Je mi jasne ze cena u nas bude tak x1.3-1.8 podle prodejce,ale co jsem nepochopil je jestli smim tuhle kartu u nas pouzivat,pripadne jestli musi byt napred schvalena CTU.dle meho laickeho usudku bych ji smel pouzivat,pac je compatible s 11Mb kartami a pokud se u ni da regulovat vykon tak neni problem.Jen nevim jestli je volne pasmo presne od 2.4GHz ci to neni krapet vys vyrobce uvadi pasmo 2.4-2,462GHz .Ale co MHz sem MHz tam na vesnici na to ….:-)).No ale presto mate nekdo nejakou fundovanou odpoved ohledne nasazeni techto karet u nas dle standartu 802.11g?
Pásmo které nazýváme 2,4 GHz je vymezeno 2400 - 2483,5 MHz, takže GL-30/R/2000 (5GHz) se na to vůbec nevztahuje. Rozdíl je v tý max. rychlosti 54Mb/s.
Takže to může fungovat podle GL-12/R/2000.
>Ceny ; generalni licence Příspěvek č. 3
>Jenze problem je v tom, ze podle GL-30/R/2000 je mozne pouzivat:
>HIPERLAN - do 200 mW a jen uvnitr budovy, rizeni vykonu, bla-bla-bla.
>Nespecifikovane stanice, max 25 mW, kratky dosah atd.
Naposledy upravil Zuben_el_Akrab 14.01.2003 v 16:14
Tak jsem kouknul co za 54Mb karty nabizi Linksys v PCI a cena je pro USA nadmiru prizniva,byt je to novinka ( pripadne ranne ovladace pomijim) koncova cena $67.56 .Zajimalo by me kdy se probudi nasi dovozci a distributori (predpokladam ze s tou kompatibilitou to neni tak strasne).Misto 54Mb karet cpou 22Mb karty.....trosku me to pripomina Telekom s jeho ISDN oproti ADSL...vim spojitost je trosku mlhava,ale princip kdy chteji zavest starsi technologii proti novejsi me mrzi(sere).Vim ze nekdo uprednostni vychytane ovladace,ale to se muze v dalsi verzi softu zmenit k lepsimu.Doufam ze do 1-2mesicu se nasi prodejci zmatori a daji podobnou kartu za 3000Kc s DPH aspon pro ucel Czfree...objektivne jim vtom moc veci nebrani(zvasty o DPH,clu a cenach pro USA a EVropu moc neobstoji kdyz koncovka v USA je uz tedka pod 2000Kc!)... .