Zdravím ,
potreboval bych poradit . Neznate nejaky maly , levny VLAN switch . Co nejmin portu (staci 5) , zadny gbit atd. proste cokoliv co umi VLAN a je dostatecne levne , tak do 1000 kc . Existuje vubec neco takoveho ?Diky za rady
Do tisícovky pochybuju, TP-Link TL-SL2210WEB je okolo snad patnácti stovek. 802.1Q to nějak umí, používáme to. Ale za způsob konfigurace bych autora firmware nejradši zabil.
no prave se bojim toho ze nikde nic pod tisic neni ,alespon ja jsem nenasel . ono podle mne vsude zdviha cenu ten gbit port . potrebuju to prave za RB411 abych mnel vic portu ,ale takto mne vyjde levnej rb433 . no pokud nekdo nejaky levny znate tak sup sem s nim . dik
ja bych WEB admistraci zas tak nezatracoval jde o to co od toho chces ja pouzivam WEB man. switch co mi dela centrallni switch a funguje pekne
chtel jsem od toho pouze aby umel mirror tak mi prislo zbytecne kupovat switch s snmp, resp stejne umeji telnet
v te ProCurve je konfigurace vlanu VELMI zvlastni a VELMI STROHA (to ostatne cela ta konfigurace). Co mame nejake switche tehle rady tak uz jsem zazil i nejake zaseknuti... Ale je fakt, ze cena je pomerne prijemna (treba proti LinkSYSu)
8an: Momentálně se pokouším o konfiguraci TP-LINKU a bohužel se nedaří. Potřebuji aby na port GIGA z Mikrotiku šli VLANy 1-12 a nakofigurovat to pokud možno tak, aby VLAN 1 byl na portu 1...VLAN 12 na portu 12. Je to moje první nastavovanán9 VLANu na switchy a ještě k tom jsem se dočetl, že to je na TP-LINKu zvěrstvo. Můžete mě prosím nasměrovat správným směrem?
Tag VLAN Global: na porty si nastav PVID dle těch vlan (2-13) a untag frame nech pass. Uplink zůstane PVID 1.
Tag VLAN settings: vyber vlan 2, vyplň vlan ID (2-13), zaškrtni member toho portu a uplinku. Portu dej egress frame Drop tag a uplinku Add Tag.
A tak dokolečka ...
VLAN ID 1 ti nedoporučuju používat "pro lidi", běží na tom management. Nech to jenom (tj. odškrtej member) na nějakém nepoužívaném portu a uplinku a zvol egress frame Add tag u uplinku a Drop tag u toho druhého.
Nepovede se ti totiž udělat vlana pouze s jedním portem, tak proto musíš dva ...