V našem městečku provozuje jedna firma komerční sít k přístupu na Inet. Mají zde několik APček které jsou Open ale když jsem zkoušel se připojit tak se připojení nezadařilo (zřejmě mají povolený přístup podle MAC) . No ale ted v sobotu jsem objevil že udělali další přístupový bod a když jsem se k němu zkusil připojit tak se to chytlo a automaticky se mi přidělily všechny hodnoty kolem sítovky (IP,DNS,Brána, atd) A na co se vlastně ptám? Je legální když přes tento přístupový bod pojedu Inet ? Když je vlastně ta sít naprosto otevřená. A nikdo připojení neblokuje.
jen takova perlicka: mam doma svoje pripojeni k internetu a domaci AP pro surfovani na notebooku ruzne po byte. Ale - vedle sidli firma, ktera ma naprosto nebezpecene wifi - a ja mam v obyvaku lepsi signal od nich nez svuj - teprve nedavno jsem si vsiml ze se casto pripojuji pres ne ... asi bych se dost divil, kdyby po me neco chteli, ze se pres ne pripojuji (protoze Win se proste obcas rozhodnou pripojit se pres ne, kdyz usoudi ze moje AP uz ma slaby signal)
Přesně to si taky myslím, že v takových případech kdy je AP naprosto volné, tak není problém aby se comp sám připojil na AP a ani o tom člověk nemusí vědět...a to samé jsem četl i v reakcích pod tím článkem jak na něj směřoval ten odkaz v předchozí odpovědi.....no jejich problém že si to AP nezabezpečily....ale taky mi příjde že je to možná nechané takhle schválně a přijde mi že na tomto AP je i omezená rychlost sosání.