečkouCZ udělat... spíš kyberpunk nebo D.I.Y. (do it yourself), než nějaký radikální punk. Návody na programování pod Linuxem - ale ne tak hardcore jako root.cz, návody na bezmasá jídla - ale ne pod vlajkou "veganského fašismu" - a jinak spíš úlety všeho druhu... hudba a video ke stažení... a taky sci-fi povídky kdyby se někomu chtělo psát... dobré sci-fi povídky.. :-) Návody na podomácku vyrobené bomby spíš jen tak z principu - abychom ukázali, že se nebojíme je zveřejňovat, a s důrazným varováním že můžete přijít o ruce :-)
Jo, a ještě chci přepracovat MP3records.cz. Kdyby se do toho chtěl někdo pustit, tak ta doména je v podstatě k dispozici, a ty kapely taky. Já jsem absolutně bezradný - systém "hlasování" se ukázal jako nesmyslný, chtělo by to spíš fórum ve stylu CZfree, s možností psát recenze na nahrávky.... ale určitě chci vyvinout systém psaný přímo na míru MP3records - ne tam jen hodit nějaké předdefinované PHP-fórum s milionem nesmyslných a nepotřebných funkcí...
(Podle mě každopadně skončíme jako underground.cz - budeme pofňukávat nad softwarovými patenty a podrazy v EU - ale statisíce lidí do ulic to nevytáhne - budou sedět doma u svých kabelovek...)
V Holandsku frčí trochu jiný ceny připojení. Freenet tam hraje roli propojení právě lidí z lower class - přistěhovalci (včetně ilegálů) atd., zatímco v ČR je to záležitost lidí ze střední třídy (mě z toho nevyjímaje). To mi ale nebrání říkat a ukazovat to, co lidi ze střední třídy v ČR nechtějí vidět ani slyšet - v tom vidím právě přínos plebejského pohledu, tedy punku. (Fundamentalisti jsou všude.)) BTW znám spoustu punkerů, který maj rodinu a na svoje postoje nerezignovali. Squating je záležitost, která nesouvisí s generačním konfliktem, ale spíš s tím, že se ze spekulativních důvodů nechává chátrat spousta perfektních domů, který by mohly sloužit lidem. Místo nich se tam pak postaví saskaaréna nebo novej hypermarket. Vede to jen k tomu, že se bydlení stává exkluzivním zboží - ceny se šroubujou nahoru.... Zákony trhu znám dobře -maturita z ekonomiky a účetnictví
Link na jednu feministickou skupinu je v těch odkazech taky - ostatně feminizace cyberprostoru je imho jedno z témat nejstěžejnějších - v tom bych s tebou souhlasil.
Že ve svém věku začneš dědkovatět bych fakt nečekal.
Naposledy upravil Michal Cepela 08.04.2005 v 20:48