Ahoj všem,
jsem napojenej z Vinohrad ( 10.23. ) a mám net od connection.cz a od posledního víkendu dramaticky stoupnul packetloss po celé trase i do veřejnýho prostoru.Přitom ping je velice dobrý seznam,centrum,czfree,google - vše kolem 30-50 ms ale PL je od 10 do 60%.
Můžu to jako klient nějak ovlivnit?
Používám Ping Plotter a PL se zobrazuje už i na AP co jsem na něj připojenej
Mohl by to způsobovat horší kontakt v N-konektoru na mojí anteně?
příčin je celá řada - slabý signál vlivem překážky, sdílení kanálu jinou sítí, silný stahovač hned na první úrovni, nalomený kabel větrem u krabice nahoře, horší kontakty v konektorech. Je třeba hodit řeč s okolními klienty.
Signál se nezměnil (-75/-100) sice není zcela spojitý ale výpadky byly i dřív;když si udělám scan okolí tak na mým kanálu jinou sí? nechytám a zuřivýho stahovače holt nepoznám...hmm,čili asi zbejvá ten kabel :(
trochu jsem laboroval se svodem taxem tomu možná pomohl já - jen mi přišlo divný že projde ping a PL je tolik....
dík
Nastavil jsem 1450B a napingnul AP na který jsem připojenej:
Odeslané:259 Přijaté:225 Ztracené:34 (13%)
Odezva: 17 - 837 ms Průměr:220ms
Pak jsem poslal ping na předchozí stroj:
Odeslané:165 Přijaté:132 Ztracené:33 (20%)
Odezva: 199- 4296 ms Průměr:1490ms
Normálně to bývalo do 10ms na AP a řádově desítky ms na předchozí stroj.
Mám teda hledat chybu u sebe čili jedině v konektoru na střeše :(
nebo nahánět další lidi ?
Helpdesk... neee, jenom statistiku a seznam sousedních AP
ten kdo prodava internet este nemusi byt zodpovedny za stav site az ke klientovi.
pokud je signal stejnej jako predtim, nebude problem nikde mezi wifi vysilacem a antenou, spatnej kabel, konektor nebo antena by logicky signal zhorsily
i nejaka mechanicka zavada v antenim systemu ap by signal zhorsila
Podle me jde celkem jiste o ruseni, takovej Breezenet se sektorovou antenou dokaze vzdycky zprijemnit zivot ve meste, nenaskenujes ho a skace si po kanalech jak se mu zachce
ale nemusi to bejt ani zadnej poskakovac, rusit te muze i AP na okolnich kanalech..rekneme ze si na 10tym, potom bys nemel nic silnyho naskenovat na alespon dveatym az jedenactym, jinak mas problem..pokud naskenujes nejaky gckovy site tak musej bejt este dal aby te nerusily
Samozrejme ne kazda sit kterou naskenujes te musi bezpodminecne rusit nejak vyznamne, i kdyz je kanalove blizko a miri jinam, muzete spolu vedle sebe fungovat.
A muze te naopak rusit i sit, kterou nenaskenujes..respektive jeji, vuci tobe, nesikovne umistenej klient.
Muzes bud lokalizovat zdroj ruseni a donutit majitele k jeho odstraneni, nebo kontaktovat provozovatele AP, aby zkusil preladit na jinej kanal
Jeste me napada co muzes na svy strane..zkusit manipulovat rychlosti a vyzkouset kde to bude chodit nejlip..me se v krizi nejvic osvedcily asi 2mbit, zkusit prehodit long preamble/short preamble apod.
2superweb:
díky za tip, ale AP vysílá na 3.k. a mám sig/šum -69/-97
na 2.k. vysílá cizí sí? ale signál je hodně slabý -89/-97
na 4.k. nic nechytám.
Změnil jsem původní Long preamble na short ale bez efektu.Zkusil jsem omezit rychlost na 2Mb ale taky to nepomohlo.
Zkouším napingat ty nejběžnější adresy - seznam,centrum,connection,studna,novinky.... a první ping většinou projde dobře ale při opakování tam postupně naskáče PL od 10 do cca 50% a to po celé trase !
Používám Pingplotter 2.6
snad se mu dá věřit, znáte podobně uživatelsky přítulný soft? /nejlíp free,že