mam takovy problem s firmware:
mam (teda spis mel jsem) kartu 626, hw rev 2.0, fw rev 1.3.6
ve windowsu jsem do ni nahral fw 1.5.6 pomoci winupdate
pak ale karta nejela, ani nesvitila, a ovladace windows hlasily problemy s tou kartou, takze to tim winupdatem neslo vratit zpatky
tak jsem sehnal dosovy program, tam jsem po asi 30 pokusech premazal PDA a firmware z jine karty (1.4.9) (predtim jsem ho z te karty s fw 1.4.9 cely stahl)
asi nejak takto (uz si to presne nepamatuju):
flash.exe -g -5v -forcew -p pda.hex
flash.exe -g -5v -forcew -d 149.hex
ok, karta jela, ale ted jsem mnel 2 karty se stejnou MAC adresou
tak jsem zase ve winupdate vycistil PDA na karte
zapsal jsem do karty puvodni MAC adresu
winupdate mi napsal neco ve smyslu ze se musi neco reloadnout
tak jsem zkusil nahrat do karty fw znova, zase tim winupdate, ale tentokrat 1.4.9
no a v pulce updatovani se to prerusilo
kdyz ted dam kartu do pocitace, tak sviti ,disky se rozjedou, a pak uz nic, skousel sem to na 2 pocitacich
co mam s tou kartou delat?
nejde nejak vyresetovat?
Ahoj, taky jsem si rozesrala WiFinu (XI-626), postup neni podstatny (proste dve sve wifiny jsem pichla do windozu, dala flashnout na firmware 1.5.6, byla jsem si jista, ze karta c.0 se flashla, ale druhou to pak neukazovalo, takze nevim, jestli jsem s ni neco stihla udelat nebo ne), no a od ty doby mi libovolny pocitac s kartou 0 (s evidentne flashlym firmwarem) uplne normalne nabiha, ale kamkoli dam kartu c.1, tak presne jak popisuje predchozi prispevek, pocitac se rozsviti, ale na monitoru nic, pip zadnej, nenabiha apod. Obavam se, ze ten firmware je nejak v pr., ale nevim, jak to spravit :(((
Je to stejny jako v pripade flashovani CDROMek, DVDROMek, grafik a motherboardu. Jakmile jednou premazete spatne firmware (resp. BIOS), jedine reseni je ten svab vyndat a nahrat na nej spravny bios. To jde u motheboardu, kde je svab vyndavaci a jde vyndat a zandat za behu (hot swap), ale asi to nepujde u vseho ostatniho, takze mate jednoduse smulu. Sbernice PCI neumoznuje hotswap, protoze pocitac vytuhne, totez u AGP a IDE, takze smula. Muzete zkusit kartu reklamovat, ale je to podvod.
Ne, to je omyl - jak říkám, já jsem kartu neflashoval - jen jesem chtěl říct, že se mi stal podobný problém (karta nedovolíla počítači start), který byl pravděpodobně způsoben také chybou firmware a že jsem nenašel jiné řešení než kartu nechat vyměnit. To není žádný podvod.
V případě, že bych to zavinil sám ano. Ale o to tady nejde - souhlasím s covexem, že je možné vytáhnout PCI za chodu. Některé karty. Každopádně bych to zkusil, Johanko... A pak es můžeš zeptat v tom obchodě - třeba budou vědět co s tím.
no ono spis bude zalezet na podminkach updatu firmware, pokud nekde pisou muze delat pouze autorizovany servis nebo mate smulu pak mate smulu ale pokud se to nikde nepise a vy flashnete blbe firmware je to problem vyrobce ze nema kvalitni firmware a muzete reklamovat
Dalsi otazka je, zdali je vyrobce schopen zjistit, ze ta karta nefunguje kvuli spatne naflashovanemu FW. Ja si myslim, ze ne. Muzete zkusit jim to reklamovat se slovy "vono mi to nejak nefunguje, asi to je rozbity", prinejhorsim vam to vratej a vy si ji muzete dat do vitrinky.
Tak jestli tenhle starý thread ještě někoho zajímá - spravit špatně naflashovanou XI-626 zřejmě jde. Na to, abych si svůj postup ověřil, mi už ale došly odpálené karty :-) Takže bych potřeboval půjčit nějaké odpálené 626-ky... vrátím možná funkční :-)