Na jak velkou vzdalenost s primou viditelnosti funguje plechovka od parku (ja mam kostelecky ).
Prolez jsem snad celou konferenci a nikde jsem to nenasel.
Jsem od AP 1020 metru a plechovka mi nechodi - prima viditelnost - respektive obcas jsem se s ni pripojil, ale nic moc.
Kamarad ji provozuje na 650 m a jakz takz to beha, mozna zalezi i na nadmorske vysce (me AP je o dost vys), podle me plechovka na vzdalenosti vetsi nez 700 m nema vyznam a je potreba antena. Mozna ma nekdo pozitivnejsi zkusenost.
V oblasti wifi se těžko dá spoléhat na to že to u nás běhá na plechovku na vzdálenost 1,5 km: každý pokus je zkrátka jiný. Mám zkušenosti že jsem dal anténu dál od směru vysílače a hned to bylo lepší což je nelogické jinak.(přímá viditelnost byla 100 %) No a někdo mi tvrdil,že i továrně vyráběné antény nejsou 100 % zrovna pro to pásmo co mají být,že je třeba je doladit na místě.
Jirka
S Kosteleckou plechovkou na 960m skoro nic, kabel H1000 17m .( V ceste strom u AP s pruhledem. AP ma vsesmer 3,5 dbi, cili slabota. S kabelovou vrtulovou antenou je to pomale, ale je, zatim.
Diky vsem za odpoved. Uz mam nastavenej komp a vim ze funguje(testovano na 10 m s tou pidiantenkou), tak nezbejva nez to zkusit na dalku. Je to kilak, ale kdo vi, kdyz bude naproti solidni sektorovka tak 14 dBi a jen 2m beldenu H1000, tak to snad pude.