Presne jak pise ech00ff modem s podporou brigovani (tj s vetsinou s jednou zasuvkou RJ45) Ja tu mam na zalozni lince Zyxal 600 a pohoda (je fakt ze teda trafic minimlni a pri vypdku jel jak divej), nevyhoda tehlech modemu je ze potrbujou alespon 3 (mam v instlaci prepetovky na jisticich takze neka 2 vrstva) vrstvu stabilizace jinak blbnou...
Taky bych potreboval poradit nejaky modem DSL co je schopen pracovat i na lince s vysokym utlumem a nestoji moc penez, tedka puzivam nejaky asus v bridge rezimu a nasi sit prestavaji bavit vypadku zpusobene rusenim dsl (jsme daleko od ustredny, se starym alcatelem to slo ok, ale ten odesel).
Wizard Setup -> Mode: Briging, Encapsulation: RFC 1483, Multiplex: LLC,
Virtual Circuit ID (od ISP), -> User name a Password (od ISP), Obtain an IP Arddress automatically, Nailed-Up Conection, NAT: SUA Only -> Nechat vsechno tak jak je (pri zmnene ip modemu se nepripoji na ustredu), Log on the Interenet -> Start Diagnose (cca 30 sec) a pokud je vse ok tak by melo vse vzbehnout v PASS! Modem je pripravem pro mod bridge, veskere dalsi operace co se tyce vytaceni se nastavuji na routru popripade PC ktere slouzi k pripojeni ja mam nastaveno na zaloznim spoji takto (Linux - IPCOP + Add-Ons) Pppoe (jako plug-in), vytoceni na pozadani, jemeno heslo (metoda PAP i CHAP), DNS. Nic vic.
Zitra bych moh pridat i screeny z modemu dnes se k nemu fyzicky nedostanu !
Sakra starej alakac jsem tu mel, ale daroval jsme ho zkus kontaktovat usera the.max trba se domluvite ? Jinak tim ZyXELem co tu popisuju tak jsme 3 km od ustredny a v pohode z toho tlacim 4,3Mb/s na DW a 474 Kb/s na UP sice kdyz mi vypadne petimegovej spoj (FD spoj) tak lidi na siti nadavaj ze je net pomalej ale jde, a o to jde...